Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. simolicka

simolicka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    nenzma mozebi treba da go zemam pojma nemam sto da pravam , prvpat mie nesto vakvo , da ste na moe mest osto bi pravele ?

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Оф леле... кога беше спорниов однос?

3. simolicka

simolicka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
  4. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Во првите 24 часа апчињата се поефективни, а може да се земат и во рок од 72 часа. Ако можеш најубаво е да се консултираш со гинеколог. Не ти се плодни денови, а и не си сигурна дали сврсил внатре во тебе. Шансите се многу мали. Ама прави како мислиш дека треба.

5. simolicka

simolicka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Neznam ke vidam da prespijam pa ke vidam sto ke pravam :( , inaku smao sto go izvadi od ma svrsi ( posle nekolku sekundi ) ama mi e strav mal del da ne ostanal vnatre , kako i da e fala mnogu za sovetite na site neznam sto ke pravam ke razmislam pak dobro fala uste ednas ...

6. simolicka

simolicka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Колку таблети се зимаат 1 или 2 , зосто некои викаат дека после 12 саати се зима усте една ...

7. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Па една, беше некаде околу 520 ден.

8. Morkov4e

Morkov4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    ja uvek imam redovna menstruacija,ali ovoj pat pred da dobiev imav dva dena macnini koi me teraa na povrakanje,no posle dobiv i mi traese samo 3 dena...dali mozda e toa pokazatel na bremenost ili ne??
    ve molam za sovet ako sakate:)
    i ako nekoj znae da mi objasni kako se meri bazalnata temperatura,kade se stava toplomerot....i kolku cini da se kupi od apteka test za bremenost,t.e dali e skap??
    pozdrav4e

9. AnaSk

AnaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    14
    Zdravo... jas sum nova i imam edno prashanje ...
    Poslednive denovi imam grcevi vo stomakot i nelagodnosti koi se isti kako i pred da dobivam menstruacija... se prasuvam dali sum bremena... :?: posleden odnos imav na 3ti fevruari a potoa dobiv redovno menzis na 22ri fevruari...i sea sum bas vo plodnite denovi... Dali e mozno ovie nelagodnosti da mi se od ovulacijata ili...? Posto i normalno vo ciklusot za vreme an ovolacijata imam nelagodnosti no ne traat poveke od 3 dena.. a sea gi imam veke edna nedela....

10. Lexy90

Lexy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    lele i jas imam golem problem...znachi mi kasni vekje 6 dena,napraviv test pred 4 dena i ispadna so edna bleda linija a drugata beshe crvena,gi imam simptomite za menstruacija,so de4ko mi minatiot mesec sme imale 3-4 pati odnosi i niednas ne svrsil vo mene...leviot jajnik me boli isto mnogu,gradite mi se zgolemeni i mocam mnogu a pijam i apcinja za tiroidna zlezda...procitav deka namalenata aktivnost na tiroideata go narusuva ciklusot...mozno li e i od stresovi da mi se poremeti ciklusot???prvpat vaka mi se slucuva...pomognete mi ve molam:(

11. Tweety-Girl

Tweety-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    2
    Lexy90 nema mesto za panika.Ne samo od stresovi tuku i od promena na klimata.Za da si bides pospokojna te sovetuvam da siodis na genekolog i da si napravis kompleten pregled.Pozz i backi do tebe

12. urnebes

urnebes Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    sakam da ve prasam dali nekoj ja gledal emisijana: i didnt know i was pregnant ja davaat na kabelska, mene nesto ne mi e jasno pa neka mi objasni nekoj ako ja gledal kako moze da neznaat deka se trudni i nemaat stomak a vadat dete od niv :worried:
    aj ke si pomislis deka toa e retkost edna na milion ama tuka prikazuvaat sekoja vtora vadi dete bez stomak be!!!!!
    koj im gi nosi??? strkot???? :P i posle vakvi nekojsi emisii i gluposti so gi kazuvaat segde kako saka covek da ne te fati panika i od najglupa stvar.

13. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Тоа најчесто се случува кај дебели жени, примети и во емисијата сите случаи на таква бременост се приметени кај жени со голема телесна тежина. Тие жени поради дебелината имаат нередовен месечен циклус, незнаат кога им се плодни денови и немаат навика или здравствено осигурување за да одат на лекар. Кога ќе се здебелат мислат дека тоа е поради нивниот начин на исхрана.
    Симптомите на бременост кај нив се дел од секојдневието, зголемен апетит, мачнини, повраќање, општа изнемоштеност...
    Една пријателка на мајка ми, исто така крупна и дебела жена на околу 45 години остана трудна и до крај незнаеше, мислела дека е во менопауза, немала редовна менструација а имала секс со сопругот, останала трудна без да знае, сите симптоми личеле како да е во менопауза, потеченост , неколку кила се здебелила, повраќала и на крај памет не помислила дека е трудна се до седми месец кога решила да ги направи сите можни тестови за да види што не е во ред со неа, а мислела дека е до хормоните . И така жената на 45 години си роди 3то дете. :D

14. happy-girl

happy-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали може да сум бремена и покрај редовна менструација?

15. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Па мислам дека не може. Ако си бремена и да имаш меструација, би била на пола од тоа што го имаш редовно. Ама ако се мислиш направи си тест и мирна глава.

16. urnebes

urnebes Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    мене колку што ми кажаа дека може да имаш менструација ама тоа се отприлика 5 6 до 10 капки крв и не се толку црвени, и тоа трае еден ден или почесто така се појавува во текот на месецот. мислам дека неможе да имаш добиено и да си бремена без разлика колку дена ти трае од 3- 5 мислам дека тоа не е добро за бебето прво, второ ако треба да се секираме на секоја менструација иако сме сигурни дека не сме погрешиле кај ни е крајот :)
    Оди во темата "бременост и плодни денови " Нина има ставено еден пост многу убаво е објаснет целиот процес.

17. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Ми доцни веќе 4 дена денес правев тест и се покажа негативен,до сега никогаш не ми е доцнело толку многу можно ли е да сум бремена

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.773

Може, може, тоа не е исклучено, лично познавам неколку девојки (сега веќе жени, со дечиња) кои до 4-5 месец бременост имале менструација. Ама не е обилна, туку се работи за слаб млаз или неколку капки крв.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.773

Ако ти доцни повеќе од 10 дена, тогаш би требало да се замислиш. А нормално е да доцни од 2-10 дена, ама може и повеќе. Веројатно си имала некој стрес, промена на клима или слично. Тоа може да влијае на циклусот.

20. bibushka

bibushka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Постои ли можност за бременост доколку имам менструација? Стомакот ми е прилично поголем од претходно , последниве две недели многу често имам болки во стомакот? Не ја знам процедурата за кај гинеколог а и не знам колку се точни резултатите од тестовите за бременост! плс одговор јас немам поим за ова -затоа ве прашувам!! позз! :^)