Ке одиш на гинеколог за едно ехо. Па ако немаш одамна правено пап да направиш, комлет хормони ке провериш и ке чекаш зелено светло од матичната за нови обиди. Може и за брзо ке можеш да почнеш. Ти посакувам побрзо да ти се исполни желбата
Denes bev na pregled, se e cisto mi rece doktorkata, mozebi i vooposto ne doslo do bremenost tuku samo se lacel hormonot zatoa imav pozitivni testovi no so dobivanje na menzis tolku bilo ( ako dobro sum razbrala) . Od pap cekam rezultati uste nedela-dve. Mikrobioloski brisevi pravev pred mesec dena se bese ok negativno. Hormonite utre ke gi ispitam, vkupno 7 hormoni. Mi dade da pijam vitamin E, C i folna. Ti blagodaram
Ми доцни веќе 11 дена, вчера направив тест преку урина и излезе негативен. Јајниците ме болат од време на време ,надуван стомак, гасови и малце болки во градите. Дали поради променливово време и стрес ми доцни или пак не. Тестот не би требало да е лажно негативен зошто сепак 11 дена не се малце ќе покажеше сигурно, или пак само си се тешам дека ќе добијам. Иначе ми доцнело и други пат по 14 - 12 денови. Што мислите вие, некој совет или пак слична ситуација со мојава
Женски бев на гениколог. Не се работи за бременост туку пореметување на хормони. Ми препишаа апчиња микрогинон. Дали некоја има искуство со нив?
Devojki a da ve prasam, kas utre ispituvam hormoni ali utre mi e 5 den od menzis ( sabota dobiv ). Neli na 3 den se ispituvaat? Mene mi rece od 3 do 5 den moze. Nekako ne sum sigurna pa da ve prasam vas po iskusnite. Inaku prv pat mi e da ispitam hormoni. Guski za site
Здраво. Ми доцни еден ден, поминати се 13 дена од денот кога последен пат имав односи. Правев тест денес и беше негативен. Можно е да сум бремена да не е точен тестот?
Zdravo... Mene me maci slednoto: posleden pat dobiv na 6 mart, a uste ne sum dobila... Pred malku go napraviv testot, negativen bese...gi nemam ni simptomite na bremenost (povrakanje, umor i slc) no ni za dobivanje. Nekako zbuneta sum...
Ако тестот ти покажал негативен, ти доцни толку најдобро да си посетиш гинеколог и да ја дознаеш причината.
Hmm, imas pravo.. ke pocekam do posle praznicite, ako mi dojdat ok ako ne direktno kaj ginekologot. Fala ti
Zdrava zenski jas sum nova ..Vaka si imam problem na 31 mi dojde na 2 imaf odnos I svrsi vo mene I mj zavrsi na 5 ti ama na 11 pak pocnaa gradite da me bolat I ete denes 17 uste me bolat naprajf test pred 4 Dena I negativen bese sto mozi da bidi sovet ve molam I blagodaram
Однос имаше на втор ден од циклус? нема шанса да си бремена, отишло се тоа низ менструацијата Градите незнам зашто би те болеле, ама ке си чекаш до нареден циклус, па ако ти доцни тест тогаш..
И да е можно, тестот нели покажува 10тина денови после однос, она го направила 15дена после однос... нека почека уште малку и пак тест ако мисли дека има нешто... Сега видов пред 4 дена го направила... рано е за тест...