Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Јас имав повеќе симптоми, но и овие 2 како тебе.. Градите за прв пат не ме болеа пред циклус и имав тапи болки во стомакот како пред добивање и направив тест на денот кога НЕтребаше да добијам и си ги видов двете цртки.
    Направи си тест. Среќно! :hug:

Melinda85 and Bebulleee like this.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

I jas isto kako tebe ednanedela pred dobivanje imav bolki kako za dobivanje i samo odev vo wc da vidam dali mi doslo menstruacija i na 30 den od ciklus imav pozitiven test, ako ti e tocna menstruacijata mozes da si napravis test sigurno ke ti pokaze. A za gradite mene nikogas ne me bolele pred dobivanje ama togas premnogu me boleja nemozev da si gi dopram. I imav toplotni branovi mnogu se potev. Se nadevam pomognav no sepak napravi test srekno :hug:

3. Beatris

Beatris Популарен член

Ne mi e redovna menstruacijata za zal i imam problemi so zabremenuvanje. Zatoa ke cekam edna nedela da pomine pa posle test ke napravam. Ne se nadevam mnogu, simptomite mi se slicni na pms ama malku pocudni i poazlicni od porano barem taka mislam, mozno e i samo da si zamisluvam :)

4. orhideea

orhideea Форумски идол

Siptomite se skoro isti za dobivanje i za bremenost, no kako sto napisa ima nekoi porazlicni,
    nie 7 meseci se obiduvavme za bebe (slab spermogram) i na dva dena docnenje mi pokaza pozitiven test i toj mesec mi bese mnogu porazlicen od drugite inaku i jas si umisluvav deka sum bremena sekoj mesec i koga ke mi dojdese se razocaruvav. Sekogas mi bese tocna menstruacijata pa zatoa vo tie 7 meseci imav samoi ednas napraveno test, sepak ti si znaes ako sakas pocekaj ako ne napravisi barem ke si znaesh.

5. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Женски, ми доцни 3 дена. Последниве 10 месеци циклусот ми е поредовен од кога било. Скоро недела дена ме мачи као да ќе добијам и ништо. Тек денес малку забележав болка кај градите, претходниве дена ништо. Имам потемен исцедок овие денови, а минатиот месец имав црна заостната крв. Има ли потреба од тест за бременост?

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Нaпрaви си тест , пoубaвo ќе си знaеш нa штo си :)

Cinderfakinrella likes this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Направи тест за да бидеш сигурна

Cinderfakinrella likes this.
  8. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Изгледа дека ќе морам :)
    Фала женски :*

9. Mugii

Mugii Нов член

Zdravo devojki, nova sum na forumov i ke ve molam za sovet. So decko mi imavme nezastiten odnos,no vo nepolodni denovi i toj tvrdi deka ne svrsil vo mene. Potoa nemavme odnosi bidejki e vo stranstvo. Mi docni 2 dena i imam poteskotii vo stomakot,povrakjanje i gadenje od hrana, no isto taka i sum bolna odnosno imam stomacen virus (diarea i slicno). Dali e mozno od virusot da docni ili pak se raboti za nesto drugo? Ve molam za sovet i fala vi

10. mariz

mariz Форумски идол

Прво да не се плашиш симптомите за бременост доаѓаат многу покасно, така да сето тоа гадење лошење ти е од вирусот. Исто така и доцнењето може да ти е од тоа, од стрес на организмот. Ако сеуште не си добила земи си еден тест од аптека, ако има нешто со два дена доцнење ке покаже.. ке се опуштиш после негативен тест и ке добиеш :)

La.loca likes this.
  11. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Здраво женски, би сакала да ве прашам за мислење.. Имам нередовен менструален циклус и се обидуваме да имаме бебенце. Последно добив на 18 јануари ...и веќе од 9ти февруари се обидуваме за бебенце. Сеуште немам добиено... од пред неколку дена градите ми се чувствителни на допир, изминативе неколку дена имав некои чудни тапи болки во долниот дел од стомакот (слично на пмс), меѓутоа не добив. Би сакала да ве прашам дали е можно да сум бремена и дали веќе е време да направам тест? Ви благодарам :)

12. Mugii

Mugii Нов член

13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Zdravo zenski jas sum nova na temava.. Imam uste 5 dena do ciklus no imam bolki vo stomakot kako pred dobivanje i 3 dena losenje i pregolem umor.. vo sabotata vecer od son se razbudiv so losenje odvaj zaspav isto i vcera eve denes odsabajle 2 saati za malku ne povrativ.. ovoj mesec ovululacija mi bese na 12 ti den ( imav malku krv) pa se prasuvam dali moze tolku rano da imam simptomi?? Nikogas pred dobivanje ne sum imala losenje ... isto taka pocnuvaat da mi smetaat mnogu odredeni mirisi ..

14. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

почекај да ти доцни барем еден ден и направи тест, кај мене со 1-2 дена каснење ми покажа втора бледа. ти држам среќа за // цртки

*Milicka* likes this.
  15. Тинче2210

Тинче2210 Нов член

Здраво девојќи! Вејќе една година ве следам и ве замолувам за едно ваше мислење!
    Епа вака за и мажотми вејќе 1 година и пол пробуваме за бебенце но јас немам редовна менструација :( секогаш кога ќе поминепе датата за да ми дојде јас мислев дека сум бремена правев тестови но залудно.....
    во демекври ми дојде на 04, потоа во јануари ми дојде на 04 а сега вејќе ми доцни ама имам симптоми...
    Ме боли долниот дел на стомакот,ме болат градите,многу брзо се заморувам,ме боли половината,имам многу плунка исто така ,многу на брзо имам блавоболка дали некои од овие знаци се знаци на бременост :)
    Но исто така направив 2 теста беа негативни но нешто во мене ми вели дека има нешто... исто така имав и кафеав исцедок!!! Ве молам за помош :)

PEPCE likes this.
  16. Lola.lola

Lola.lola Нов член

Dobro vecher, jas sum nova na forumov i najprvin pozdrav do sitei! Imam nekolku prashanja :). Imam redovna menstruacija poslednive dve menstruacii ne mi bea obilni (kako shto znaat) obichno mi trae 6-7 dena sega mi traat 4-5 dena (posledni dva meseca) i se neobilni, duri mi docnea po 7 dena, a imav malo krvarenje vo period megju dvete menstruacii (2 dena). Vaka imam sekoj den tapi bolki vo dolniot del od stomakot vekje mesec dena, desniot jajnik me boli i me seche, kichma so tapi bolki, pred dva dena povrativ malku dodeka miev zabi, gradite mi se pocvrsti i mali bolki, pogolem apetit, chesto mokrenje,chesto grchenje i krkorenje i steganje vo dolniot del na stomakot, test nemam napraveno zoshto sega mi padna na pamet vakva idea. Dali ima prostor za panika? I dali e mozhno bremenost so menstruacija nekoi iskustva?

17. HOPE1

HOPE1 Истакнат член

Здраво на сите, се мислам веке 2 дена дали да пишам , секогаш кога ке прашам за симптомите , другиот ден ми доаѓа ? Треба денес да добијам , ама уште ништо а веке ми е 32 33 ден од циклусот. Симптоми некои немам, само неколку денови осекам носот дека ми е како затнат ,и кивам посебно сабајле, а најчудно ми е тоа што јас секој ден пиев турско кафе и тоа со голем сласт, ама еве веке 2 до 3 недели недели никако не ми текнува на турско кафе освен несс , или и кога и да сварам ми го нема истиот вкус.Инаку веке подолго време се обидуваме да добиеме бебе и за 1 месец имам термин во клиника па некако бев релаксирана овој месец , чекам да дојде датата . Инаку во време на плодните денови имавме 4-5 пати односи. Кажете искуства , само на тоа мислам од вчера, сакам да заборавам ама никако не оди.

18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@HOPE1 направи си тест.Купу шур чек тој во текот на целиот ден покажув точни резултати.
    Симптомите како немање апетит би можеле да значат бременост но сепак направи тест и ќе си знаеш на што си барем нема цело време да си под стрес да не добиеш.Вака ако излезе негативен ќе си очекуваш и со нови сили за бебенце откако ќе ти заврши.
    Ама се надевам дека ќе си видиш две цртки :inlove:

HOPE1 and zalosna like this.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

@HOPE1
    Најубаво е да си направиш тест, за да знаеш на што си. Ако си бремена, секој тест без разлика на цената ќе ти каже две цртки, но ако испадне негативен, а сеуште немаш добиено, повтори го пак за 2-3 дена.
    Ти ја праќам целата среќа да си ги видеш двете цртки. :sun:

*Milicka* and HOPE1 like this.
  20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Da ve prasam jaki ostri bolki okolu jajnici ste imale? Osobeno se jaki koga kivam, kaslam ili naglo ke stanam... Na periodi doagaat i si odat.. Do sega ne sum imala vakvi bolki .. treba da dobijam za 4,5 dena ( se nadevam deka nema ) plus losenje imam odsabajle koga ke stanam veke 2,3 dena... Ve molam za iskustvo i sovet p.s. Rano mi e za test

I love you 07.05 likes this.