Имавме до дечкото односи без кондом и во мене сврши направив тест за бременост беше негативен на денот кога требаше да добијам меструација добив но ми траеше само 2 дена а другите дена како да немав воопшто... Страф ми е да не сум бремена... дали е можно?
Од една страна можно е да си бремена и да добиваш Од друга, си правела тест и е негтивен. Сепак направи си уште еден за сигурно, да не си го правела тој многу рано, после 2 недели покажуваат тестовите бременост, ако има
Jas imav odnosi za vreme na tret den menstruacija i svrsi vo mene. Sega po dve nedeli mi se pojavi nesto prozirno kako zele,a i jajnicite me bolea sto mene retko mi se slucuva.Ne mi e jasno. Mozi da sum bremena? [mod-kirilica:35kdg679][/mod-kirilica:35kdg679]
Па штом свршил во тебе, сигурно дека постои шанси да си бремена иако се мноогуу минимални.. Тоа што велиш прозирното, 2 недели после менструација е периодот кога настапува овулацијата, и тие денови се најплодни, па тогаш обично се лачи таа лигава течност слично на белка од јајце или ти како што ја опиша ,,желе,, , болката во јајниците сигурно ти е од овулацијата, така да сметам дека не си бремена, но за секој случај ако ти доцни, направи си тест.
zdravo..jas sum nova na forumot sakam da prasam podetalno za ranite simptomi na bremenost nesto poopsirno ako znae nekoj da mi kazi?? ve molam ako mozi pobrzo pozdrav
http://www.femina.mk/%D1%81%D0%B5%D0%BC ... 0%BD%D0%B0 Eве тука можеш да прочиташ за раните симптоми на бременоста, или пролистај неколку страници назад.
a dali site bremeni zeni gi imaat istite simptomi??zasto jas imam glavobolku neolku dena sega pred da mi dojdi (treba da mi dojdi denes na 27)imam grcevi vo stomakot ,gradite mi se osetlivi tvrdi isto kako pred da mi dojdi dali toa mozi da e znak na bremenost?
Епа почекај да видиш дали ќе ти дојде, ако имаш причина да се сомневаш на бременост ако ти доцни направи си тест.
Луѓе не знам дали да серадувам или не. Ми доцни скоро 6 дена,јас пред да почнам да се радувам купив тест.И не еден туку три и сите викаат негативно. Потечена сум цела, ич не ми се јаде и сега нз на што сум.Инаку секогаш ми бил редовен периодот како швајцарски сат и најмногу 2-3 дена ми има доцнето,ама ова.Што ме советувате вие?
најдобро да си појдиш на лекар, така сестрами кога остана бремена, направи многу тестови и сите и покажуваа негативно и кога отиде на лекар веке беше два месеци бремена
Навистина ќе ми биде драго ако си бремена и мене ми доцни 4 дена така уште тест не сум направила ама ќе почекам да не се радувам предвреме. Среќно и почекај уште малку па ако не ти дојде уте три четири дена можеш на доктор да отидеш да провери а можеш и сега преку крв или мокрача.
Ние тука можеме само да претпоставуваме дали си бремена или не. Од една страна, можно е тестовите да грешат, се случува и тоа, но сепак колкава е веројатноста сите 3 да згрешиле? Незнам, јас би те советувала да направиш тест преку крв, тој е најточен и ќе си знаеш за сигурно, за да не се измачуваш вака. Инаку, ако сакаш да си бремена, ти посакувам среќа резултатот да е позитивен.
Уффф....ајде со среќа нека ни е нам што мн сакаме да си имаме бебче.Ајде ќе почекам уште малку па на гинеколог тетстирање преку крв. Држете ми среќа.Сакам да го изненадам мм на денот на нашата мила идна задоцнета свадба
Eпа тогаш еве ти ја целата среќа од мене и дај боже да си имате бебче...Извини ама прееска те разбрав дека не сакаш да си бремена... :up:
zdr jas sm nova na forumov i sakam da prasam nesto, so soprugot se obiduvame veke 3 meseci da zacneme bebe ama sega za sega nisto menstruacijata duri i mi podranuva a nesto se slucva so moite gradi koga ke gi pritisnam mi potekuva nesto belo i sega neznam so da pravam dali e mozno da sum bremena a praviv test i mi izleze negativen ili e nesto drugo
Мислам дека е рано да ти тече нешто од градите и да си останата бремена. Може имаш некој хормонален проблем, не е лошо да си направиш испитувања. Јас сум 9 ти месец бремена, па не ми тече ништо од градите.
Ако пиеш Еглонил Форте тоа е нормална појава (да ти тече млеко или нешто бело на градите). Не верувам дека се работи за бременост (дај Боже да е, ако тоа го посакувате со сопругот), сепак мислам дека (во случај ако не пиеш некој лекови како што напоменав погоре) можно е да имаш циста на градите. Спојлер Несакам да те плашам, ако си паничарка -не паничи веднаш од мојов одговор циста не е страшно и се превентира со лекови. Најдобро е да си направиш потребни испитувања, а пред тоа да се консултираш со гинеколог! Поздрав!
945 да си направиш хормонско испитување, читав дека тоа се случувало од зголемен пролактин. Без паника и полека, се ќе биде во ред
Да прашам нешто дали некој ќе знае да ме советува ... дали може да се отркие бременост преку обично земање крв или мора тоа да биде нагласено во упатот "тест за бременост" не сум баш сигурна...значи прашањето ми е дали преку урина или крв ведаш ќе покаже бременост.Фала