@Lara 27 фала, да се враќа а колку ми каснеше точно не знам, зашто мене и ми касни секогаш ама отприлика две недели @Ragussa честитки мила, заедно ќе растеме @didisi од пмс симптоми имав: болки во стомак ко за добивање, раздразливост, глад, болка во гради....ама не се исфрлив на лице како што имам обичај, и ме болеше кичма што исто така не е за мене својствено...и некои денови бев (и уште сум) екстремно уморна...ај ти пуштам среќа, да те фати мајата за недобивање
Oo zenski.. mene treba da mi dojdi na 25ti sega no nemam nikakvi simptomi za dobivanje pa ni za bremenost bas mi e cudno .i se molam da ne mi dojdi Ne bev strpliva zemav test sure chekk i izleze negativen...
Zenski denes trebase da dobijam do vcera nikakvi simptomi no denes jajnicite me bolat premnogu ova nikogas ne mi se slucilo ... sto mislite....
Napravi test i ke znaes. Plus kako sto prolistav nabrzina niz mislenjata, ako ne sum greska, imas i drugo detence. Treba da si poupatena od nas Mala sala, test si e test, zemaj pravi i toa e toa
Pa da ti kazam iskreno za prvata bremenost ostanav bremena odma i nemav vakvi problemi ili nekoj drugi zatoa prasyvam sigurno nekoj se soocil so ista ili slicna situacija zatoa prasuvam.... ali vo red .... sekoj ke si pisi toa sto misli ...
Ве молам за помош,денеска правев Bhcg и позитивен е,бев на преглед но на ехо уште нема ништо,само ми рекоа дека имам жолто тело што укажува на бременост,но ништо конкретно не ми кажа. Треба на контрола да одам за неколку дена,Можно ли е да сум бремена ?
Да бремена си. Сигурно некаде 4-5 недела затоа уште нема плод. Кога ти беше последната менструација за да ти кажам колку недели си?
6 недели има од тогаш. Можеби си имала доцна овулација затоа уште нема плод. Но за недела дена сигурно ќе се види. Нема утка преку крв, штом е позитивна бетата. Честитки.
Колкава беше бетата? Доцна овулација си имала.. јас кога бев на ехо требаше да сум веќе 6,7 недели и веќе и плод да се гледа, а бев едвај 4,5 недели... една милиметарска точка имаше во матката само...
Само преко урина ми проверуваа во лабараторија,и излезе позитивен,а дома кога правев негативен тест ми излезе,многу сум збунета,за неколку дена треба да одам и тогаш ке ми кажат.
Девојки едно прашање. Јас и маж ми од месецов почнавме да се обидуваме за бебенце. И месецов ми дојде нормално но ми траеше само два дена и ми прекина. Дали е можно да се работи за бременост, ако некој бил во таква ситуација да ми каже Ви благодарам
Не можеме да знаеме. Треба да си направиш тест за да не си во сомнеж дали е можно да си бремена или едноставно таква ти била менструацијата месецов.
Zenski edno moze glupo prasanje, ama dali za da proveram bremenost preku krv moram da naglasam deka sakam da se napravi Bhcg ili samo obicna krvna slika? Imam prilicno redoven ciklus, se obiduvame normalno za dete, samo sto mi zavrsi pred nekoj den, no nekako imam nekoi gadenja (dal od zestini ili...se mi e voglava) i postojano se plasam da ne sum bremena pa pak da dobivam, da ne izlezam neodogovorna i trista drugi misli....
Здраво еве ме и мене со прашалници во главата,последна менструација ми беше на 17 јуни а еве неколку дена имам вртоглавица и периодични болки во јајниците и половината,се осеќам некако подуена и градите ме болат може е рано за симптоми ама бидејќи правев хистеро и лапаро прошли месец и надеж до небо. Се надевам дека ќе се израдуваме овој месец со мм после 4 години идење по болници поззззз
Здраво девојки како сте!!! Јас оваа недела се чувствувам малку уморно, а денес имам болки во половината како кога треба да добијам. Ми кркорат јајниците имам густа бела течност која ја чувствувам постојано. Утрово ми беше малку лошо како за повракање ама не повратив! Работиме на бебе веке седум месеци. Последната менс ми беше пред десет дена и траеше само три дена. Ме чеша стомакот од време на време Дали да се надевавме на нешто девојки или не!!!