Јас и за првата и за вторава бременост прв симптом ми беше турското кафе што ми стана одбивно , некако осекав дека е сменет вкусот и неможев да го пијам...ти посакувам да си ги видиш двете цртки уште овој месец
Blagodaram na site se nadevam deka ke bide taka, ako ne mi dojde utre, imam nadez deka mozebi i ima nesto, ne sakam da se nadevam a se nadevam mnogu , a posle pak ke placam vo wc i se krijam od maz mi.
Zdravo jas sum nova na forumot pred se se izvinuvam za latinicata bidejki pisam od mob . Znaci po pravilo treba da mi dojdi na 25 ovaj mesec sekogas mi ide menzis tocno na 28 den . E sega posle 5/6 dena odkako imav odnos I od koj mislam deka mozam da ostanam trudna osetiv gadenje pozdrignuvanje I blaga vrtoglavica no toa traese samo dva tri dena I sega mi e super no vo poslednive tri do cetiri dena imam jaka bolka vo polovinata na grbot osobeno nAvecer koja nikogas ne sum ja osetila pred da mi dojdi 。Sto se odnesuva do gradite me bolat pri dopir samo vo dolniot del znaci pod niv bolkata e pogolema pojaka . Isto I mokrenjeto mi e zgolemeno malku pojce od voobicaeno Sekako ke cekam da mi dojde ili najmalku mmine 25 pa Ako ne dojdi ke pravam teSt . Me interesira za sovet vas . Mozno li e gadenje dva tri dena us vi prva nedela pa da prekini . I sega bolka vo grbot a koga se navednam I se ispravamus pojaka mi e. I da ne zaboravam bolka vo meseto jajnicite li e kratkotrajna 2-4 sekundi trae I prekinuva .
Не е можно да се има гадење 5, 6 дена по однос. Чекај да ти касни, не прави сега тест зашто може да е негативен, па да се разочараш.
Девојки, денес ми е 37 ден од последната менструација пред точно 10 дена имав однос во кој ејакулираше во мене. Денот кога требаше да добијам имав кафеав исцедок и наредните 3 дена но само на бришење кога одев во тоалет. Денес бев на гинеколог и ми кажа дека гледа жолто тело во левиот јајник. Како што знам тоа се појавува а време на овулација а кај мене не е логично да ми се плодни денови кога веќе ми доцни 7 дена. Се има ли случено на некоја од вас? Дали можеби е рано да се утврди брменост или се работи за нешто друго? извинете за големиот пост
Ginekologot e.toj so.treba.najvejke da znae neli . Ako ne pocekaj uste malku. Ja sum nova na forumot ama gledam kolku nr ima mnogu jadni dusicki koi sakame.edno malo darce od.boga
Јас колку што знам жолтото тело значи дека имало овулација претходниве денови 2,3.. 7... Можно е да си имала касна овулација.
I jas imav losenje 3 dena i prekina.. sega samo bolki inaku ne e tocno deka rano e za losenje procitaj ke vidis deka toa e eden od prvite znaci na rana bremenost 2ra nedela
Нa 8 ден oд oднoсoт и кaј мене нa лев јaјник имaше жoлтo телo a пo 14 денa пoзитивен тест и пo 9 месеци синче вo прегрaтки.
Мила дај Боже да е така, еве денес ми е 40 ти ден од последната менструација, ќе чекам до понеделник па ќе проверам преку крв
здраво девојки нова сум на форумов ... всушност направив акаунт само за да ве прашам за помош... имам 17 години и денес имав незаштитен полов однос за прв пат ... траеше околу 10 мин...дечко ми не сврши во мене... но сепак ме копка да знам ... можно ли е да забременам?
Па имајте заштитен однос среден пат за да не те копка. Користете кондом, за џабе не ги направиле. И не, нема да забремениш.
Здраво женски ... Потребно ми е мислење ...ми дочни веке еве денес 5ти ден..33 дена од циклусот а обично на 28ми ми доаѓа некогаш и на 30ти ама до толку не.. секако за бременост да се сомневам имам причини со тоа што константно се обидуваме.. така да од симптоми градите што ме болат и се тврди и зголемени и понекогаш болки благи во пределот кај јајниците друго немам.. (имам и водена циста која досега не правела проблеми и не сум примала терапија за неа со тоа што докторот не ја смета за опасна и дека треба да се регулира со лекарства). Во дилема сум дали можеби е бременост поради тоа што доцни а градите ме болат и се пречувствителни? позз