Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Iskreno ne znam za bazalna nemam nikogas mereno, Na nekoi trudnici nosot im e zatnat vo tekot na celata bremenost ili prvoto tromesecije, jas 20 dena po ciklusot osetiv razlicni siptomi i veke si mislev deka sum bremena, a najmnogu izrazen simptom mi bese toplotni branovi kako sto vikas ti pred klima da stojam mnogu se potev, gradite me boleja a nikogas ne sum imala bolka vo gradi pred dobivanje toa mi bese nesto novo i veke znaev deka sum bremena, na 30 den od ciklus napraviv digitalen test i mi pokaza 2-3 nedeli bremenost. 7 meseci se obiduvavme za bebe i si umisluvav siptomi sekoj mesec no koga navistina bidna bremenost custvoto i siptomite se navistina razlicni i mozes sama da osetis deka si bremena, a i si placev bez pricina. Za bazalnata prasaj vo podrska za bremenost najtocno ke ti odgovorat ima clenki sto merat sekoe sabajle bazalna - ke ti dadat najdobar sovet. Se nadevam pomognav malku daj boze da si gi vidis 2 crtki nema poubavo od toa :*

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Навистина фала за одговорот,баш ми значи.:) И јас си умислував секој месец,ама еве сабајле у 4 како ме штрекна нешто дијагонално од стомакот према јајници абе ко со жилет 4цм некој да ме сецна и неможев да заспијам се убив од вртење,па и сонувам глупости секој ден..Јас цум зимурлива особа у принцип ептен,вчера плачев на вести што даваа за Тоше за мјузиклот,па на серија..абе Бог да чува.Фала ти уште еднаш.Иначе немам обичај да мерам БТ,ама пред 5-6 дена онака реков дај да видам,коа ми се затна носот и гледам 37.4 ејј викам абе не се осеќам грипосано за вака..И секој ден од тогаш навака е над 37,а рацеве ми се потат нон стоп.Се надевам дека овој пат не се измислени симптоми. :* :hug:

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Инаку знам дека базална се мери кога се уште си во кревет ги отвараш очите и топломерот да ти биде при рака и одма мериш и пред тоа да имаш спијано повеќе од 6 часа а ако станиш од кревет се размрдаш нема да биде истата температура. Мене потењето ми беше најзабележителен симптом. Ајде ти посакувам две вртки ако не можеш да издржиш до тест провери си преку крв.

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не се потпирај многу на базалната. И јас еднаш така дознав дека сум бремена со мерење базална...
    Ама сега секој месец ме заебава.. Нели, после 26 дена ако температурата е над 37 значи бременост.. Кај мене до 28ден се движеше 37,2 ... Кога другиот ден веднаш ми падна на 36,8 и добив...:envy:(wtf)

На stejsi2005 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  5. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    не ми падна,али зимав Бета денес негативна .:( Упм веќе,болки сум имала у стомак и јајници од мокрача бактерии 3 плуса,кујзнае што е,ќе правам урино деновиве..:(

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zaljubena.do.ushi

zaljubena.do.ushi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    луѓе ми треба совет. Последна менстр. имав на 4 декември и од тогаш нема ни трага ни глас. Пред 2 недели имав болка во градите и болка во десниот дел од стомакот, ама не ќе беше во јајникот... Имала ли некоја слична ситуација?

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Штом нема ни трага, ни глас тогаш врти 192...Може ќе ја најдат тие...

На Згодно Момче, zaljubena.do.ushi и Black girl им се допаѓа ова.
  8. zaljubena.do.ushi

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    haha, vo red sega ke se javam

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Си била на преглед? Како можеш да седиш мирна кога посл. менстр. ти била во декември? Си направила тест?

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zaljubena.do.ushi

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    направив пред 2 недели и 2 дена, никогаш не ми е редовна секогаш ми доцни, но никогаш вака долго. Тестот беше негативен, сакам да направам уште еден утре. Имав стресови јануариов мислам дека е од тоа(смртен случај, трчање по болна особа во болница, некои проблеми дома..)

11. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Најубаво оди на гинеколог ќе ти даде апчиња за да ти пробие.Се е од стресови за жал...

На zaljubena.do.ushi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    И јас мислам дека е од стрес, сепак направи си уште еден тест или уште подобро оди на лекар

На zaljubena.do.ushi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweetygirl56

sweetygirl56 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    18
    Здраво , пишувам во врска со каснење на менструален циклус . Имам менструација на секој 21 ден , но сега ми е 29 и немам добиено .. Последниве денови имам болки во долниот дел на стомакот и многу ме боли главата . Совет ?

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Совет, ТЕСТ.

На Bici05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zaljubena.do.ushi

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    денес ќе направам уште еден тест, и ќе одам на гинеколог.

16. zaljubena.do.ushi

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    благодарам

17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Јас да ви кажам еден малку по необичен симптом што го имав кога останав бремена, една недела пред недобивање ми жареа ушињата и образите како цел ден на ветар да сум била.

На Kitty1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zc13a

Zc13a Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Jas i mojata zelba za bebule i ludnica vo glavata... Posle krvarenjeto i pregledot deka nema nisto ni losa ni dobra vest za krvarenjeto ginekologot na povtoren pregled mi rece deka mozno bilo da sum nemala ovulacija... Na 25,26-01 imav bel iscedok kako belka od jajce i kako sto citam koga e taka se plodni denovi a na 27 imavme nezastiten odnos za isponuvanje na zelbata
    I sega neznam koga mozi da ocekuvam da vidam rezultati zato sto krvarenjeto od nekolku kapki na 4,5,6-01 doktorot gi krsti ciklus a jas imav tolku kasno ovulacija plis nekoe mislenje ili iskustvo posto mislam deka e rano za pregled

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки. Два дена ми доцни менструацијата, а веќе една недела имам болка во стомакот како за добивање само кога ми се оди во wc и после тоа ми поминува. Многу често во пмс имам болки во градите но сега не. Дали има некоја со вакво искуство, не можам да препознаам дали ме боли за добивање или поради потреба за одење во wc. Поздрав и се надевам дека има некоја со слично искуство

20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нaпрaви тест и ќе знaеш нa штo си :)

Тaкa ми беше и мене сo втoрoтo синче кoгa oстaнaв бременa .