i pred i pri kraj na ciklusot mesecov imavme odnosi mi dojde i pomina,i potoa odma pocna ova so gradive..bas me iznenadi....i seuste trae,veke dve nedeli..hmmm...sega po Bozik treba da dobijam pak ama neznm odsto ovolkav pritisok vo gradive kako da me gorat,bolat nemozm koga ke legnam ni so race da pipnam..
Mislam deka e rano..nesakam da se filmam,ama eve pak se budam so taa osetlivost i mirisi mi idat pod nos kolku i da se slabi !?!u pms nisto neosecam osim nervoza a ova trae sekoj den me ubija gradive .) Mora da cekam po Bozik ako nedojde pa test.pisav cisto da cujam mislenje
Жени какви миризби и гадења барате вие во "можеби 2 3 недела од бременост?! Вистинските симптоми се појавуваат после 7 8 па и 10 недела нагоре. Не се растресувајте без потреба и не се оптеретувајте имајте трпение и позитивна мисла, не е се така лесно и едноставно. А и тестови едно по друго не мора да правите. Едноставно препуштете се и уживајте кога ќе дојде ќе осетете и дознаете сами. Ако ти касни 20 дена и имаш негативни тестови не верувам дека со бремена сигурно се рабти за друг хормонален проблем или цисти. Време е да појдеш на лекар. Остави малку, неколку дена ако си бремена ќе осетиш и ќе видиш не мора тест за тест да правите за џабе, почекај неколку дена и прави тест во иднина за најсигурни резултати.
Tocno kaj sekoja zena e razlicno,nekoj nema cela bremenost ni gadenje ni vrtoglavici..mene so prva bremenost samo eden den mi bese loso i mi se vrtese a potoa nikakvi simptomi nemav.drugarkami pak uste ni ne i bese zadocnilo osecase tolku macnina strasna i koga ne i dojde samo otide na gin.i doktorot i potvrdi bremenost.sekoj treba da e opusten tocno,no ete na site ni se slucuva da ne kopka dalisme ili ne bremeni Jas licno vakvo cuvstvo u gradive nikad sum nemalazatoa prasav da cujam.pozzz i se najubavo u NG
Ви благодарам на сите за советите, исто да напоменам дека и претходно се обидувавме за бебе и затоа сум многу возбудена, може конечно ќе имаме бебенце. Сепак ќе почекам да ми доцни уште неколку дена па повторно тест, се надевам овај пат со две цртички. Пак ви благодарам мноогу, и до среќа на сите други што се во исчекување
Ubavi raboti se slucuvaat koga veke i ne se nadevas neli?!A treba uvek da se misli pozitivno i da se bide opusten,vodete ljubov,sakajte se,smejte se,ke se poklopat kockite!na site sto si sakaat bebe im posakuvam ||
Женички, ве молам за помош.. се важи ли за позитивен тестот ако не се познава чиста линија во квадратчето?
Testot ne ti e validen,imas staveno mnogu urina.Vidi na upatstvoto ima sliki kako treba da izgleda pozitiven,negativen i nevaliden test.
Женски да ве прашам, со дечко ми имав не заштитен однос дента кога ми заврши циклусот и два дена потоа, и тој сврши во мене при двата односи. Нареден циклус треба да ми дојде на 19 ти јануари. Дали постои можност да сум бремена и кога можам да проверам со тест?
Јас кога забременив симптомиве беа следните: Околу десетина пред да добијам слаби менструални болки ( што секој циклус ги имам вообичаено околу десетина дена пред менз) значи исто како пред мензи. Разлика беше што имав слаби вртоглавици околу денот за добивање и печење доле кај срамната коска. Зголемена потреба за сол и мнооооогу ми се спиеше еден ден спиев што се вика 2 дена т. е 17 часа . И кога веќе почна да ми доцни се зголемуваа мен. болки а јас појма немав дека сум трудна и така секоја вечер седев во жешка бања да си олеснам мислев е ПМС. Фала му на Бога што ме чуваше и мене и бебуш. И така 7 дена не добив и тест направив и тоа попладне околу 5 часот и одма секундарно 2 дебели жар црвени линии Само опуштено колку и да звучи клише. Ние год ипол пробувавме и тој месец кога имавме само 2 пати секс, се фати и тоа како што мислев јас во неплодни денови ама ете ептен плодни испаднале
Истите симптоми ги имам како тебе, плус од вчера и градите почнаа да ме болат, 5ти ден како ми доцни а денеска имам поголеми болки како за менструација 4 теста направив сите со првата урина, првиот негативен, вториот невалиден третиот позитивен и последниот пак негативен незнам што да правам више на гениколог ми закажаа тек за во петок