Некогаш надежта да станеш мајка те прави да опседнеш со тоа Си замислуваме симптоми,стално прашуваме,и тоа што го читаме околу тоа го забораваме Многу жени поминуваат низ тоа,за жал Таа опседнатост за бебе во никој случај нема да ти донесе добро Опушти се,ке бидеш и ти мама на едно мало бебе Некои од прв обид остануваат бремени,а некои со години се мачат за да ја почуствуваат таа среќа Верувам дека на некои коментари си имаш помислено јас си знам,неможам да дочекам и слично Ке се сетиш колку биле добронамерни членките и дека секоја има поделено мислење за твое добро Мене пред бременост ме болеше желудник и симптоми немав никакви @LolitasLola
Девојки ние месецов пак работевме на случајот. На 3-4 јуни треба да добијам. Досега немав никакви симптоми освен отечени и болни гради, ама еве сега забележав малку крв на тоалетната. Бев пак да видам дали ќе има уште, во случај да сум добила ама нема ништо. Сега имам грчеви во стомак. Што мислите?
И јас имав отечени и болни гради, тоа ми беше прв симптом, исто и болки и грчеви во јајници и половина. Мислев дека треба да ми дојде, после почнаа и нагоните за повраќање и тогаш направив тест. Кај некои жени се јавува имплантациско крварење, кај мене не. А да почекаш ти неколку дена па едно тестче да направеш.
Здраво женички мои. Денес е 28миот ден, имам многу редовна менструација тука некаде ми е 27, 28, 29 мооже и 30ти ден ноо мноогу ретко се случува. Уште немам добиено имам главоболка малку и нагони во јајниците ко за добивање но уште не дошла...дајбоже да НЕ дојде...Ако не дојде ќе правам тест в понеделник. Стискајте ми палци
Добив. Одма другиот ден од ко пишав. Губам надеж веќе. Туку, ми текна пред некое време... Пред неколку години бев на гинеколог и др ми рече дека матката има преграда и пред да планирам да останам бремена да одам на операција за да ми ја отстранат преградата, бидејќи така бебето нема да може да се развива и ќе дојде до абортус... уствари потсвесно секогаш ми беше тоа на ум, ама некако одбивав да зборувам за тоа, а сакав да одам и на второ мислење ама од страв тоа не се случи. Дали преградата може да пречи да останам бремена? Др тогаш не спомна такво нешто само кажа дека можам ама ако матката не ми е еластична ќе дојде до спонтан абортус.
Ако ти кажале дека имаш септум, да навистина прави проблем. Дури и да зачнеш, ризично е за бременост. Штом веќе знаеш дека го имаш тој проблем, јас ти советувам да одиш да го отстраниш.
Da, drygarka moja 6 godini ne mozese da zabremeni lani i kazaa deka.ima.pregrada u februari ja otdtrani vo dekemvri ostana btemena sega e 6ti mesec..vo sekoj slucaj toa precelo..taka da najubavo e da ja otstranis
Уште поголем проблем прави со развојот на бебето. Отстранувањето не е опасно @Bellucci*, не грижи се. Мене ми го извадоа, во Скопје на ГАК. + ми го направија комбинирано со проверка на каналите. Најдобро е да си на чисто.
Да ве известам жени мои убави. Вештерчево уште го нема, 29ти ден. Имам сеуште како некои нагони но ја нема
Zdravo na site Veke nekolku dena me maci dali sum bremena ili ne. So decko mi imame nezastiten sex mojot ciklus dojde na 22 maj i imavme odnosi na posledniot den od mojot ciklus po nekolku dena mi se pojavi krv ama kako kafena. Eve veke tri dena imam poduvan stomak i kako nesto da ne e vo red. Decko mi ne svrsuva vo mene sekogas pred da svrsi se trga na strana. Ama me plasi taa predsmena tecnost. Pls help
Здраво убави мои. Ми доцни еве веке 2 дена, ми доага на 27,28 ден а денеска е 30ти. Веќе немам никакви болки како за добивање, имам мали боцкања во матката и сношти имав оргазам во сон или како да кажам некаква контракција во матката а сонот не беше воопшто сексуален. Утре планирам тест да правам. Но што мислите, се работи за бременост?? Немам ич болки веќе ко за добивање а имав во 27 и 28
Нема врска. Купи селф клиар и тој час не пиј ништо. Мене вечерта кога требаше да добијам ми излезе позитивен
Претходните денови имав менструални нолки...тоест грчење на матката.. денес ми е 29ти ден но цел ден немам никакви симптоми..се надевам дека ако не сум бремена барем ќе добијам деновиве за да можам да продолжам со голготава... ако не дојде до вторник ќе направам тест барем да знам на што сум.. шоздрав до сите
Се предомислив денеска за тестот мила, се плашам да не ми излезе негативен па да се разочарам...утре од сабајле ке правам. Само да прашам нормална ли е болка само во еден јајник и на едната страна на половината, во мојов случај десен јајник десна страна на половината?
Ајде без страв. Што и да биде не е крај. Во секој случај стискаме палци да ги видиш двете цртки. Инаку болка најчесто е на една или друга страна. Ретко е на двете страни исто. Не се оптеретувај со тоа. Туку ако не ти е проблем раскажи малку каква е твојата ситуација, колку време се обидувате и слично, бидејќи гледам премногу си возбудена на темава.
Не се oптеретувaј сo симптoмите. Сaмo крвaрење не е нoрмaлнo ( вo рaнa бременoст слaбo крвaрење без бoлки е нoрмaлнo) a се другo е бoлки и вo меше и вo пoлoвинa и вo јaјници нa пoчетoк бoли кaкo зa дoбивaње. Пoнекoгaш симптoмите знaaт дa се јaвaт oдкoгa ти веќе ќе знaеш декa си бременa (кaки кaј мене) и тoa е истo нoрмaлнo. Акo си РЕТКА среќничкa мoже и дa немaш никaкви симптoми. Нaпрaви тест без стрaв, бaр ќе знaеш нa штo си.Сите ти прaќaме среќa дa видиш две црти.
Здраво женски, ми треба помош од вас.. Имено, забележувам кафеникава крв на гаќичките и читам дека е симптом на рана бременост, а сум имала само заштитен секс.. Може ли да е нешто друго и што би било? Фала ви, позз