Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Кога мене ова ми се случува јас го викам ПМС ! ;)
    Имам кафеав исцедок една недела пред да добијам, ме болат градите на допир...
    Така да сметам дека ќе добиеш, почекај уште една недела!
    Ако не добиеш, направиси тест или оди на гинеколог! ;)

2. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    3.869
    ДОБИВ!!! :) Синоќа. Фала ви девојки на смирувачките одговори :)

3. EvaM

EvaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите.
    Пред 2 и пол месеци се преселив во странство со веќе добиена менструација, втор ден, нормално како и секогаш. 5 недели сум сексуално активна, секогаш со заштита. Но, наредната менструација ја добив со ден поранување со болки поголеми од обично, обилно крварење од само еден ден. Наредните денови ми течеше по малце, но сепак ги имаше оние црни парчиња. Така беше уште два дена, и два дена кафеав исцедок. И оваа менструација се случи истото, уште поголеми болки, еден ден обилно, 2 дена по малце, и еве денес ми завршува...два дена порано од обично. Пред две недели од паника, правев тест за бременост, Clearblue, доста точен, ми покажа дека не сум бремена. А и не чувствувам никакви симптоми.
    И сега прашањето ми е, поради што би можело да дојде до вакви (за мене, големи)промени? Ќе земам денес уште еден тест, утре наутро да го направам за сигурност, но морав да прашам и некој друг за мислење.
    Поздрав девојки!

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Промена на клима, сама рече си се преселила во странство.

На EvaM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EvaM

EvaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Благодарам, а бе сигурно е тоа...но, обично климата би ја одложила менструацијата, а на оваа мисла дополнителна е и таа дека, еве, почнав со односи..па секоја промена ми е психолошка тортура :)

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Влијаат многу фактори за каснење или подранување на менструацијата. И мене ми е нередовна и секогаш ми касне по 5,6 дена , мноооогу ретко да ми дојде на истата дата и зависат многу работи, промена на клима, режим на исхрана, држење на диета, нервози, стресови ( поготово овие две се нешто највлијателно на каснење на мензис) , така да без нервози само и ќе ти дојде, ќе видиш и самата ;)

7. EvaM

EvaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    :) Проблемот ми е, т.е. грижата што ми трае крварењето, она баш многу крварење, само еден ден, После ептен се намалува. И затоа, таа промена ме секира. Денес уште толку се испонервирав, и направив уште еден тест за бременост, пак испадна негативен, и сега не знам зашто ми се намалува крварењето. Некои ми велат има врска тоа што сум имала првпат односи, некаде гледам дека никако не влијае. Секогаш сум имала редовна менструација, и сега ме загрижува тоа, штом не е бременост во прашање, што ми влијае вака? Исто ете веќе 4ти ден, јас имам болки во половина, стомак, нозе...а обично болките траат само еден ден. Сигурно звучам многу неискусно и зелено за моите 23 години, но сепак...може и да се каже така, досега не сум имала искуство со промени во мензисот. Уште откога добив првпат, моите другарки се жалеа дека им касни, поранува, трае многу, не доаѓа со месеци, јас немав никави проблеми.

8. ankica84

ankica84 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki,eve i jas si imam problem,bev na dr i toj mi kaza deka nema bremenost,deka sum PMC,i ok posle nekolku dena pak nemav dobieno i veke mi docni 12dena napraviv test i pokaza pozitiven,nemam macnina,dali ima sansi da e vonmatericno ili togas e bilo rano za da vidi i toj,pozz

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Тестот обично може да покаже лажно негативен, но не и лажно позитивен резултат. Така што не верувам дека кај тебе се работи за грешка. Направи си тест преку крв за да бидеш 100% сигурна, но мислам дека си бремена. :)

10. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки
    имавме односи на 19 ти без кондом и потоа на 22,а јас треба да добијам на 23 ми каснеше и потоа ми дојде на 26...сега откако добив ми заврши се и осеќам болки во градите и нагони за повраќање а исто пред да добијам направив тест за бременост беше негативен ии да заборавив не сврши во мене,дали е можно да сум бремена ?

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ивана зависи, секогаш постојат шанси, е сега ако била втора рунда или некоја после тоа :) има за нијанса повеќе шанси. Нагоните може да се и од друго, меѓутоа нагони за повраќање и плус болки во градите се заедно малку сомнителен симптом. Направи уште еден тест, најпаметно ќе биде.

На Ivana.82 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. carina

carina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    колку што те разбрав ти си добила веке,нема шанси да си бремена,да не ти е некој стомачен вирус

13. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Направив тест за бременост пред да добијам на 24 ти и покажа негативно..и после 2 дена добив...не сврши внатре,но не ми е јасно зашто се овие симптоми,а ако се случило нешто при тој однос на 19 би требало да покаже на тестот за бременост мислам

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А бе ако си добила ич не мисли се! ;)
    Колкаво олеснување е само! :o

15. orinoco

orinoco Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    88
    Здраво, читав на интернет ама сакам да прочитам и ваше мислење за тоа кога најрано можам да направам тест за бременост од аптека или на лекар (иако ова второто би требало да биде посигурно) оти веќе поминаа 10 дена од незаштитениот однос. Јас се обидувам да се опуштам и да не мислам на тоа иако љубопитноста ме совладува,се се случи баш на врвот на мојата овулација

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.391
    Допаѓања:
    142.897
    2 недели, а до тогаш секако веројатно ќе добиеш. На некои пишува дека после 7 дена даваат резултати, ама прават грешка.

17. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    zdravo!dali ke mozi da mi pomognite?mi se sluci nesto cudno sto dosega ne mi se slucilo.mislev deka dobiv menstruacija 6 dena porano bidejki mi nemase probieno no eve veke tri dena imav samo malku kako kafeav iscedok,a osekam mala bolka vo stomakot isto kako da imam dobieno,a isto taka gradite ne prestanaa da me bolat.mozno e da sum bremena????

[mod-kirilica:3o2u9gdr][/mod-kirilica:3o2u9gdr]

18. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Помош помош помош од каде да знаеме ние дали си бремена иди таму на лекар, купи си тест!!! :fubar:
    Еве мене нешто ми кажува дека не си чекај да видиме другите што ќе ти кажат

19. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    хахахха фала што ми кажа не знаев дека постои такво нешто(ако не форумов е баш за таа тема ако не ти одговара не читај)

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Inhume какво е ова однесување навистина не верував дека постојат и вакви членови на форумов :devil: . ана можно е да си бремена, најдобро купи си тест. и ти држиме среќичка да си (мислам ако очекуваш такво нешто)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.