Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Се што е потребно ќе доиспитам ајде сите да бидеме со полни раце поздравчиња

На Mari*, bella.gk и duffi им се допаѓа ова.
  2. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, ве молам за еден совет што да правам...
    Ми доцни 17 дена (а секогаш ми доаѓа на време), стомакот го осеќам дека ми е подуен, градите ми се осетливи и подуени и во 15h правев тест за бременост и испадна негативен. Но пред тестот испив доста течности ( кафе, 2 чаши кока кола и пола шише вода). Дали тестот е точен и покрај тоа што не е со утринската урина и испиените течности? Не знам што да правам...

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.719
    Допаѓања:
    40.100
    Не си бремена, штом тестот така кажал со 17 дена доцнење. Тие симптоми што ги имаш се исти како за пмс. Најверојатно во скоро ќе ти дојде.

На Butterfly87 и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Да се надеваме, бидејќи никогаш до сега не ми каснела, секогаш на време и ова сега 17 дена ми направи boom! Дечко ми сака уште еден тест да направам со утринска урина пошо не верува во овој дека е точен :(

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.719
    Допаѓања:
    40.100
    Каков тест правеше?

6. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Па не знам како се вика, дечко ми од зегин го зема. Немам ич искуство со работава, 21 имам...

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.719
    Допаѓања:
    40.100
    Купи си шур чек кој се прави во секој момент и мирна ти глава. Ќе ти дојде, под стрес си, затоа касне толку.

8. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Шур чек во сите аптеки го има? Иначе далеку од стрес е работава, ич не сум под стрес лабаво ми е, само од време на време ме копка

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.719
    Допаѓања:
    40.100
    Мислам дека го има во сите аптеки.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Фала ти, ќе го купам тој и ќе проверам пак. Дај боже да не сум, па ќе видиме.

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.060
    Ако сакаш можеш да го повториш тестот, ама не ми се верува дека после толку време доцнење, ти кажал лажно негативен.
    Ако не ти дојде во најскоро време, посети генеколог.

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.258
    Допаѓања:
    118.937
    Да .. можно е да добиеш лажно негативен резултат, затоа најдобро е да почекаш да ти касни барем еден ден.

13. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Не сум сигурна затоа што се десиле случаеви каде што тестот покажал негативен, а да си трудна. Дај боже да добијам, само работата што ми е подуен стомакот ме чуди најмногу затоа што не се десило тоа никогаш до сега

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.258
    Допаѓања:
    118.937
    Дали си била на патување или дали си на строга диета дали вежбаш премногу ? Има многу причини зошто касни не е само бременост.

15. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Ништо од тоа, а вежбам и јадам умерено, колку што треба, не се изгладнувам

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.060
    Јас мислам дека така се случува само ако прерано го направиш тестот, тогаш можно е да покаже негативен бидејќи зачнувањето почнало подоцна.
    А тука многу дена ти касне, така да ако си бремена, ќе покажи тестот.
    Ама ајде, да не се правам генеколог, а не сум, ти го кажувам само онака ова од што сум читала, најубаво е да посетиш генеколог, бидејќи не е добро толку доцнење.

17. mxxoxxnxxi

mxxoxxnxxi Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Си закажав на 26ти, 5 дена пред да летам за америка. Се надевам дека до тогаш ќе ми дојде и дека се е во ред

18. LolitasLola

LolitasLola Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    41
    Здраво убави. Нова сум на форумов и имам едно прашање до вас. Со мм сакаме бебче. Е сега, последната менструација ми беше на 06.05 и ми траеше до 10.05. Плодните денови ми беа некаде од 15.05 до 21.05, барем така ми кажува апликацијата на телефонот.Овулацијата ми беше на 19,20. Со мм првиот незаштитен однос ни беше на 12.05 и се така редовно секој ден. Е сега веќе,по 9 дена од првиот незаштитен однос, 3-4 дена ми се гади,брзо се заситувам од храната имам вртоглавица, осеќав ко да имам внатрешна температура ,ко да сум болна,омалаксаност,главоболка,болки во јајниците, болки во дојките(чат-пат), слабо варење на храната и гргорење во цревата,апетитот на моменти ми е слаб,ми се јаде многу благо,имам болки во целиот рбет, мокрев често до вчера,денес не толку . Но веќе денес 21.05 овие симптоми малку како да исчезнуваат, ќе видам до после како ке биде. На сабајле немам мачнини ,почнуваат на поручек и навечер. Што мислите, дали сите овие симптоми се последица на овулацијата или станува збор за оплодување?Кога почнуваат симптомите како знак дека настанало оплодување?Дали е сеуште рано за тест? Сношти направив Shure Chek испадна негативен.Земав еден тест што покажува резултат по 5 дена од зачнувањето. Е сега незнам кога да го направам ,можеби зачнувањето настанало вчера, што мислите? Кога е најдобро да направам тест? Да го чекам изостанокот на мензисот? Сакам мислење за мојава ситуација.Се извинувам на мојот предолг текст и бомбата од прашања ама мноогу сакаме бебче. Поздрав :*

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @LolitasLola многу се оптеретуваш.
    Првиот симптом за рана бременост е отсуство на менстуација.
    Не и дозволувај на твојата голема желба за бебе да те залажува со овие симптоми.
    Гадењето, киселините ќе дојдат, ама со време. Првите симптоми кои ќе ги почуствуваш во телото
    ќе бидат исти како пмс. Вие само продолжете да водите љубов, и да бидете среќни. :hug:

На ♡BuBaLe♡, mariz, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.258
    Допаѓања:
    118.937
    @LolitasLola Мислам дека се уште е премногу рано за било какви симптоми иако овие што ги имаш личат на оние за бременост. За тест ти е рано и не би ти препорачала да правиш било каков тест пред 01.06. Моите симптоми на бременост започнаа во 6та недела значи после 10 дена доцнење на менстурацијата иначе сите симптоми кој дотогаш ги имав беа исти како ПМС. Морам да ти напоменам дека секоја жена е различна и кај некои може да се јават симптоми веднаш по оплодувањето, а кај некои воопшто да не се јават никакви освен доцнењето на менструцијата. Знам дека ти го давам најтешкиот совет но тој е и единствен МОРА ДА ЧЕКАШ ! Искрено се надевам дека си бремена и дека ти помогнав барем малку.:)

На ♡BuBaLe♡, kukla21, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.