Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    За да провериш бременост мора да напоменеш дека бараш такво испитување затоа што тоа се посебни реагенси наменети токму за утврдување бременост.Доколку не сакаш да провериш во амбуланта земи од домашните тестови кои се со 99% точност .Евентуално земи два и направи ги еден по друг ден и така ќе знаеш точно на што си.

На Ivana.82 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. secretPrincess

secretPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Вака девојки мене последно ми дојде на 20 мај,оттогаш со дечко ми имавме односи само сега пред на 16 17 18 и 19 јуни пред да требA да ми дојде,имавме односи значи секогаш имаме со кондом никогаш ни се нема случено да имаме без бидејки мене ми е многу страв,и сега беше се како што треба иако со кондом никогаш не свршо во мене секогаш надвор,а сега е 4 јули вејке утре 5 ти мене ми нема дојдено симптоми за да ми дојде имав ме болеа јаниците малце и нозете градите ми се ок не ме болат само сега овие денови почесто мокрам и неможам да си објаснам што ми се случува оти знам дека да сум бремена не верувам ама ете ако има некој поискусен овде нека ми каже од што може да се случува вака зосто ни најмалку несакам да помислам дека сум бремена ...помош....

3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Постов ко јас да сум го пишувала :rofl: Истово ми се случи пред 10 дена, и сосема ист начин на заштита и со кондом и не срвшува во мене, плус дечко ми е максимално внимателен за да не е скинат едно друго... И бев на гинеколог и проблемот беше водена циста, на левиот јајник имав а и на допир го осекав зголемен повеќе од десниот... Значи од искуство ти кажувам чим е така како што викаш нема место за паника, може и само од стрес да ти е од што го мислиш... Се ќе биде добро, а ако сакаш за сигурно оди на гинеколог види што е проблемот...бременост не е... А и времево е крш може од промена на време.. :D

4. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.311
    лелее женскии хелпп... значи вака на 25.04 имавме со дечко ми со кондом и во исто време и ми дојде од тогаш немаме секс...на 28.05 ми дојде ....е сеа ми каснииии ме боли стомакот цело време како да ми иди а веке 10ти ке дојди а уште ништо...градите еве в4ера почнаа да ме болат...леле страв ми е упм... :@ :@ ај кажете ми што можи да бидии.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Како што разбрав после тоа си немала секс? Ако е така не е можно да си трудна, затоа што нели после последниот однос си добила.
    Ако имаш нередовна менструација е сосема нормално да ти касни. Па и да ти е редивна пак може да ти касни, од било што. Така да, мислам дека немаш простор за паника.

6. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Купи тест и провери ,така евентуално ќе исклучиш бременост ,па малку ќе се смириш

7. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.311
    да послем последниот однос добив пак а инаку прв однос ми беше и..редовна имам ама сеа еве скоро 10 дена ми касни ама изгледа дека пиев апчиња за забот што ме болеше и премногу се нервирам ке видам утре ке купам тест најсигурно :( :*

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Купи си тест и осигурај се, ама јас мислам дека нема никакви шанси да си бремена. Последен пат во мај си имала секс и си добила... Колку повеќе се нервираш и се плашиш, се повеќе си ја одложуваш менструацијата.

9. milena-90

milena-90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    здраво....пред околу 2 недели имав незаштитен секс со дечкото .....имам редовна менс..помегу 28-31 ден...што значи требаше да ми дојди на 7 или 10 но ме плаши тоа што немам никакви симптоми на ПМС освен зголемен апетит ама не како и претходните месеци пред да ми дојди, постојаноо мислам на тоа да не сум бремена (ме плаши пред семената течност и тоа што тој свршува мн. брзо) ве молам за ваше мисленје и совет дали е рано за тест за бременост и дали постојат некакви апчинја во случај НЕДАЈ БОЖЕ да сум бремена ..... освен оние што се пијат најмногу 72 часа после односот....инаку чуствувам Замор(постојано ми се спие) и некаде на средината на месецот имав Често мокрење........ве молам за баше мисленје

10. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Мислам дека не ти е рано за тест ,зошто доколку си бремена ти би била медицински веќе 4 недела. За апчиња не сум сигурна ,но мислам дека има ,а за тоа колку се добри за твоето здравје и дали би направиле некаква штета не знам. Во случај на несакана бременост најдобар начин за прекинување на истата е абортус. Сега за разлика од порано постои и вакумски абортус кој е многу посигурен во однос на обичниот. Сепак можеби сево ова што ти го напишав нема да ти биде потребно и циклусот ти доцни од некоја друга причина како нервоза,некоја настинка,промена на клима и ти за некој ден ќе си добиеш,но според мене добро е човек да ги знае сите опции и да биде подготвен на се . Ти посакувам што побрзо да добиеш.

11. milena-90

milena-90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    значи да си земам тест за бремност....многу сум исплашена инаку бев болна имав Гнојна ангина овој месец примав спреј за грло и антибиотици инаку нервозна сум (постојано мислам).....фала AIT на советот ...:*

