ве молам за помош имав редеовен циклус ми касни веќе 5 дена направив два теста и давата беа негативни едниот тес го правев два дена по доцнењето а другиот тес 4 дена по доцнењето немам никакви симптоми на бременост а нај мн што ме плаши е тоа што немам ни симптоми на мензис ве молам помогнет ми
A како да ти помогнеме? Си направила тестови, негативни биле. Почекај, ќе добиеш. Ако не ти се чека иди кај гинеколог.
несакам да одам на гинеколог тоа ми е проблемо затоа сакав да прашам дали можи да сум бремена иако двата теста беа негативни мн сум загрижена оти немам симптоми на мензис што мислите
А зошто нејкеш да идеш на гинеколог ??? Тоа не е некаков проблем !!! Таму сигурно ке дознаеш д Дали си бремена или не никој овде неможе да ти предвиди дали си бремена или не Најдобро и без срам појди си на гинеколог !!!
се плашам да одам на гинеколог а и не познавам така некој добар гинеколог а и си викам 2 теста испаднаја негативни
Да те советувам најдобро е да идеш на гинеколог !! нема зашто страв ....... И јас исто ми каснеше 4 дена немав симптоми дека ке ми дојде периодот ... направив тест и испадна позитивен сега треба на гинеколог да проверам !! Немај страв
Не верувам дека си бремена, 2 теста негативни имаш, почекај малку па ќе видиш. Лекарите толерираат доцнење до 12 дена.
Норлево се викаат. Најефективни се ако се испијат 24 часа после ризичниот сексуален однос. А последици не верувам дека има, освен тоа што спречуваат бременост! Можно е да добиеш менструација порано од очекуваното и тоа!
Веќе то одговориле како се викаат. И се појат до 72 часа најдоцна. Последици може да има. Да ти се поремети менструацијата, некоја инфекција да добиеш. Затоа консултирање со гинеколог пред и по земање на апчињата е најдобро.
ве молам за одговор?последен пат добив на 19.07.2011 еве сеуште немам добиено а денес ми се појави само малку розово.можно ли е да сум бремена? мала корекција значи последен пат добив на 19.06.2011
Можно е !!! Купи си тест или појди на гинеколог и провери!!! п.с. Обично во ваков пост треба да пишува дали си имала незаштитен однос ?????
Не мора тоа да значи, ако сте имале незаштитен однос и ако не свршил во тебе, шансите се премногу мали, така да не верувам дека си. Сепак ние не можеме тука да нагаѓаме, само ти и дечкото си знаете дали има простор за грижа или не. Доцнењето може да се случи и од други причини, а исто и тие неколку капки крв. Во краен случај, пак, тестот за бременост го има точниот одговор.
и мене ми се случи истото последен пат добив на 19.06,имавме незаштитен однос 4-5 пати ама не сврши внатре но еве сепак ми касни 5 дена,си купивме тест и испадна негативно. најсигурно купи си тест или оди на гинеколог среќно
Оф,леле...ај девојки да ми помогнете...јас имам нередовна менстуација,минатиот месец ми дојде некаде околу 18-ти,овој месец уште немам добиено...тоа не ме плаши,затоа што секогаш е така,но тоа што ме плаши е што пред 2 дена имав кафеав исцедок и мислев дека ке добијам,ама ништо...денес пак ми се случи истото...минатата недела многу често имав нагони за повракање,ама дека бев надвор од државата,мислев дека е од промена на клима,а и многу често одев во ВЦ...односи имаме редовно,обично без заштита,но никогаш не свршува во мене...а,да-и на допир ме болат градите,не многу ама ме болат,ке земам уште утре тест за бременост,ама денес неможам да мислам на ништо друго...леле...има шанси да сум бремена?преплашена сум...фала однапред
Нема шанси да си бремена, и јас исто така имам нередовна менструација, и мене ми е исто како тебе, уживај. Не си бремена, ама сепак да ти помине шубето што велиме ние, направи си тест. јас така правам пред да почнам примолут да пијам кога ми касни многу... Поздрав