Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па дека ти нема да осетиш е многу веројатно, а машките чувствуваат кога иде, дечко ми м и има речено дека ја чувствува дури и предсемената течност.

2. Pecurka

Pecurka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали може комплетно да им се верува на тестовите на бременост направени точно 2 недели откако ти задоцнил циклусот... Мене лично ми е нередовна,па имав некои сомнежи...Се покажа негативен :)

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Точноста е 99%, доволно време поминало за да можеш да му веруваш на тестот. :)

На Pecurka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    јас мислам дека тестот ако е од поефтините мозе и да показе некогас лазно негативен......ако имас некои симптоми или слиЧно најсигурно направи си тест преку крв

5. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    има еден многу добар 180 денара е личе на топломер ххих земи го...

6. Pecurka

Pecurka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Да да баш и тој го земав 180 ден што е ми го препорачаа зашто првпат правев па незнаев кој се подобри ... Немам некои посебни симптоми, а и заштитен беше односот со партнерот..Сепак кога ќе задоцни се јауваат сомнежи :)

7. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Штом тестот е негативен, а плус и заштита сте користеле, нема место за паника. На сите понекогаш ни се случува да ни доцни, од различни причини. :)

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    здраво на сите сакам да ги прашам оние што веке биле бремени дали во раната бременост чувствуваа некаква болка во стомакот?со мм се обидуваме 2 год за бебе бевме на доктор се е во ред е сега овој месец ми касни 2 дена градите ми се набабрени и ми се подува стомакот како пред идење обисно стомакот ме боли дента кога ке ми дојде но сега веке една недела на моменти ме здоболува стомакот така по малце па ке ме пушти така не ми било до сега.инаку не повракам така на пати ме факаат киселини ама...можно ли е овие симптоми да се за бременост.јас некако како да чувствувам дека сум :)

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.937
    Допаѓања:
    108.290

паа види кај секоја жена е различно јас кога останав трудна немав ниту вртоглавици ниту повракање , само ме болеа градите и одвреме навреме ме подболуваше стомак како да пред да ми дојде , и чекав чекав и ништо. си земав тест и ми испаднаа 2 цртки. :) се надевам дека твоите симптоми се за бременост :) ти посакувам срека па пиши ни кога ке направиш тест.. :*

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    фала многу за брзиот одговор :)ке почекам уште некој ден па ке направам тест.и ке ви пишам се надевам убава вест :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    мене ми се деси да имам како грчеви и од време на време така силно да ме заболе стомахот како некој со раци да ме стиска...

12. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Јас месецот кога останав бремена немав ама баш никаакви симптоми..сето тоа дојде многу покасно од 8 ма недела некаде . Многу повеќе симптоми осеќав месеците пред да останам бремена, меѓутоа се на психичка база..мозокот може да направи чуда. Меѓутоа не значи дека тоа е случај и со тебе, кај секоја жена е индивидуално...секоја се познава самата најдобро, ако досега не си имала такви болки како овој месец можеби тоа е тоа...ти посакувам да не израдуваш со две цртки ;) :)

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    ви благодарам на сите ама ете денес ми дојде :( a баш се надевав дека сум бремена затоа што до сега не ме болело стомак една недела пред да ми дојде туку дента само кога ке ми дојде ама .... ете ништо и овој пат.ајде со Господ напред овој месец може ке биде.размислуваме со мажот ми да одиме во св Лазар таму да ме прегледаат да видиме што ке кажат имал ли некој искуство од таму од др.Николов?

14. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Едно праашање..кога најрано почнуваат отрпилкика болките во кичмата ?

15. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Индивидуално е, не мора да значи дека е симптом на бременост. Инаку кај некои жени се појавува како еден од првите симптоми уште во првиот месец, но пак ќе кажам дека не мора да значи бременост.

16. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Благодарам многуу,а тврди градии и болки во градите ? дали е тоа симптом и во кој период се појавува ?

17. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Тоа е еден од најраните и најчестите симптоми. Но ниту еден симптом не ти покажува со сигурност дека си трудна. Ако се сомневаш направи си тест. :)

18. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Pominati se samo 7 dena od odnosot..neznam dali ushte tolku rano moze da bide simptom :\
    Sepak fala ti mng

19. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Мислам дека уште ти е многу рано за симптоми, но можно е кај некои да се појавуваат порано. Сепак прво види дали ќе ти касни менструацијата, уште е рано за тестови. :)

20. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    во недела е датумот :)
    држи ми среќа да биде негативнооо,сепак сеуште сум млада.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.