па ти одговорија дека има шанси за бременост. А и да има бременост мачнините нема шанси да ти се од тоа. Рани знаци по 15 дена и повеќе, кај секој е различно.
Најсигурно 15 тина дена после ризичниот однос да направиш тест преку крв. А ако сакаш бременост следи си овулација и тогаш имај односи.
Се самоцитирав за да не пишувам одново пак. Денес или утре треба да НЕ добијам. Ама еве од вчера имам болки како за добивање, главоболка и лошење, се потам ненормално. Ништо в уста не ми се става. Е сега знам дека симптомите за бременост и добивање се исти, ама ме загрижува тоа што болките се појавија баш кога треба да добијам и сѐ ми се чини дека ќе добијам. Не напоменав дека еден ден пред денот на односот бев во овулација.
Исти се симптомите, но и од многу мислење самата психа те доведува до лажни симптоми. Сега опушти се и занимавај се со нешто друго, па што ќе биде ќе биде. Тука немаш моќ
@duffi и што бидна? Нова сум на форумов и не сум во тек, извини. Мене паника ме фаќа, сѐ ми се чини нема да можам да забременам, а прв пат ни беше. Паничам знам, ама ептен надеж имав дека од прв пат ќе се фати.
Бремена сум, ама имаме некои компликации, па ќе видиме што ќе биде на крај. Рано е и ризично. Инаку јас останав после 5-6 месеци обидување. Без броење денови, за мислење -мислев и јас. Ама се трудев да бидам опуштена. Гушкање со мажето и ќе биде.
@duffi ти посакувам сѐ да биде во ред и за 9 месеци да си се гушкаш со бебуш. Уште едно прашање и не досадувам повеќе. Симптомите ги чувствуваше само пред да не добиеш или некое време и пред тоа? Зошто јас и претходно имав слаби болки во јајници, дали од психа или не, не знам, ама еве баш денес треба по правило да добијам и баш денес имам појаки болки. Ама ќе се опуштам ветувам. Сепак прва проба ни беше. Ќе ве известам ако има новости.
(Pisuvam od mob)Zdravo feminki, nova sum ovde. I jas vo bitkata da stanam majka . Mene mi kasni mens veke nedela dena, napraviv duri tri testa i trite so dve crticki od koi ednata bleda. Se si mislev deka sum bremena no denes na ginekolog pri eho nisto ne se gleda mi vika doktorkata nisto nema... A bas cekav za pozitiven odgovor. Naredna nedela mi rece pak ta otidam pa da vidime... Sto mislite vie? Mnogu sakame bebence, skoro godina sme vo brak
Драга најубаво ќе ти биде да си провериш бета. Тоа најдобро ќе каже дали си или не си. На ехо секако е рано да се види било што така да не губи надеж. Чим три теста ти покажале 2 цртки следно тоа направи си за да бидеш на чисто Со среќа
Здраво девојки/женчиња ве читам но еве сега дојде ред да пишам и да ја споделам мојата проблематика.Менструација ми доаѓа на 22/23 дена пред доаѓање 7 дена ми потече кафено и се исплашив дека добив толку рано тоа беше само таа ден и толку,од таа ден па до денеска јајници ме болат,градите се осетливи имам главоболка симптомите ми се различни од претходно за добивање. Веќе ми доцни 3дена,вчера рано сабајле со направив тест затоа што неможев да мислам и излезе негативен,се консултирав со доктората и со други за мислење ми рекоа дека сум избрзала со тестот затоа што е рано.Докторката рече да почекам до понеделник ако ја нема да одам кај неа за да направам тест кај неа.Што мислите вие дали се работи за бременост или друга причина за доцнење и да напоменам досега ми нема доцнето обично ми е точна. Поздрав
Рано ти е направен тестот со оглед на тоа што имаш краток циклус,почекај уште 4-5 дена и направи уште еден а ако неможеш да чекаш можеш да направиш тест преку крв тој би требало да покаже..Со среќа
Jas si proveriv beta hcg i mi izleze 23.93, znaci pozitiven posle edna nedela mi rece doktorkata ta odam kaj nejze bidejki e rano za da se vidi na eho.
Женски да го споделам мојот проблем. Со партнерот имамжвме односи за време на менстуација и тој сврши во мене. Денес имам крварење кое е кафеаво и не е обилно, а има поминато 13 дена од односот. Дали има веројатност да сум бремена?