Не за џабе си Лавица И јас не верував дека може толку доцна да се зачне плод, и мислејќи дека на средина на циклус имам овулација цела енергија ја насочивме во тој период. А од 25ти Август заминавме на одмор и таму само еднаш имавме секс, така набрзинка. И според големината на плодот точно излегува дека тогаш е зачнато. Ама ајде и јас не верував, па со докториве 300 филмови направивме...да не е вонматерично, хормонски да не ти доцни...едноставно беше многу рано да се види. Ама ете, Господ тогаш сакал...и мене уште не ми се верува. Од мојов случај можам само да порачам (Фала Богу доколку се останато е во ред), секс, секс, и само секс. Ние со мм, водевме љубов само кога нас ни се сакаше...А пред добивање ич немав желба за секс, што беше сосема погрешен пристап. Ти ја праќам целата среќа на свет, и следува да НЕ добиеш. Јас 4та недела сум, па немам никакви значителни симптоми. Најдобро тест. ShureCheck ако се прашувам јас
@Sandra456* постави го резултатот во https://forum.femina.mk/threads/Поддршка-за-сите-оние-што-сакаат-да-забременат.3956/page-1796 има активни членови кои по неколку пати прават анализи на хормонален.
Здраво девојки, еве ме мене после незнам колку време. Пред 2 дена видов две цртички, симптоми никакви, освен што ми доцнеше, а со првата бременост не излегов од вц само повраќав. Се надевам дека така ќе ја поминам бременоста без повраќање и лежење во кревет. Сите што чекаат две цртички да си ги видат. ❤️
Samo sto doznav deka sum bremena.Ne mi docnese , t.e ne cekav da mi docni .Denes trebase da dobijam .Se nadevam ovoj test e dobar . Bidejki ne sum vo Skopje i sum ispanicena dosta , bidejki ovde rabotite drugacie funkcioniraat , so zakazuvanja i sl.Ako moze nekoja trudnica da me posovetuva okolu eutoriksot .Mene mi e sosema vo red , parametrite se kako sto treba vo Maj gi proveruvav .Pijam sekoj den 25 mg , a vikend 50 .Na svoja raka da zgolemam dodeka posetam doktor ili e opasno ? Inaku od simptomi imam gradi bolni , izrazeni veni po niv , no toa mi e i kako pred dobivanje .Imam prethodnite nekolku dena bolki vo stomakot i jajnicite kako pred dobivanje .Nemam apetit voopsto i imam kiselini povremeno , no nemam povrateno .Golem panicar sum , a i bidejki ne sum vo Makedonija uste popanicam , iako znam deka tuka doktorite se uste podobri , no procedurite im se drugacii . Izvinete za dolgiot post i please help .
Прво честитки Од мое искуство, дозата на еутирокс ми е 50мцг иако претходно пиев само превентивно од 25 (и тоа без сериозен проблем и уредно ехо на тироидна жлезда). Со 50 ми се одржува од 1,5-2 во бременоста. Не знам кај тебе како е состојбата претходно, ама кај мене се покажа дека во бременост треба поголема доза. @mariz исто со еутирокс може да пише свое искуство
Ti blagodaram . I mene mi e sosema vo red na eho sekogas .Parametrite odamna mi bea pokaceni i od togas ja pijam istava doza i sekogas mi se vo granicite na normala. Doktorot od Skopje go prasav sega , mi rece iatava doza dodeka ne posetam doktor .Se nadevam ke mi zakazat za ovie denovi . Ti blagodaram mnogu .
Ti blagodaram mnogu .Da vi se vraka so ubavo na site , se sto ke posakate . Testov go kupiv vo CVS apoteka/market , tuka kaj sto ziveam momentalno , vo Severna Karolina . Prvo mi bese cuden zosto ne e so crtki tuku pisuva , no ocigledno zgresiv , bidejki kako sto pisuva i na nego porano uste pred da docni m.ke pokaze rezultat .
Odat po dva vo pakovka i gi plativ 18 dolari .Na nekoi mesta cenata varirase za plus minus 1 dolar,otposle vidov .Inaku tuka poveketo testovi sto gi zabelezav odat po dva vnatre. Bi trebalo i na amazon da gi ima , da se poracaat .
Честитки за бременоста, со лесно Јас бев на 25мг пред бременоста и супер терав со таа доза, но само што останав трудна бев проверив тсх и беше накачено, ми зголеми 5х50 и викенд 75. Па по два месеци и таа доза не пријаше и сега некои 4,5м сум со 4х75 и 3х50. Најдобро ако можеш бар некаде да провериш тсх колку ти е, ако е добро да не појачуваш на своја рака... нема да се враќаш за брзо? Закажи си таму како и да е.
Fala ti mnogu . Najverojatno i mene taka ke mi go pokacat .Inaku ne planiram skoro da odam vo Skopje , zatoa i me faka panika uste pogolema .Dole si imam doktor za toa , znam kade vednas da otidam da proveram hormoni i sl. Se nadevam i tuka ke se snajdam .Za pocetok si zakazav ovaa nedela termin.Se nadevam se ke e dobro . Fala vi mnogu na site .
Девојки, денес треба да добијам а немам некој симптом,онака ме болат јајниците секундарно ..тест да правам ли или да почекам ?!