Не, премногу е рано, мора да поминат 2 недели по ризичниот однос. Ако Свршил во тебе а не сакаш да останеш бремена, најдобро напиј се Норлево. На тест преку крв најверојатно би можело да се види...
не за утре,односно денес туку за наредната сабота 18 ти ) не сврши во мене,настрана беше,но сепак незнам дали е можно да се оплоди јајце клетката доколку претсемената течност влегла во вагината
Па може бидејќи и во неа има сперматозоиди, ама многу ретко се случува тоа,скоро ич Сепак за твоја сигурност направи тест преку крв за побрз резултат.
уф фала,сепак сте ми некоја подршка моја најдобра другарка правеше тест во јануари 5 дена после односот и покажа негативно и се беше во ред,сепак не сврши внатре да се надеваме дека ке биде негативно
Многу е рано 5 дена после односот да се направи, преку оние обичнине тестови за бременост, па дури и преку крв е рано затоа што оплодувањето не настанува секогаш во моментот кога се имало однос. Од она што јас го знам: тест преку урина-14 дена од односот тест преку крв - 8 дена од односот или пак онаа малце поскапата варијанта со оној тест кој покажува и ден после односот. Спојлер која што не ми е баш веродостојна Не се грижи, сигурно ќе е негативно
јас сум малце збунета.. последно имав на 24 мај....имам редовни менструации на 28 дена. овој месец плодни денови ми беа до од 4 до 8 јуни.следев преку тестови за овулација. околу 8 јуни остеив болни и осетливи брадвици, а и сеусте имам болни и осетливи брадавици особено поголеми болки осекам навеЧер кога спијам дури не мозам да спијам на раат на стомак,а и градите ми се подзголемени, а веЌе и 2 дена осеЌам тапи болки во стомакот и привремена болка на десниот јајник но слаби болки..за тест е рано, а и за симптоми исто така...бидејки Чекам да не добијам на 22 јуни последн пат кога имав болни брадавици бесе во ноември 2010 но 2-3 дена пред да требасе да добијам и веднас направив тест и бесе позитивен но за зал во 6 недела прокрварив и го загубов плодот. ме Чуди дали толку рано мозат да се појават симптоми знаЧи околу 15 ден од циклусот поздрав
Може се зависи од тоа колку ти си го познаваш сопстеното тело и колку си чувствителна на неговите промени. Јас првите симптоми ги почувствував една недела по односот. Мислам дека можеш да си направиш и тест (јас мојот го направив после една недела и втората цртка беше многу бледа ,но ја имаше)
Направи тест преку крв, најсигурен е и покажува резултати седум дена после односот. Можно е симптомите да ти се за бременост, индивидуално е тоа, ете кај тебе може порано да се појавиле. Гледам дека сакаш да останеш бремена, па ти посакувам среќа и позитивен резултат.
crazyinlove19 ти благодарам сакав да направам тест преку крв но од друга страна и си велам ај да поЧекам усте една недела но ако продолзи болката на брадавиците ке појдам следната недела, бидејки докторката ми работи од понеделник до петок. Мене не Чуди зосто толку рано симптоми 15 ден од циклус...мислам ако станува збор за бременост. јас прво помислив дека е од овулацијата но таа бесе на 7-8 јуни, а никогас не сум имала болни брадавици за време на овулација....................
imav odnosi so decko mi vo preposledniot den od menstrucaijata...sega po dve nedeli od toj odnos,potocno sabajlevo mi se javi vrtoglavica i me terase na povrakanje...sekogas koristime kondom, i nikogas nema svrseno vo mene,ama ovie simpotmite me zagrizuvaatosven vrtoglavicata i povrakanjeto, drugo ne me boli,nitu gradite nitu glavata...od deneska sum vo ovulacija ama ne mi se veruva ovie simptomi da imaat nekakva vrska so ovulacijata..mnogu sum zagrizena
Мислам дека ако користите заштита и ако не свршил во тебе немаш потреба да бидеш загрижема. Вртоглавицата не се јавува само како симптом на бременост.
i jas taka mislam, ako ste koristele zastita a plus i posleden den od menstruacija, nema potreba od grizi
Мислам дека не си трудна. Пробај да се сетиш дали има некоја друга причина за да ти се повраќа. Нешто си јадела? Пиела? Тоа што си имала менструација во моментот, сте користеле кондом и не свршил во тебе, шансите да си трудна ги сведува на никакви. Поверојатно е да е на психичка база (доколку си размислувала на темава веќе неколку дена). Може ти се повраќа и гади од самата идеа. Направи тест колку да ти олесни скроз..
voopsto ne ni razmisluvav na toa dali sum ostanala trudna se do sabajlevo,koga mi se pojavi vrtoglavicata a baska i mi se povrakasezatoa se isplasiv da ne sum zabremenila...sega mi e podobro iako seuste se osekam malku zasemetenoi da kupam test mislam deka nema da mozam da mu veruvam,zatoa sto sansite da bide tocen ili netocen se 50-50...ke treba da cekam do 23 koga treba i da mi dojde menstruacija,pa i ako zakasni nekoj den, e duri togas ke bidam uplasena,zatoa sto nikogas vo zivot mi nema zakasnato,odsekogas sum imala redovna mensturacija...
сакам да ве прашам нешто можеби сте поискусни од мене,дали кога машкото ќе сврши внатре може да се види дека свршил,дали ке се познава? можеви е глупаво прашането ама мнг сум вознемирена треба да чекам до петок,сабота за да дознаам ( затоа што во нашиот случај тој рече свршив и го из**ди и сврши надвор,дали е можно да остане сперма и внатре а да не приметиме
како може да сврши внатре да не се примети,па чим свршил внатре тоа е тоа,тој се чуствува кога свршува,може дел од спермата после да истечи ако е било малце може да остане