Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Ќе почекам до среда,тогаш ке ми е 10ти ден.Ке направам тест пак и ке одам на гинеколог.

Bebulleee likes this.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Со среќа, и да пишиш убави вести :)

FoodLover likes this.
  3. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Фала ти Bebule :)

Bebulleee likes this.
  4. Badgirl211

Badgirl211 Нов член

Vaka imavme odnosi so decko mi 9 dena pred da dobijam mens. Mal del od ejakulatot ostana vo pocetokot na vaginata, eve vekje 10 dena mi kasni cesto me bolat jajnicite isto kako pred da dobijam no pred 3 mes primav terapija poradi kasnenje na mens. Znaci dali e mozno da sum bremena i posle kolku vr se pojavuvaat simpt ako sum bremena?

5. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Лелеее исто ко мојов случај! Исти симптоми до еден. Хухууу дајбоже! Ми доцни денес 7ми ден. На 5ти ден направив тест Sure Check испадна негативен. Ќе праам у среда на 10ти ден доцнење.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Шур чек покажува точност и со еден ден доцнење освен ако пресметките за зачнувањето не се прерани.
    Сепак за секој случај направи ако нема ништо појди на гиниколог можеби се работи за некој хормонски проблем.

angieangie likes this.
  7. Seduction

Seduction Популарен член

Здраво девојки, како што некои од вас знаете јас пред неколку дена дознав дека сум бремена, па сакам да ги споделам моите симптоми на бременост со вас, бидејки знам како е кога очекуваш и дека навистина на сите не интересира дали нешто што ни се случува може да биде симптом..Симптомите се индивидуални, но еве може некоја од вас ќе ги има сличните симптоми на моите.
    Најпрво недела ипол пред денот на недобивање имав чудни вибрации во долниот дел од стомакот, како пеперутки да имам (незнам како да го опишам), имав зголемен исцедок (како бело прање), градите обично 2 или 1 недела пред циклус ми стануваат тврди како камен, а овој пат ми беа меки и се уште ми се.На самиот ден на недобивање имав болки како пред циклус и уште ги имам на моменти и ми се појавија изразени вени на градите. И тешкотија во желудникот.
    Гушки за сите вас кои сте во исчекување :hug:

dunika, TheGetmaki, Barbie20 and 4 others like this.
  8. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Milicki da ve prasam nesto, posle mnogu ivf eve i pozitiven rezultat da vidam, no mnogu sum zagrizena nemam mnogu poistaknati simptomi a i gradite nekako gi osekam pomeki denes.od mnogu maki strav mi e za ponatamu dali ke bide se vo red.za 10 dena treba da odam na vtora kontrola toa bi bilo 4 nedela, sto se gleda kako se gleda embrionceto? Pozdrav i izvinete ako mnogu prasuvam

9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Како втора контрола, а 4 та недела? Кога направи прва контрола? Обично прва се прави после 6 та недела кога ќе се види и срцева реакција. За симптоми не се замарај, кај сите е различно. Јас некогаш не осеќам дека сум трудна, а сум 29 та недела. Среќно

kukla21 likes this.
  10. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Mozebi greska se izraziv mila, koga proveruvav bhcg rekov prva kontrola pa zatoa sega vtoriot pat za 15 dena koga ni zakaza dr.vikam vtora kontrola. Toa bi bilo znaci 4 nedela bar jas taka mislam. Samo da bide se kako sto treba.pozdrav mila

Anetaoh likes this.
  11. didush

didush Истакнат член

здраво женски, мене ми касни 20 дена и во меѓувреме направив два теста ама некои од 80 ден германски а не sure check. градите до сега не ми биле толку многу потечени и тврди а долу секој ден во матката имам некоја болка како за добивање што е и цело време така. се мислам дали да одам на гиниколог или да почекам и да направам уште еден тест

12. bebuf17

bebuf17 Активен член

Феминки, пишав пред околу две недели за ваше мислење, на 14ти овај несец инав незаштитен однос со цел да забременам. Бев во плодните денови, требаше да добијам вчера ништо, не ми дојде. Денеска ми е прв ден од доцнење на менструален циклус, зедовме тест sure check го направив ама излезе негативен ве молам за совет дали да направам друг тест дали да почекам..

13. manako1

manako1 Форумски идол

Obicno testovite pokazuvaat tocen rezultat po zadocnuvanje.Dali prvpat ti docni ili i porano ti se slucilo?

14. bebuf17

bebuf17 Активен член

ми доцнело, ретко имам редовна менструација, ама секогаш имам болки а сега ништо..

15. bebuf17

bebuf17 Активен член

FoodLover, те читам и ми даде малку надеж со 7 дена доцнење и негативен тест, браво уште имаш надеж дека си бремена. Мене една ден ми доцни и мојот тест излезе негативен и кренав раце се разочарав

FoodLover likes this.
  16. angieangie

angieangie Истакнат член

Testot sigurno pokazuva koga se raboti za bremenost,pocekaj slusaj go svoeto telo,napravi uste eden test ili pojdi kaj gin.
    So sreca

17. angieangie

angieangie Истакнат член

18. bebuf17

bebuf17 Активен член

Ќе чекам барем една недела да ми доцни, прашав гениколог рече неможело да покаже точно зошто ми доцни само една ден

angieangie likes this.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

Toa se racuna veke 6ta nedela. Se racuna od prv den od ciklus pred ivf, a ne od denot na punkcija ili transfer.

Elena.dim.sk and kukla21 like this.
  20. angieangie

angieangie Истакнат член

Jas mesecov imam cesto odnosi,i pred i pri kraj na ciklusot imavme nezastiten odnos,odkoga mi pomina za vikend se rszbudiv so bolki vo stomakot koj potoa pomina,no eve veke dve nedeli gradive me poludea!mi se cini ce mi explodiraat se si mislam uuff pomina pms mi e ama celo vreme osecam tezina i bez prsluk mi tezi i smeta duri i pizama.treba da dobijam po Bozik..taka da nez.sto e ama vakov osecaj sum nemala.vikaat i dve nedeli pred ciklus mozr da osecas poteceni osetlivi gradi ..ama ova odma po zavrsuvanje na menstr.mi pocna i ne pominuva??!!