no Sega be e pogodno vreme sepak ke vi kaz gala za ppdrskata testot ne e vazno dali nokesla da go napravam.ili rano nautro a??
Devojki mi potvrdi doktorot denes bremenost 4 nedeli.. megutoa me gledase na eho vaginalno i na stomak i sea imam krv temna tro kako mrsul malce e *(izvinete na izrazot )i mie premnogu strav zaradi ova
Здраво женски, нова сум во форумов и воопшто досега на форум Имам прашање во врска со знаците за бременост. Читам дека пред една недела пред редовниот циклус можно е прокрварување, што било вообичаено. Ме интересира дали покрај исцедокот (обично розев) треба да се чувствуват болки во стомак како пред добивање....сакам бебе, но сум испаничена и незнам дали е рано за тест, бидејќи треба а добијам на 10-11.03 или е предвремена менструација???? Имам забиено срцебиење и замор, а вчера и денеска еднаш дневно забележав бледо розев исцедок....ПОМОШ!
vaka mene gi imav na 14 dekemvri poslesen den mi bese potoa mi dojdoa kaku rozeva kafevaa krf na 30 dekemvri mi traese 5 Dena Bev na ginekolog verojatno OD stres mi rece posto se operirav OD fibroadenom na dojka na 15 dekemvri potoa mi dojdoa na 21 januari I ne mi dodoa cel februar u eve Sega na 3 mart mi dojdoa I gotovo deneska nenam mn kafeavo gotovo3 Dena damo nikogas dosega ne mi se slucilo sro moze da e napravi tets sig ke pogaze pozitiven bevvv na ginekolog i me vide eho sve test naptavi nis nemase se ok verojatno OD stres mi rece pa ke vidime naredniov mesec aku ne se stabilizira ke napravime hormonski ispituanje vo struga
Здраво девојки. Нова сум на форумов... ги читам вашите коментари и мислења, па ве молам за помош! Минатиов месец на 06.02. добив до 10.02, но веќе овој месец со денес петти ден ми доцни, пред некој ден направив тест ми покажа негативен... а, јас ги имам сите симтоми на бременост! Отечени и чувствутелни гради, болки во долниот дел од стомакот, во половината, замор, а, денес вртоглавица и кафеав исцедок... Со маж ми се обидуваме веќе некое време да имаме бебенце, многу се плашам да не ми е залудна надежта... Утре планирам да одам на гинеколог, нестрплива сум...!?
Вака, имам едно прашање што може е нелогично според вас ама немам искуство и незнам што да мислам. Значи имавме односи на 5-ти и 6-ти, а овулација (според апликацииве што ги користам за период) ми беше исто така на 5-ти. Денеска е 10-ти и цело време од вчера и завчера имам гасови и имам некое чудно чувство во долниот дел на стомакот, пред 2 дена беше како тапа болка што ја чувствував периодично, а денес го осеќам како тврд стомаков. Има логика ова или само се филмам?
Јас пред да дознаам дека сум бремена до некаде 6 недела немав ништо. Обични симптоми за добивање. Ништо ново ништо поразлично. Дури и не ми се веруваше дека може до толку да е исто со оглед на тоа дека јас имам огромни болки за добивање. Откако дознав во 4+ нед се до 6 не ми беше верно и мислев дека ќе добијам.
Девојки многу мие страв значи последните 2 месеци ми дојде на 28ми есега ми касни веќе 10ти е јас уште немам сите симптоми ми поминаја за менструација но уште не ми иди ми течи мн бело прање и мириса неубо секогаш така прај пред да ми дојде дали има можност забременост ? или можи касни од смена на климата и слично ајј ве молам кажете
А за тоа белото беше на гинеколог? Секогаш има шанса за бременост. Но, тоа белото прање мораш да го испиташ. Така и ќе знаеш зошто ти касни.
Рано ти е за симптоми на бременост, а по ова што опиша, најверојатно ќе добиеш. Ако не добиеш, оди на гинеколог да видиш за што се работи. Се филмаш. Првите симптоми за бременост се појавуваат најчесто откако ќе се појави срцева акција, значи некаде 6 недела, т.е месец и пол до два после критичниот однос. Тест од аптека или преку крв да си направиш. Може да доцни поради промена на клима, ама толку долго не верувам, барем моето искуство не е такво. Во секој случај посети гинеколог и поради лошиот мирис на белото прање, може да се работи за некоја инфекција.
Feminki zdravo sakav da prasam vaka poseden ciklus imav na 30 januari i mi traese do 4 ti fevruari od togas nemam dobieno. Napraviv dva testa negativno pokazaa dali sum bremena sepak ili e nesto drugo?
Imam edno prasanje imav odnos so decko mi no toj svsil vrz stomakot i potoa odma pak go stavil vnatre, toj den mi bese ploden dali e mozno da ostanam trudna ?? Dobiv samo 3 dena prviot i vtorit malce imav tretiot skoro nistoo :/ i pocnav mn da jadam sto i da se setam sakam da jadam a predhodno ne bev taka :/ pomagajte kazete mii dali e mozno da sum trudna ??