Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не, премногу е рано, мора да поминат 2 недели по ризичниот однос. Ако Свршил во тебе а не сакаш да останеш бремена, најдобро напиј се Норлево. На тест преку крв најверојатно би можело да се види...

2. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    или тест преку крв иличекај си две три недели...а ако не сакаш бременост одма апче

3. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    не за утре,односно денес
    туку за наредната сабота 18 ти :))
    не сврши во мене,настрана беше,но сепак незнам дали е можно да се оплоди јајце клетката доколку претсемената течност влегла во вагината

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.491
    Па може бидејќи и во неа има сперматозоиди, ама многу ретко се случува тоа,скоро ич ;)
    Сепак за твоја сигурност направи тест преку крв за побрз резултат.

5. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    уф фала,сепак сте ми некоја подршка :D
    моја најдобра другарка правеше тест во јануари 5 дена после односот и покажа негативно и се беше во ред,сепак не сврши внатре да се надеваме дека ке биде негативно :worried:

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.491
    Многу е рано 5 дена после односот да се направи, преку оние обичнине тестови за бременост, па дури и преку крв е рано :?: затоа што оплодувањето не настанува секогаш во моментот кога се имало однос. :!:
    Од она што јас го знам:
    тест преку урина-14 дена од односот
    тест преку крв - 8 дена од односот
    или пак онаа малце поскапата варијанта со оној тест кој покажува и ден после односот.
    која што не ми е баш веродостојна :?:

Не се грижи, сигурно ќе е негативно :) :*

7. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    јас сум малце збунета..
    последно имав на 24 мај....имам редовни менструации на 28 дена.
    овој месец плодни денови ми беа до од 4 до 8 јуни.следев преку тестови за овулација.
    околу 8 јуни остеив болни и осетливи брадвици, а и сеусте имам болни и осетливи брадавици особено поголеми болки осекам навеЧер кога спијам дури не мозам да спијам на раат на стомак,а и градите ми се подзголемени, а веЌе и 2 дена осеЌам тапи болки во стомакот и привремена болка на десниот јајник но слаби болки..за тест е рано, а и за симптоми исто така...бидејки Чекам да не добијам на 22 јуни
    последн пат кога имав болни брадавици бесе во ноември 2010 но 2-3 дена пред да требасе да добијам и веднас направив тест и бесе позитивен но за зал во 6 недела прокрварив и го загубов плодот.
    ме Чуди дали толку рано мозат да се појават симптоми знаЧи околу 15 ден од циклусот

поздрав

8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Може се зависи од тоа колку ти си го познаваш сопстеното тело и колку си чувствителна на неговите промени. Јас првите симптоми ги почувствував една недела по односот. Мислам дека можеш да си направиш и тест (јас мојот го направив после една недела и втората цртка беше многу бледа ,но ја имаше)

9. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    AIT nie za vreme na plodnite denovi znaci od 2-3 do 8-9 juni imavme odnos sekoj den

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Направи тест преку крв, најсигурен е и покажува резултати седум дена после односот. Можно е симптомите да ти се за бременост, индивидуално е тоа, ете кај тебе може порано да се појавиле. Гледам дека сакаш да останеш бремена, па ти посакувам среќа и позитивен резултат. :*

11. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    crazyinlove19 ти благодарам

сакав да направам тест преку крв но од друга страна и си велам ај да поЧекам усте една недела но ако продолзи болката на брадавиците ке појдам следната недела, бидејки докторката ми работи од понеделник до петок.

Мене не Чуди зосто толку рано симптоми 15 ден од циклус...мислам ако станува збор за бременост.
    јас прво помислив дека е од овулацијата но таа бесе на 7-8 јуни, а никогас не сум имала болни брадавици за време на овулација....................

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissGlamourazzi

MissGlamourazzi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    imav odnosi so decko mi vo preposledniot den od menstrucaijata...sega po dve nedeli od toj odnos,potocno sabajlevo mi se javi vrtoglavica i me terase na povrakanje...sekogas koristime kondom, i nikogas nema svrseno vo mene,ama ovie simpotmite me zagrizuvaat:(osven vrtoglavicata i povrakanjeto, drugo ne me boli,nitu gradite nitu glavata...od deneska sum vo ovulacija ama ne mi se veruva ovie simptomi da imaat nekakva vrska so ovulacijata..mnogu sum zagrizena:(

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269

Мислам дека ако користите заштита и ако не свршил во тебе немаш потреба да бидеш загрижема. Вртоглавицата не се јавува само како симптом на бременост. :)

14. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    i jas taka mislam, ako ste koristele zastita a plus i posleden den od menstruacija, nema potreba od grizi

15. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Мислам дека не си трудна.
    Пробај да се сетиш дали има некоја друга причина за да ти се повраќа. Нешто си јадела? Пиела?

Тоа што си имала менструација во моментот, сте користеле кондом и не свршил во тебе, шансите да си трудна ги сведува на никакви. Поверојатно е да е на психичка база (доколку си размислувала на темава веќе неколку дена). Може ти се повраќа и гади од самата идеа.

Направи тест колку да ти олесни скроз.. :)

16. MissGlamourazzi

MissGlamourazzi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    voopsto ne ni razmisluvav na toa dali sum ostanala trudna se do sabajlevo,koga mi se pojavi vrtoglavicata a baska i mi se povrakase:(zatoa se isplasiv da ne sum zabremenila...sega mi e podobro iako seuste se osekam malku zasemeteno:(i da kupam test mislam deka nema da mozam da mu veruvam,zatoa sto sansite da bide tocen ili netocen se 50-50...ke treba da cekam do 23 koga treba i da mi dojde menstruacija,pa i ako zakasni nekoj den, e duri togas ke bidam uplasena,zatoa sto nikogas vo zivot mi nema zakasnato,odsekogas sum imala redovna mensturacija...

17. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    сакам да ве прашам нешто можеби сте поискусни од мене,дали кога машкото ќе сврши внатре може да се види дека свршил,дали ке се познава? можеви е глупаво прашането ама мнг сум вознемирена треба да чекам до петок,сабота за да дознаам :(( затоа што во нашиот случај тој рече свршив и го из**ди и сврши надвор,дали е можно да остане сперма и внатре а да не приметиме :worried:

18. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    како може да сврши внатре да не се примети,па чим свршил внатре тоа е тоа,тој се чуствува кога свршува,може дел од спермата после да истечи ако е било малце може да остане

19. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    svrsi nadvor ama prasuvam dali pred toa e mozno da "prsnalo" vnatre a ja da ne osetam?

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Секако дека може да неосетиш.