Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Ќе почекам до среда,тогаш ке ми е 10ти ден.Ке направам тест пак и ке одам на гинеколог.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Со среќа, и да пишиш убави вести :)

На FoodLover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Фала ти Bebule :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Badgirl211

Badgirl211 Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Vaka imavme odnosi so decko mi 9 dena pred da dobijam mens. Mal del od ejakulatot ostana vo pocetokot na vaginata, eve vekje 10 dena mi kasni cesto me bolat jajnicite isto kako pred da dobijam no pred 3 mes primav terapija poradi kasnenje na mens. Znaci dali e mozno da sum bremena i posle kolku vr se pojavuvaat simpt ako sum bremena?

5. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Лелеее исто ко мојов случај! Исти симптоми до еден. Хухууу дајбоже! Ми доцни денес 7ми ден. На 5ти ден направив тест Sure Check испадна негативен. Ќе праам у среда на 10ти ден доцнење.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Шур чек покажува точност и со еден ден доцнење освен ако пресметките за зачнувањето не се прерани.
    Сепак за секој случај направи ако нема ништо појди на гиниколог можеби се работи за некој хормонски проблем.

На angieangie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здраво девојки, како што некои од вас знаете јас пред неколку дена дознав дека сум бремена, па сакам да ги споделам моите симптоми на бременост со вас, бидејки знам како е кога очекуваш и дека навистина на сите не интересира дали нешто што ни се случува може да биде симптом..Симптомите се индивидуални, но еве може некоја од вас ќе ги има сличните симптоми на моите.
    Најпрво недела ипол пред денот на недобивање имав чудни вибрации во долниот дел од стомакот, како пеперутки да имам (незнам како да го опишам), имав зголемен исцедок (како бело прање), градите обично 2 или 1 недела пред циклус ми стануваат тврди како камен, а овој пат ми беа меки и се уште ми се.На самиот ден на недобивање имав болки како пред циклус и уште ги имам на моменти и ми се појавија изразени вени на градите. И тешкотија во желудникот.
    Гушки за сите вас кои сте во исчекување :hug:

На dunika, TheGetmaki, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Milicki da ve prasam nesto, posle mnogu ivf eve i pozitiven rezultat da vidam, no mnogu sum zagrizena nemam mnogu poistaknati simptomi a i gradite nekako gi osekam pomeki denes.od mnogu maki strav mi e za ponatamu dali ke bide se vo red.za 10 dena treba da odam na vtora kontrola toa bi bilo 4 nedela, sto se gleda kako se gleda embrionceto? Pozdrav i izvinete ako mnogu prasuvam

9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Како втора контрола, а 4 та недела? Кога направи прва контрола? Обично прва се прави после 6 та недела кога ќе се види и срцева реакција. За симптоми не се замарај, кај сите е различно. Јас некогаш не осеќам дека сум трудна, а сум 29 та недела. Среќно

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Mozebi greska se izraziv mila, koga proveruvav bhcg rekov prva kontrola pa zatoa sega vtoriot pat za 15 dena koga ni zakaza dr.vikam vtora kontrola. Toa bi bilo znaci 4 nedela bar jas taka mislam. Samo da bide se kako sto treba.pozdrav mila

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    здраво женски, мене ми касни 20 дена и во меѓувреме направив два теста ама некои од 80 ден германски а не sure check. градите до сега не ми биле толку многу потечени и тврди а долу секој ден во матката имам некоја болка како за добивање што е и цело време така. се мислам дали да одам на гиниколог или да почекам и да направам уште еден тест

12. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Феминки, пишав пред околу две недели за ваше мислење, на 14ти овај несец инав незаштитен однос со цел да забременам. Бев во плодните денови, требаше да добијам вчера ништо, не ми дојде. Денеска ми е прв ден од доцнење на менструален циклус, зедовме тест sure check го направив ама излезе негативен ве молам за совет дали да направам друг тест дали да почекам..

13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Obicno testovite pokazuvaat tocen rezultat po zadocnuvanje.Dali prvpat ti docni ili i porano ti se slucilo?

14. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    ми доцнело, ретко имам редовна менструација, ама секогаш имам болки а сега ништо..

15. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    FoodLover, те читам и ми даде малку надеж со 7 дена доцнење и негативен тест, браво уште имаш надеж дека си бремена. Мене една ден ми доцни и мојот тест излезе негативен и кренав раце се разочарав

На FoodLover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Testot sigurno pokazuva koga se raboti za bremenost,pocekaj slusaj go svoeto telo,napravi uste eden test ili pojdi kaj gin.
    So sreca

17. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73

18. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Ќе чекам барем една недела да ми доцни, прашав гениколог рече неможело да покаже точно зошто ми доцни само една ден

На angieangie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Toa se racuna veke 6ta nedela. Se racuna od prv den od ciklus pred ivf, a ne od denot na punkcija ili transfer.

На Elena.dim.sk и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Jas mesecov imam cesto odnosi,i pred i pri kraj na ciklusot imavme nezastiten odnos,odkoga mi pomina za vikend se rszbudiv so bolki vo stomakot koj potoa pomina,no eve veke dve nedeli gradive me poludea!mi se cini ce mi explodiraat se si mislam uuff pomina pms mi e ama celo vreme osecam tezina i bez prsluk mi tezi i smeta duri i pizama.treba da dobijam po Bozik..taka da nez.sto e ama vakov osecaj sum nemala.vikaat i dve nedeli pred ciklus mozr da osecas poteceni osetlivi gradi ..ama ova odma po zavrsuvanje na menstr.mi pocna i ne pominuva??!!