1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Јас и за првата и за вторава бременост прв симптом ми беше турското кафе што ми стана одбивно , некако осекав дека е сменет вкусот и неможев да го пијам...ти посакувам да си ги видиш двете цртки уште овој месец

На HOPE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HOPE1

HOPE1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Blagodaram na site se nadevam deka ke bide taka:sun:, ako ne mi dojde utre, imam nadez deka mozebi i ima nesto, ne sakam da se nadevam a se nadevam mnogu , a posle pak ke placam vo wc i se krijam od maz mi.:(

3. lara22

lara22 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Zdravo jas sum nova na forumot pred se se izvinuvam za latinicata bidejki pisam od mob . Znaci po pravilo treba da mi dojdi na 25 ovaj mesec sekogas mi ide menzis tocno na 28 den . E sega posle 5/6 dena odkako imav odnos I od koj mislam deka mozam da ostanam trudna osetiv gadenje pozdrignuvanje I blaga vrtoglavica no toa traese samo dva tri dena I sega mi e super no vo poslednive tri do cetiri dena imam jaka bolka vo polovinata na grbot osobeno nAvecer koja nikogas ne sum ja osetila pred da mi dojdi 。Sto se odnesuva do gradite me bolat pri dopir samo vo dolniot del znaci pod niv bolkata e pogolema pojaka . Isto I mokrenjeto mi e zgolemeno malku pojce od voobicaeno Sekako ke cekam da mi dojde ili najmalku mmine 25 pa Ako ne dojdi ke pravam teSt . Me interesira za sovet vas . Mozno li e gadenje dva tri dena us vi prva nedela pa da prekini . I sega bolka vo grbot a koga se navednam I se ispravamus pojaka mi e. I da ne zaboravam bolka vo meseto jajnicite li e kratkotrajna 2-4 sekundi trae I prekinuva .

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Не е можно да се има гадење 5, 6 дена по однос. Чекај да ти касни, не прави сега тест зашто може да е негативен, па да се разочараш.

5. lara22

lara22 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    I jas taka mislam mozebi.bea.nekoi.fantomski simptomi.

6. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Девојки, денес ми е 37 ден од последната менструација пред точно 10 дена имав однос во кој ејакулираше во мене. Денот кога требаше да добијам имав кафеав исцедок и наредните 3 дена но само на бришење кога одев во тоалет. Денес бев на гинеколог и ми кажа дека гледа жолто тело во левиот јајник. Како што знам тоа се појавува а време на овулација а кај мене не е логично да ми се плодни денови кога веќе ми доцни 7 дена. Се има ли случено на некоја од вас? Дали можеби е рано да се утврди брменост или се работи за нешто друго? извинете за големиот пост :D

7. lara22

lara22 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Ginekologot e.toj so.treba.najvejke da znae neli . Ako ne pocekaj uste malku. Ja sum nova na forumot ama gledam kolku nr ima mnogu jadni dusicki koi sakame.edno malo darce od.boga

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.146
    Допаѓања:
    40.509
    Јас колку што знам жолтото тело значи дека имало овулација претходниве денови 2,3.. 7... Можно е да си имала касна овулација.

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    I jas imav losenje 3 dena i prekina.. sega samo bolki inaku ne e tocno deka rano e za losenje procitaj ke vidis deka toa e eden od prvite znaci na rana bremenost 2ra nedela

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нa 8 ден oд oднoсoт и кaј мене нa лев јaјник имaше жoлтo телo a пo 14 денa пoзитивен тест и пo 9 месеци синче вo прегрaтки.

На Bebulleee и Mari* им се допаѓа ова.
  11. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Мила дај Боже да е така, еве денес ми е 40 ти ден од последната менструација, ќе чекам до понеделник па ќе проверам преку крв :*

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    22.091
    @HOPE1 направи ли тест?

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нaпрaви и денес хaхa јaс дa сум нетрпениетo ќе ме нaтерaше дo сегa три дa нaпрaвaм :D

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  14. brrm

brrm Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    здраво девојки нова сум на форумов ... всушност направив акаунт само за да ве прашам за помош... имам 17 години и денес имав незаштитен полов однос за прв пат ... траеше околу 10 мин...дечко ми не сврши во мене... но сепак ме копка да знам ... можно ли е да забременам?

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.456
    Допаѓања:
    35.085
    Па имајте заштитен однос среден пат за да не те копка.
    Користете кондом, за џабе не ги направиле.
    И не, нема да забремениш.

На RedRevolution, lara22 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Здраво женски ... :)
    Потребно ми е мислење ...ми дочни веке еве денес 5ти ден..33 дена од циклусот а обично на 28ми ми доаѓа некогаш и на 30ти ама до толку не.. секако за бременост да се сомневам имам причини со тоа што константно се обидуваме.. така да од симптоми градите што ме болат и се тврди и зголемени и понекогаш болки благи во пределот кај јајниците друго немам.. (имам и водена циста која досега не правела проблеми и не сум примала терапија за неа со тоа што докторот не ја смета за опасна и дека треба да се регулира со лекарства). Во дилема сум дали можеби е бременост поради тоа што доцни а градите ме болат и се пречувствителни? позз

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Тестот ќе ти открија дали си бремена. Ако е негативен посети гениколог..
    Исто и ако е позитивен :)

На Kikica^ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Направи тест би требало веќе да покаже.. Ти посакувам | | цртички најубавии. Поздрав @Leonida2

19. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Девојки ајде мислење како да ги разберам цртичките . позитивно е или? 0-02-05-cfc8148ba17afa9b4c3e5f9d0a268a838dc23367297b01898be115a953651c57_full.jpg 0-02-05-7acfb4a52b57cb0c623671f8f62f809b377523c1cf63476b73636b7c741f9168_full.jpg [​IMG]

На Annath, aceee99, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    На aceee99 и Leonida2 им се допаѓа ова.