Utre ke odam na ginekolog pa ke vidime sto ke bide.Ti blagodaram za odgovorot. Zaboraviv da napomenam deka minatiot mesec mi docnese isto 1den i na ginekolog mi rekoja deka imam mala cista na leviot jajnik i po 1den odkako bev dobiv
Zdravo devojki I idni majki nemam iskustvo pa sakam da ve prasam, posledna menstruacija mi bese na 24.10 od togas aktivni sme so soprugot no poslednive 3 dena osekjam bolki kaj stomakot osobeno na desnata strana se zamoruvam brzo I se isfrliv so mozolcinja, dali tie se znaci za bremenost bidejki da se menstrualni bolki se mn rano Pozdrav I fala vi
mn e rano za da osetis simptomi na bremenost pocekaj da docni barem tie se javuvaat posle 4/5 nedela od bremenost a kaj nekoi i pokasno .. moze si nesto nastinata za zamorot ili taka nekoi dr rab a mozolcinjata se prirodna pojava sto se veli mozi od sve da se javat i tie ajde so sreka da NE dobies mesecov
Направи тест ,нема за што да чекаш мене не ми доцнеше па направив ,излезе позитивен само што едната црта беше послаба,инаку иста приказна за прво дете буквално од прва ни успеа а за второто 4 месеци имавме обиди и испитав и хормони и се беше во ред и од тој момент како да се опуштив па си бидна работат,обично имам претчуство за некој работи во животот па еве ти велам трудна си
Здраво женски. Незаштитени односи имавме со свршеникот на 24.10, а и понатаму си продолживме. Јас требаше да добијам отприлика на 05.11. (не знам точно бидејќи секогаш ми доцни), а немам добиено. Правев бета хцг преку крв вчера и ми излезе негативно, но докторката ми рече да почекам, ако за две недели немам добиено да одам на ултразвук. Мене ми е само чудно што последниве денови имам вртоглавици( а заедносо хцг направив и крвна слика која е супер), а од вчера и благо гадење во текот на денот од нигде никаде. Останатото се по ред си го имам- менструални болки кај долниот дел од стомакот, кичмата ме боли, промена на расположение, многу гасови , констипација, брадавиците ми се чувствителни и ме болат... Не знам дали е можно да сум трудна, а стварно да не покаже тестот??? Или нешто си замислувам се на психолошка база? Имал некој слично искуство???
Ke zemam ti blagodaram.Samo zaboraviv da napomenam deka minatiot mesec koga bev na ginekolog mi najde cista mala na leviot jajnik i mi focnese 1 den no dobiv normalno i sega custvuvam bolka vo leviot jajknik ima verojatnost testot da bidi lazno pozitiven poradi cistata?
Лажно позитивен од циста мислам нема шанса,и тоа земи селф клиар и преге на некој го посочив ова тест бидејки мене со двете бремености тој ми даде точен резултат ,срекно па чекаме радосни вести
"irenadaniel, post: 3099093, member: 6218"]Лажно позитивен од циста мислам нема шанса,и тоа земи селф клиар и преге на некој го посочив ова тест бидејки мене со двете бремености тој ми даде точен резултат ,срекно па чекаме радосни вести[/QUOTE] Ajde pp Подоцна ќе го направам па ќе видиме
Аххх јас сеуште немам никакви симптоми... незнам зашто вака ми доцни, баш со терапијата за тироидната ми се среди циклусот...
Може со синко болен периодов ме полуде... пред еден саат имав страшни болки, сечење неможев да дишам и да се исправам, сега пред 15мин пиев кетонал и лежам.. мислам е некоја циста...