Плодни денови кај секого се различно во зависност од тоа колку ти трае циклусот, а норлево можеш да се напиеш во рок од 24 часа.
28 денови ми трае месечниот циклус според пресметкиве не сум во период на овулација се надевам дека нема да сум толку баксуз.
Ај и јас да прашам, со доза скептичност. Работиме на бебе, но минатата недела имав некоја инфекција (убедена сум дека ми беше од гинекологот бидејки се јави 14дена по прегледот) која што ја лечев со некој вагиналети за габични инфекции, а гинекологот не работеше симптомите се намалија и добив на 26ти ден но добиеното траеше многу пократко од обично, заврши по 3дена не многу крварење и симптомите за добивање останаа посебно болката во градите е огромна спев со листови од зелка во прслук од што не се трпеше, пупките ме болат исто така нервозна сум баш многу и заплакав кога гледав на тв дека некое дете нема градинка во својата населба па мора да го возат секој ден по 1саат до градинка ххахах. Имам и бел исцедок кој може да е од недолечена инфекција. Прашањето ми е дали е можно да сум бремена и покрај тоа што добив или само имам некој хормонален проблем? Извинете за долгиот пост
Правев тест за бременост излезе позитевен,ми касни долго време,утре одам на гинеколог.Некој да ми каже првиот преглед на гинеколог како оди оти до сега немам појдено
So lesno da si ja iznosis bremenosta,na prviot pregled ke ti dade folna ili drugi vitamini dokolku ima potreba,ke te pregleda vaginalno i ke ti dade upat da ispitas krvna slika.
Девојки, Здраво. Ми треба ваше мислење.. Треба да НЕ добијам на 31ви, минатиот четврток имав многу малку бледо розева крв (ептен минимално), а денес исто малку розева крв со секрет.. Попладнево правев тест - негативен... Има барем минимални шанси за надеж или јок? Ви благодарам
Рано си го правела тестот, почекај до 31. Тоа розевото е добар знак. И секогаш треба да има надеж. Со среќа.
здраво девојки имам едно прашање.. Секогаш сум добивала на 28 дена ..евентуално 29. Овој пат ми каснеше 7 дена..На третиот ден доцнење направив еден тест за бременост и беше негативен..Си реков ќе почекам уште неколку дена и ќе направам уште еден..на 7ми ден доцнење имав огромни болки во долниот дел од стомакот и искрварив како парчиња големи густа темна крв..таквото крварење траеше три дена..Во меѓувреме бев на гинеколог и на ехо не може да види ништо..ни дека имало циста ни дека се работи за бременост..Ми рече да почекам да заврши крварењето до крај и да направам уште еден тест за бременост..па кажете ми мислење дали би можела да сум бремена или да сум била бремена па крварењето да беше спонтан :/
Можело да земе од парчињата и да испрати на биопсија Ми се има мене случено, биопсијата покажа дека било бременост
42 дена од последната менструација. Направив тест пред последната менструација и тестот беше негативен. Утре или задутре ќе направам нов тест и ќе одам на лекар да ми испитаат преку крв. Па, ќе видиме..
Според ова, мислам дека нема зошто утре или задутре, сега земи тест и направи го, ако има нешто сигурно ќе покаже. Многу денови се во прашање, иако не знам на колку дена вообичаено добиваш, и кога си го правела претходниот тест. Направи нов, не чекај, ќе покаже. Ако сакаш да си бремена, нека ти се исполни желбата. Со среќа!
@Вереничка @kukla21 Фала ви на двете, ќе направам со утринската мокрача најубаво. Па, ако има нешто одма ќе обавестам хахах Инаку потајно, баш би сакала едно minnie me од мене и дечко ми
Здраво на сите, јас сум нова на форумов и имам еден проблем требаше да добиам на 29ти овој месец секогаш ми е редовна точно на 28дена сеуште не ми е дојдено а вчера направив тест испадна негативен ве молам за искуства
Доколку си имала заштитени односи нема за што да се грижиш.Мене ми има каснето 8 дена и ја испаничив како тебе али сетоа тоа беше од премногу стрес,нервоза и тој период беше најладното време во мк. Ќе ти дојде сигурно само не се нервирај и не паничи поздрав
Здраво женски. Веќе имав напишано во неколку групи дека имав односи за време на менстуација и партнерот сврши во мене. Има поминато 7-8 дена по односот а јас веќе 2 дена имам мачнини, ми се гади, повраќа. За колку време може да се појават раните знаци за бременост? Ви благодарам многу