Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    Не би требало да си труда, мноооогу ретко е да се забремени од предсемена течност, можеби ти доцни поради други причини, стрес,промена клима и икс други работи. Но , да сум на твое место ако се уште немаш добиено би направила тест , никогаш не се знае, можеби баш кај тебе од таа предсемена течност може да се фатило. Ако ти е посакувано бебче дај боже да имаш позитивни резултати , а ако не,се надевам дека поради друго ти доцни. Иако мислам дека не си ,сепак подобро даси направиш

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.676

Aјде не мисли на лоши раб само позитивно а и мислам дека кажа дека си напоменала дека си можеби трудна така да нема некон опасен лек ипак е само инфузија за освежување аа и јас веќе сум била трудна и примав кетонал инекциа и нешо др што знам ама напоменам дека сумњам и еве а тераме 11 недела со бебушот :) не се коси ран почеток е нема да наштети :* ајде уживај во бременоста сега почиња твоето време и без нег мисли и кажи си кај гин за секој случај дека си примала ама ајде радувај се на бебчето:hug:

На mikimaus123, blue eye и suzimuzi им се допаѓа ова.
  3. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    фала многу за утехата,се надевам дека во ред ќе е со оваа бременост.Ти посакувам и тебе лесна бременост да си имаш до самиот крај :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    suzimuzi i poppins vi cestitam za bebusite bez negativni misli .
    :):)

На Poppins и suzimuzi им се допаѓа ова.
  5. b.8

b.8 Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki, edno prasanje. Pred 2nedeli dodeka imav odnosi, dobiv ete taka na sred seks, i svrsi vo mene. Mens.mi trae 6dena,no ovoj pat 5 so poveke kafeno. Ovaa nedela, cela imam bolki vo doliot del na stomakot, kaj jajnicite, poduvanost, zgolemeno bel iscedok i cesta potreba za mokrenje. Vcera posle 2 nedeli otkako neli mi pocna ciklusot napraviv test sto mi pokaza negativno. Sovet koga da se proveram, bremenost ima sansa ili ne? Poz

Последна измена: 23 октомври 2016
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Мислам не, некако нелогична ми е целава ситуација, си добила не си била во плодни денови... може си настината нешто што имаш такви симптоми, зашто и да си трудна рано е за било какви симптоми. Чекај до наредна менструација, а ако толку се плашиш проверка преку крв најсигурна е :)

7. b.8

b.8 Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Da ke pocekam ke vidam, a obicno imam bolki koga ke se zamoram, pa zatoa se zamisliv, samo se plasam da ne sum zakacila infekcija nekoja, neznam dali ima vrska bojata na mockata, zoltkasta mi e poveke, i zgolemeno belo pranje.. kako i da e, treba da dobijam za nekolku dena pa ke doznaam a i pravo na ginekolog posle dobieno! Fala

8. rosalinda123

rosalinda123 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Posle kolku vreme ima znaci na bremenost ?
    Imav nezastiteni odnosi okolu 24avgust potoa dobiv na datumite koga trebase na 03.09. i na 02.10. treba da dobijam za 3-4 dena i istite simptomi ko sekogas si gi imam . Cudni raboti so teloto ne mi se slucuvaat osven denes so ne bev ubavo jadena cel den i otkako se najadov ubavo me bolese zeludnikot ii posle nekoe vreme povrativ sega mi e dobro. Ima li nekoja sansa da sum bremena? koga da napravam test za sekoj slucaj. Ve molam pomooos.....

9. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Како што разбрав од постот после незаштитените односи си добила. После тоа ако си имала повторно незаштитени односи што не е наведено симптпми може да се јават слични како пред да добиеш и тоа неколку дена пред да добиеш, така беше во мојот случај. Почекај уште некој ден .

10. rosalinda123

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Posl e toa dobiv uste dva pati I eve za nekoj den pak treba da dobijam I zatoa prasav

11. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    само не се искажуваш дали си имала после тие два пати добивање повторно незаштитен однос. Ако си имала и после тие добивања незаштитен однос,нормално е дека има шанси да си бремена.Незнам кога треба да добиеш , но симптомите верувај исти се.Јас буквално ги имав истите симптоми како за добивање,еднствено што често мокрев и градите ме болеа исто како за добивање само што тогаш ме болат 10 дена пред да добијам и како што се ближи датумот ми се намалува болката,а сега напротив се зголемуваше и сеуште ме болат.

12. rosalinda123

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Ne znacii vaka ne sum imala posle toa nezastiten odnos zatoa I prasuvam znacii imav vo avgust nakaj 25ti I posle normalno si dobiv I septemvri I oktomvri tocno koa treba I se bese najnormalno ama vcera nz so mi bese jadev I samo so se najadov mn me bolese zeludnikot I na kraj povrativ I radi toa prasav Dali IMA moznost da ne e od jadenjeto toa so mi bill loso inace pak treba sea da dobijam denovive

13. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    охоооо, нема шанси да си бремена.Чим си имала две менструации нормални досега ,нема шанси. Таман работа со секое повраќање да мислиме дека сме трудни:) највероватно си се прејала а пред тоа не сибила цел ден јадена и ти паднало тешко од јадењето или нешто било старо или расипано.

14. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Zdravo ti posakuvam da si gi vidis dvete crticki pobrzo.pocekaj nekoj den neka ti kasi i napravi si test.ajde drzam sreka da izleze pozitiven.sekako dokulku e posakuvana bremenost :*

15. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Пoсaкувaнa бременoст дa,меѓутoa зa жaл веќе дoбив..

16. Kitty1992

Kitty1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Здраво.Ве молам да ми помогнете дали имал некој ваков случај дур чекам за в недела на гинеколог.Последната менстрација ми беше на 14 септември и од тогаш немам добиено.Повраќав неколку пати градите ги осеќам дека ми се тешки имам благи болки во стомакот ама не добив.Праев тест пред една недела негативен беше.И сега сабајлево имав две три мали капки кафеав исцедок.Дали е можно да сум бремена.Ве молам споделете дали имал некоj вакво искуство

17. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    да направиш пак тест додека да одиш на лекар...

18. Kitty1992

Kitty1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Можно е да покажи негативно тестот.А сепак да сум трудна?

19. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    devojki deneska ne dobiv a trebase da dobijam a ja nestrpliva napraviv test i izleze pozitiven samo sto linijata bese mnogu bleda ,sto mislite vie bremena li sum ?

На QweenSM, irenadaniel, Aneta92 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    99% мислам дека си бремена :inlove:честитки и со лесно да биде се :):)