Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. kikice2210

kikice2210 Нов член

фала ви многу :*

2. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Девојки здраво ај и тука да прашам.Вака секогаш кога добивам имам болки во јајниците како памтам за себе имам син 7 год и сега одиме на второ минатиот месец добив редовно но без болка вчера добив пак редовно но пак неосетно без болка но многу балку само кога ке се избришам дури и улошката малку е направена.Дали од што паника ме фаќа и од што мислам и ми се гади.фала однапред

Sunnny likes this.
  3. kikice2210

kikice2210 Нов член

Срцки бев да проверам преку крв едвај чекам релузтати :* Стискајте палци да сум трудна :D

Bebulleee, PEPCE and Lolipop23 like this.
  4. Figit

Figit Истакнат член

Zdravo na site forumki. Samo sakam da vi napomenam i da vi dadam eden sovet. Znaci pred nekolku meseci bev na obicen pregled vo plodnost doktorov nekolku meseci unazad mi veli deka imam polipi golemi na matkata i deka moram da napravam oper. Jas vsusnost ziveam germanija sekoj pat koga ke pojdam germanija na pregled nikoj nisto ne mi spomnuva deka imam takvo nesto i deneska samo za taa rabota pojdov na pregled i mi vika deka nema apsolutno nisto i nema nikakva potreba za oper.. znaci sovet moj do site ako ne ste sigurni vo doktorite nemojte da izbrzuvate pojdete podobro kaj drug ili tret da vidite dali e taka. Ovaj doktor mu kazav deka ziveam germanija i mislese poveke pari ke zemi od mene. Pozdrav do site forumki

PEPCE likes this.
  5. majicka

majicka Популарен член

Zdravo...izvinete za latinicata ama od mobilen sum..prethodniot mesec dobiv na 06.08. i imav nezastiten odnos poveke pati..denes sme 10 a jas uste nemam dobieno..gradite me bolat kako za pred dobivanje i sum mnogu nervozna..dali od pregoem stres i nervi so imav ovoj mesec mi kasni ili e nesto drugo vo prasanje ne znam....ve molam spodelete mislenje..drugi simptomi nemam..ni vrtoglavici,ni gadenje,ni zgolemen apetit..da napomenam deka nezastitenite odnosi mi bea vo plodnite denovi..si mislam ako bev bremena ottogas dosega ke se pojavese nekoj simptom...so mislite vie? :?:

6. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Направи си тест...па после ќе видиш што и како ;) :)

7. malooto

malooto Истакнат член

Zdravo moze ke glupavo prasanjevo ama ako jas pak dasi prasam.
    So mm imavme nekolku nezastiteni odnosi i po nekolku dena jas dobiv.
    Ama eve jas osekam gadenje imam vrtoglavici gust iscedok i od vreme na vreme kako dame sece kaj jajnicite.
    Moze da sum bremena ili nesto drugo e vo prasanje ginekologot mie na odmor i nemozam da pojda pa resiv vas dave prasam

8. Figit

Figit Истакнат член

Na
    Napravi si test i ke si vidis ako e veke negativen ne bi trebalo da e nesto strasno ke pocekas ko ke ti se vrati maticniot i ke si pojdis ke vidis so ke ti kazi. A moe mislenje nema vrska ako si dobila mozi da se ima fateno i da si bremena.

9. majicka

majicka Популарен член

Пак јас денес...вчера направив два теста за бременост и двата беа позитивни...по некои пресметки на нет сум бремена точно 5 недели...арно ама јас ни еден единствен симптом немам..ништо апсолутно..ни гадење, ни повраќање, ни болки....скрос ништо....требаше да добијам на 5 или 6...и да напоменам дека имам зголемен бело-жолтеникав исцедок...и сега ништо не ми е јасно :( Не е баш посакувана бременост и ептен се плашам....некој совет? Дали можи да е некоја инфекција или циста? Па поради тоа да има позитивен резултат? Оти си велам досега ке имав барем еден единствен симптом... Ве молам за помош и за одговор.... Фала ви.....

