А дали тестовите покажуваат точно во било кое време од денот или само насабајле? Срамота колку сум неискусна во овие работи
Па прочитај девојче, ако не знаеш - прочитај. http://tocka.com.mk/3/124582/kako-da-napravite-test-za-bremenost
Штом ти касни веќе 4 дена треба да покаже во било кое време од денот. Јас на 2 дена донцнење направив вечерта околу 8 часот и беше позитивен. Со среќа! @izmislena убаво си праша девојчето, ако не сакаш да одговориш не мораш, нема потреба од така дрско однесување. До вчера и ти прашуваше за се едно нешто, па никој така не ти се обрати.
Дрско однесување? Што ти е тебе? И дадов линк да прочита затоа што се обидува да забремени а не знае како се користи тест за бременост.
Прашањето и е сосема на место, нормално за секој кој прв пат користи тест за бременост. Како не е дрско ова: За секое прашање може да се најде одговор по нетот, ама ете сепак сите преферираме тука да прашаме. Затоа и функционира форумот. Како ќе ти беше на тебе на секое твое прашање некој да ти викаше прочитај ако не знаеш.
^ Не сакав да се вмешам и да има расправија за едно прашање, ама не сите сме се родиле паметни. Не се обидувам да забременам, само пишав дека длабоко во мене посакувам. Нема потреба од дрскост таква, ако не ти одговара тоа што прашав не мора. Има многу пољубезни кои ќе ми кажат. Страшно, ко да утепав човек. Направив тест и првата линија беше многу бледа. Прочитав дека тоа значи тестот е невалиден. Од возбуда е знам. Ќе почекам до понеделник, ако не добијам ќе направам пак.
Јас мислам дека имате проблем со препознавање на дрскост. Изгледа не бил никој дрзок со вас до сега, па имате некоја погрешна претстава. И да посакуваш, и да пробуваш - сексуално активна си - рече 6 години, така? Денес во 21 век на куп текстови објавени со тестови, симптоми и се ама баш се поврзано со бременост - би требало да знаеш како се користи тест за бременост. Плус и на самиот тест си пишува. И уште еднаш, НЕ БЕВ ДРСКА, само ти пратив текст да си прочиташ. Не знам што страшно виде во тоа. Поздрав
Juhuuu se otvori ama nekako kako da ima mnogu urina staveno daj napravi uste eden test ..ovaj ko da ima i vtorla linia ama kako razmackana e hmmmm
Честитки! Баш убаво си се гледа втората цртка Со лесно бременоста и во брзо време посети гинеколог. Поздрав
Se gleda mn ubavo linijata ama e kako zamackana.. Mozno e od mn urina, bi bilo dobro sabalje da go povtorish testot so 3 kapki urina so srekja
Здраво Феминки. Вака ,за околу 8 дена треба да ми дојди мензисот.Со мм имавме незаштитен однос пред 1 недела,а ми беше овулацијата тогаш, ама си се пазиме. Е сега се сомневам во или рана бременост или пмс. Неможам да одредам...Градите ме болат како никогаш досега,некаде читав дека во рана бременост болката се зголемува а во пмс се намалува,кај мене се зголемува. Имам болки во лев јајник,главоболки (најмногу во левата страна) ,се осеќам така уморно и поспано,вчера и денес имав големо количество на вагинален секрет,тече како моч...незнам збунета сум на цело,што ќе ми кажете?
Ништо чудно и да си бремена а може и да си во ПМС,ти најдобро се познаваш самата себеси дали ги имаш овие симптоми пред добивање или поразлични се. Мој совет почекај уште една недела и види дали ќе добиеш бидејќи сега и да направиш тест може е уште рано и може да покаже негативно а ти да си бремена,почекај и направи си тест ако ти покаже негативен а уште не добиеш тогаш провери преку крв. Поздрав
Па секогаш имам симптоми пред пмс,ама овој пат се мноогу изразени и плус поразлично се осеќам...Фала на советот