1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Секогаш постои минимална шанса за бременост доколку односите не се заштитени, ке мора да чекаш ако ти доцни да правиш тест.. :) Односно викаш си добила... треба да кажеш кога ти беше односот и дали и друг пат ти траела менструацијата 3 дена...

На Elenota му/ѝ се допаѓа ова.
  2. I love you 07.05

I love you 07.05 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

Nz sea ke pocekam 24.03 treba da dobivam, no se osekam cudno nikogas takva ne bev duri imav edna bolka od dolniot stomak se do pozadi nikogas nemav takva bolka kao da me seceese odnatre i imam promeni imam malku stomak kolkovi gzot pogolem duri vo liceto se popraviv

3. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Zenski mozi da imas dva dena kafeav iscedok pa krv i da si ostanata trudna.. 3,5 meseci od ko sum porodena..

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Па ако не се пазите може :)

5. problematicni

problematicni Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Vaka aj da prasam I jas. Nautro imam macnini gadenje,gadenje od hrana , mirizba na hrana mi smeta,bolki vo stomakot I poduenost. No sepak dobiv na 5 ti mesecov. Ima li sansi za bremenost?

6. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Me interesira edno prasanje. Bazalnata temperatura nikako ne mi paga od 36.6 ili 36.5 po nadole. Pa sega bi sakala da znam dali dokolku ne si ostanat bremen i treba da ti dojdi ciklus treba da padne bazalnata temperatura ili toa se nekoi simptomi na vremenost. Nemam nikakvo custvo za doaganje na ciklus no imam cesti vrtoglavici i macnini nautro sto stanam i se napijam kafe osekam potreba da povratam i potoa izvesen period osekam teskotii na zeludnikot.Baram vas sovet. Sekako se obiduvavme za detence sledejki gi plodnite denovi pa sega sum ljubopitna.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Јас како што знам ако постои бременост базалната треба да е 37+, кај тебе е нормална...Дали ти доцни? Таквите симптоми за бременост доаѓаат после 6,7ма недела бременост :)

8. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Periodot za doaganje treba e 16 ili 17. Ama nekako cudno se osekam raspolozenie umorna i vo tekot na denot mi e mnogu zesko t.e me obliva nekoja pot na teloto a vedas posle pola saat e se vo red ili moze da mi zastudi. Mnogu sum umorna spijam po cel den pravev test na 06.03 pa ne znam dali sum go napravila prerano ispadna negativno. Pozdrav

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Ептен рано си го направила, бар ден да ти доцни па прави тест :) Ти посакувам да е тоа што највеќе сакаш :)

10. Sukyy22

Sukyy22 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site! Se izvunuvam sto ne pisuvam na makedonski,pisam od na mob.Znaci imam problem!!!
    Prvata bremenost mi bese tocno pred 4 i pol godini taka sto imam edno devojce i toa pri prviot obid,i ne ni pomisluvav na toa,2,3 dena po mens doznav deka sum bremena i do sega pravevme pauza.---Posledna mens imav na 21.2 i odtogas spievme slobodno i mm 3/4 Pati ima svrsi vo mene vo tekot na mesecov.Taka sto sekojpat dobivam mens 6/7 dena pred datumot.Izminative dena proveriv 2 pati test izleze deka e negativen.Mislam deka e seuste rano da zboruvam za bremenost iako imam nekoj cudni simptomi isto kako za Mens i malku kisela tecnost..Prasanjeto mi e dali moze da se sluci isto kako i prvata bremenost pri prviot obid da sum bremena.? Vi blagodaram i izvinete na GOLEMIOT tekst. (Se nadevam me razbirate)

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Секогаш постои можност за бременост. Почекај да ти доцни еден ден и повтори го тестот.

12. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Сеуште немам направно тест, имам уште неколку дена до добивање, а во меѓувреме се разболев, смеам ли да пијам антибиотик некој? Поентата е што не знам ни дали сум воопшто бремена, но што ако сум?

13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Koga ti bese posledna menstruacija i koga treba da ti dojde?
    Ako e za brzo pocekaj da ti dojde, test mozes da napravis i na 1 den docnenje ili najtocno ke ti pokaze beta da si ispitas. Probaj so caevi limon, smees paraetamol vitami c dodeka ne ti zakasni ili dojdi. So sreka

14. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Имам неколку дена да ми дојде. Градите веќе ми се подуени, пиев "фервекс" некој и стрпсилс ама стрепсилсов мислам дека само ми го надразнува грлото и стварно ми треба некој антибиотик, цефалексин на пример, мислам дека нема да издржам додека ми дојде со чаеви, доброто е тоа што барем немам температура.

15. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ti si znaes najdobro, jas nemam iskustvo so lekovi vo bremenost,
    koga mislev deka sum bremena piev antibiotici i gi prekinav, pa bev bolna uste 2 meseci ama antibiotici ne piev.
    Ili ako ne konsultiraj se so maticen ili ginekolog.

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Бремена смееш парацетамол само, вит ц, чај топол, супа, многу овошје... така се лекуваме трудниците :D и јас пред некој месец така ми доцнеше, а ми препишаа антибиотик.. па не го испив зашто мислев да не сум трудна, но тогаш испадна дека не сум... Ако си затната и кашлаш прави си и инхалации со морска сол или камилица :)

На Devojka100 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Незнам каде да го поставам прашањево,се надевам некој ке ми помогне
    Последен циклус ми беше на 14.02
    Пред недела дена бев во болница и примив терапија за жолчката
    Можно е да ми доцни од терапијата или има и друга можност :wasntme:

18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ne veruvam da e od terapijata.
    Moze da e od stres ( mislam bese vo bolnica, dete doma)....
    Ako imas redoven ciklus ne e loso da si napravis eden test.
    A za moznost ite kako ima :lol:(fingers)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Па нормално редовен е,зато реков да прашам
    Ај да почекам уште некој ден што велиш може и од стрес да е

20. Lara 27