Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    Можеби си изела нешто расипано или си подзакачила некое грипче, исто и јас мислам дека нема шанси за бременост :)

2. Zc13a

Zc13a Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Jas nemam uste nikakvi vesti... Lele kakov stres.... Da neznaes an sto si za nesto sto go sakas bilo najtesko.... Na 15 ti trebase da dobijam i nisto na 17 napraviv test ama pokaza samo edna i neznam sto da pravam koga da naprama pak test a za to maloto krvarenje bev na 8 na doktor i mi rece nema nisto ni loso ni za falenje pak si se tesam deka bilo rano za da se vidi bremenost.....

3. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Ако си случајно веќе месец дена бремена би требало да ти покаже преку крв или на вагинално ехо да се види мала црна точка во матката... кажувам би требало, затоа што мене ми покажа дури на месец и две недели, претходно ништо! Пробај да се релаксираш малку, стресот влијае негативно на целиот организам, а поготово за ваква работа, јас кога најмалку очекував и кога кренав раце тогаш не изненадија две црвени линии!

На Zc13a и irenadaniel им се допаѓа ова.
  4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Za bremenost na ginekolog poslem 5nedela i za dvete mi pokaza ,ne deka testovite ne se sigurni ama sto i da pokazi testot poseta na doktor e neizbezna

5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    И мене последно тестот ми покажуваше негативен
    После 2 недели каснење мислам беше 6ти по ред ми покажа позитивен
    Најдобро е преку крв да провериш најсигурно ти е

На Zc13a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    Jas go zemav testot self clear od zegin Edna nedelaa pred da mi dojde Bev ljubopitna ne mozev da cekam. Go pravev rano sabajle so prvoto odenje vo toalet odma mi pokaza vtora bleda linija Bev ptesreekna

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    58
    Zdravo devojki...od ljubopitnost i nadez nemozam da docekam da doznaam dali sum bremena....
    Citav mnogu,ni sepak sakam da prasam,dobiv na 15 ovoj mesec mi traese do 17 (na 18 imav maaaal iscedok ednas).... Na 19 i 20 imav nezastiten odnos,2 pati svrsi vo mene....me interesira dali imam sansi da ostanam bremena,iako ne se plodni denovi,i koga bi mozela da napravam test,dali mora da cekam do slednata menstruacija.... Kolakvi se sansite da zabremenis vo tie denovi?
    fala vi odnapred

Последна измена: 22 јануари 2017
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    За тест можиш да направиш 2 недели по односот.
    Ама за најпрецизни резултати би било подобро да почекаш да ти касни. :)

На bibeⓢ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Ќе треба да почекаш да ти доцни барем еден ден менструацијата па да направиш тест или да провериш преку крв затоа што така е најсигурно дека ако направиш порано може и погрешно да покаже. :)

На bibeⓢ и zalosna им се допаѓа ова.
  10. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    58
    Ke pocekam,pa ke napravam test,sr nadevam deka ke bide pozitiven :?:

На Pinky97 и Mari* им се допаѓа ова.
  11. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Затоа сега во плодни денови пак фаќајте се за работа чим сакаш позитивен. ;)

На bibeⓢ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    58
    Da da obavezno :D:D no sepak sakav da znam kolkavi se saniste

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 2212

2212 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    32
    Devojki zdravo, se izvinuvam sto ne posam sk mk font no pisam od tel zatoa....na 19 ovaj mesec mi bese ploden den, imavme seks so decko mi prviot pat ne se drsi nisto no prodolzivme vtora runda posle pola saat vreme no toj se nemase izmieno niti urinirano posle prvata runda...sledna mins treba da dobijam na 2 ri fevruari..gradite gi osekjam mn tesko imam bolki isto taka imam bolki vo polovinata i sredniot del na grbot, i nekoja cudna bolka vo dolniot del na stomakot..bolkite od denes vo stomakot izceznaa vo polovinata se namalia a gradite seuste ne..se prasuvam dali se toa simptomi na bremenost :o

14. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Zdravo devojki nova sum na forumot i sakam da ve prasam znaci posleden pat imav menstruacija na 30 dekemvri i treba da mi dojde utre (sekogas imam redoven ciklus) ovoj mesec koga imavme odnosi bas se pogoduvase i vo plodnite denovi sekogas da svrsuva vo mene , veke 2 nedeli gradite mi se oteceni me bolat isto kako pred menstruacija custvuvam grcevi vo dolniot del na stomakot i bolki isto kako pred menstr. dali e mozno ova da se simptomi za bremenost i dali ako napravam test ke mi kaze tocni rezultati ili da pocekam uste nekolku dena

На Jasnabasna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Симптомите и за бременост и за менструација се исти. Така да неможиш да се базираш спрема нив. Бидејќи имаш редовна менструација би било добро да почекаш барем 2 дена да ти касни.. :) со среќа

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    58

Pak jas :?: ve molam za pomos...na 24 imavme nezastiten sex (racunajki deka mi se plodni denovi) no ovie 2,3 dena posebno deneska imam bolki vo dolniot del na stomakot:sweat: na periodi se malku posilni od levata i desnata strana a na sredina tapa bolka....nekoe mislenje...pred da odam na ginekolog:worried:

17. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    8.017
    Има шанси да се и симтоми за бременост. Бидејќи симтомите за бременост и за добивање се исти. Јас направив тест за бременост само после еден ден каснење па ми покажа две црти. Кога ќе купуваш тест ти препорачувам да земеш од тие што се потопуваат во мокрачата.

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    58
    Ovie 3,4 dena imam tapi bolki vo dolniot del na stomakot isto kako pred dobivanje,nekogas se malku poslilni....nekoj mislenje? :?:

19. 2212

2212 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојчиња кажете ми од кога почнавте да ги осеќате првите симптоми,и дали болката во градите е иста како и после овулација пред добивање на минс.?

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.702
    ^1 nedela pred dobivanje, a tie 2,3 dena pred ciklus koga ocekuvav najintenzivno i gradi i bolka mislev vo sekoj moment dobivam. Simptomite se isti