10. apple12

apple12 Популарен член

Не може од циста да покаже позитивен тест, штом имаш два позитивни теста и нема менструација бремена си... Симптомите на бременост најчесто ги добиваме после 7-8 недела, јас на пример немав уште симптоми а сум 30 недела, освен болни и отечени гради, се е индивидуално, и јас цела бременост имам зголемен жолт исцедок а бридевите чисти..
    Најубаво провери си преку крв :)

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Бремена си и после 2 позитивни тестови тоа е фактот колку и да не е пожелен.
    Наместо да се тешиш со надежи што не се вистинити пробај да одлучиш што ќе направиш во иднина за себе.
    Симптоми не барај, бидејки во 5 та недела скоро никој ги нема.
    Не се теши со банални причини бидејки не се навистина реални.

podravka likes this.
  12. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Rano ti e za simptomi a veruvaj testovite sigurno ne te lazat ,cestitki:) no ne mi e jasno pogore procitav deka ste imale nekolku nezastiteni odnosi vo plodni denovi a ne bila planirana bremenost ?!?! |((facepalm)

Bebulleee and Anetaoh like this.
  13. Martovka

Martovka Активен член

Иако имав неуспешна бременост тестовите што ги правев од наефтин до најскап резултатот НЕГАТИВЕН,а јас БРЕМЕНА 5 та недела.Така да најсигурно преку крв.

joy1 and Bebulleee like this.
  14. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Девојки едно прашање.Требаше да добијам пред два дена.Касно навечер ме разбуди стомакот со необични болки,Отидов до тоалет и кога се избришав на тоалетната ми остана кафена крв и една грутка згрутчена крв (иста како оние парчиња што ги исфрламе кога имаме добиено) и толку.Поминаа два дена и немам ништо повеќе од тој момент а период ми е да добијам.Може ли да е бременост или не?

15. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Најсигурно направи тест, земи си од оние што се прават во било кој период од денот ;)

Bebulleee likes this.
  16. Kiki. H

Kiki. H Активен член

Zdravo devojki.. Sakav da prasam nesto.. Datumot za dobivanje mi e 1 oktomvri.. Denes imav odnos so maz mi.. vo megjuvreme me pritiskase kaj jajnicive, a potoa me zabole stomakov.. ne traese dolgo, bolkite bea isto ko za dobivanje.. sekogas imame nezastiteni odnosi inace

17. Kiki. H

Kiki. H Активен член

ke mi odgovori nekoj?

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И мене ми се случува некогаш да ме болат јајници при однос. Тоа ми е или ако сум во овулација или пред менструација

19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Znak za ovulacija....vo plodni denovi si togas zatoa i imas takvo cuvstvo na neprijatna bolka i neudobnost. Uzivaj ne e e strasno :)

Bebulleee likes this.
  20. Figit

Figit Истакнат член

zdravo forumki
    mi treba mislenje od vas. vo plodnite denovi imavme nezastitten posle 5,6 dena dobiv malku kafeaf icedok i malku svetlo rozevo toa bese samo ednas vo denot i tolku. kolku so imam citano moze plodot da se pricvrstil na matkaka. po dva dena pojdov na normalna kontrola ginekologot mi vika ima nesto pricvrsteno na matkata kako slajm ama uste nemozi nisto da znaci.deneska po pravilo treba da mi dojdi sabajlevo samo malku mi potece svetlo rozevo si pomisliv deka mi dojde i eve veke nekolku pati odam vo toalet i nisto nema poveke, po pravilo koga dobivam treba da dojdi poveke. dali znaete nesto vo vrska so ova ili slicno vaka vi se ima sluceno??? sakam test da napravam ama mi e strav da ne se razocaram sakam bebence.
    ve molam za mislenje