12. Mersida89

Mersida89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site...Se nadevam deka kje mi pomognete so vaseto mislenje......
    Posledna menstruacija mi bese na 06.06.2011 a deneska sme 12.06.2011
    Gi citav site prasanja i odgovori i resiv i jas da ve prasam...Se nadevam deka kje mi pomognete so vasiot odgovor....?Deneska mi e 7 den kako mi docni ciklusot.....Obicno mi doagja pomegju 28-30 den.....
    Prv simptom mislam ne go primetiv bas togas,a sega se sekjavam deka mn mi se spiese,a sega voopsto nemozam da spijam,zosto?Neznam?Povrakjav nekolku dena mn,bilo sto da stavev vo usta mi se povrakjase,vtoroto so bese deka menstruacijata mi kasnese,kako so navedov deneska mi e 7-mi den....Odam cesto vo WC na 5 min ama nemokram normalno tuku po dve tri kapki.Gradite mnogu me bolat i mn mi se osetlivi na dopir,duri nemozam da gi dopram kolku me bolat(ne kako koga treba da mi dojde)...........
    Vcera bez na doktor mi dade da izvadam analiza na krv,bidejki kolku sto procitav deka po dve nedeli kasnenje e validno da se proveri(jas nezemav test bidejki nekjam da se razocaram kako pred dva meseci so negativen odgovor).A sabajle prokrvarev.....Mn me boli stomakot,vcera vecer imav mn jaki bolki .....Sabajleto izvadiv analiza na krv,rezultatite kje bidam posle 17h30 (se nadevam deka kje bide pozitiven) mn sakakm da imam bebe :)
    Pa mozete li da mi pomognete da mi kazete dali e toa normalno sto prokrvarev, Ve Molam,mn se plasam
    Falla vi odnapred mnoguuu...Golem pozdrav do siteee....

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Денес сме 12,07,2011 сигурно месецот си го погрешила. Анализа на крв кажува и после една недела одкако ти доцни, немора да чекаш 2 недели. Ако си толку нестрплива до 17,30х направи си обичен тест. Еве јас на пр кога останав бремена ако веруваш немав никакви симптоми и зедов едно 5 теста и цел ден ги правев :D со веројатност дека не сум бремена :D . И на прва и на последна мокраќа сите беа позитивни.
    Ова што го пишуваш ти, се, симптоми на бременост и најверојатно си бремена. Малото крварење (значи не е менструација ако добро разбрав) немора да те плаши (не мисли дека е спонтан), тоа може да се случи и затоа релакс и немој со нервоза. Сите организми се различни. Стрпи се до 17,30 па сигурно и на ехо ќе те види лекарот.

На Mersida89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Мерсида, јас мислам дека ти си под стрес и секој момент очекуваш да забремениш па дури и симптомиве и несоницата ти се од преголема возбуда, можеби на психичка основа, бидејќи ти сакаш бебе.
    Штом си направила анализа на крвта ќе видиш според резултатите, а можеш да си купиш и тест нема потреба од разочарување.
    Крварењето можеби значело овулација пред да добиеш, можеби значи веќе си добила менструација, можеби доколку си бремена е она децидуално нормално крварење на почетокот на бременоста, не може да знаеме. Ќе отидеш на гинеколог и ќе си провериш.
    Доколку подолг период се обидувате да забремениш а не можеш обратете се двајцата кај стручно лице има многу причини и од страна на мажот и од кај жената за да не може да настане бременост. Во секој случај не биди напната опушти се тогаш кога најмалку очекуваш ќе се случи тоа без напнатост и нервози. :) Ти посакувам што побрзо да си добиеш бебенце :hug: :)

15. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.311
    zenskii napraviv test......negativen bese.....e sega stvano neznam zosto mi kasnii.... ama apsolutno nemam nikakvi simptomii dr osven deka kasnii......fala vi mn na site sto se potrudivte da mi odgovorite....(se izvinuvam nemam mak poddrska ) :*

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Сега извлече жива глава ама друг пат паметот во глава ;) . Се зезам, не се прават така лесно бебиња, не не

17. Mersida89

Mersida89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Da Slavica zgresiv vo datumot....Mislev na 12.07.Ajde kje go cekam rezultatot od analiza......
    Falla vi mn sto mi pisavtee i dvetee mi pomognavte.....
    Sarasweet mislam ne e bas do tolku sega preterana zelbata za bebe ne se iskazav dobro pisav samo onaka kako sekoja zena so saka dete pa i jas sakam taka......Jas ne sum vo Makedonija toa e problem,zato sto se javiv kaj nekolku ginekolozi i mi dadoa sostanok duri Oktomvri mesec......Nemozam da si zemam sostanok koga sakam,gi citav site vasi prasanja i odgovori i taka resiv da vi se obratam,bidejki osekjam deka kje mi pomognete so nekoj sovet.......Ne ni pokusavavme so mazot da stanam bremena,ama ete mi se javija nekoi simptomi pa si pomisliv deka sum,a i maticniot mi rece "po moe mislam deka si" i taka neznam nekako se pocustvuvav srekjno od ednas....
    Ama sabajle se zagriziv bas koga vidov deka prokrvarev,a uste povise koga pocnaa jakite bolki....I sega imam bolki ama mi se namalijaa malceee.....Ja prasav sestrata so mi vadese krv sabajle mi rece deka normalno e i deka na 70% od zenite taka im se ima sluceno,deka ne e nisto strasnooo....
    Falla vi mn na sovetot i podrskata .....Vi posakuvam prijaten den na site,pa kje ve izvestam pokasno kakvi se rezultatite..... :) :*

[mod-kirilica:3h9iap3t][/mod-kirilica:3h9iap3t]

На Sarasweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.311
    хаха срцка ама сварно незнам шо ми се дешава ...нмв негативен е важно ;) :*

19. Mersida89

Mersida89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Gi zemav rezultatite i se negativ.......Pozzz do site i fala so mi pomognavte....
    Sarasweet bese vo pravo mi dojde ciklusot sabajlee..........

20. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Се извинувам и јас, така сфатив па си помислив да не сте се обидувале и од стрес да не ти е. Секако жени сме кај сите кога тогаш се јавува желбата за мајчинство. :)
    Веќе пиша дека резултатите се негативни, кога тогаш ќе биде. :) :)
    Се најубаво и тука сме за совети и поддршка. :)