Еднаш од јака главоболка со брзапомош завршив во болница....значи толку јака главоболка мислев мозокот ми излага како да ме исече некој со нож. И од тогаш докторот ми препиша таблети и ми рече дека само што ке осетам дека ме боли главата да испијам од таја таблета....е ако не пијам тогаш имам стварно голема болка и вртоглавица значи цела се тресем и повраќам не можам галама никаква во тој момент да слушам мора да бидем во темна соба и да одмарам.....а сега незнам како само се молим да не ме фати главата да ме боли
Jas seuste si cekam iako mi docni menstruacijava trebase da mi dojdi na 21 juli eve 11 avgust sme uste ja nema nikade nojkeska imav macnini povrakjav, sabalje koga stanav za na rabota bev kako iznemostena mi se gadese uste dali dovolno e za da poveruvam deka sum trudna no nem seuste napraveno test?
Ако требало да ти дојде на 21 јули, ти си веќе некаде 7 недела. Така што, не е рано за тест, а особено не за преку крв.
@mayale кај сите жени се различни симтомите....еве јас на пример ги имам истите симтоми како кај првото дете....болови во половината и замор(мн мн спијам)и многу сум нервозна тоа е тоа друго како гадење да повратам тоа нема....а и да градите на допир ме болат.....а ти драга можеш да си направиш тест сега ако си бремена би ти покажало
Кaкo рaнo... Веќе 20 денa ти дoцни. Сo сaмo еден ден дoцнење пoкaжувa тoчнo a не 20. Oди aјде oдмa купувaј и те чекaме oвде зa резултaти.
Кога се породив со првото дете, циклус добив веднаш и од сам почеток ми беше редовен. Кога имаше малото некаде 5-6 месеци, ми задоцни, првин мислев да не сум трудна, ама не, немаше ништо такво. Месец и пол ми доцнеше, причина беше водна циста што ми ја открија на гинеколог. Ми кажа и кога точно ќе пукне и ќе добијам, така и беше. Оттогаш фала Богу не се повторило. Во секој случај, мораш да одиш на гинеколог да те види, не мора да значи дека циста е причина за доцнење.
Здраво сакам да ве прашам кога се добиваат од прилика првите симптоми и кога може да се направи тест, бидејќи ова ни е прв обид и не сум сигурна дали успеа менструацијата ми заврши на 05.08 и три дена после тоа пробавме и пред неколку дена имав силни болки во јајниците а овие два дена градите ми се осетливи и осеќам гадење преку денот .. дали е можно да сум бремена
Па тек ти завршил циклусот. Кога ќе ти доцни тогаш можеш да правиш тест, а за симптоми ехее имаш време.