Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. cami88

cami88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,јас сум нова на форумов,но ве читам подолго време па решив и јас да си ја кажам маката....Вака јас останав бремена во февруари и се беше ок на првите два прегледи се додека во осма недела немаше срцева акција и морав да правам киретажа :((( после тоа гинекологот ми кажа 3 месеци да се пазиме и еве од минатиот месец почнавме да работиме на случајот...но од прва не се фати и не губам надеж само ме буни розевиот ицедок што го имав една недела пред да ми дојде....имал ли некој ваква ситуација како мојата и што би можело тоа да значи??????Јас секако ке одам на гинеколог,но ете сакам и ваше мислење да видам....

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Вака девојки, имам едно прашање. Имав однос пред три дена, ама кондомот ни пукна... Следниве два-три дена треба да добијам. Е сега, сум читала многу за плодни и неплодни денови и искрено не се раководам многу според тоа, користиме заштита но овојпат така се случи за жал. Некои посебни симптоми за добивање немам, освен што малку ме болат градите, и лицето ми е исфрлано.
    Прашањето ми е, во случај да ми касни менструацијата, дали можам веднаш да направам тест или треба да чекам да поминат 2 недели? :worried:

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ако ти доцни и еден ден направи си тест. Сепак можеби, значи МОЖЕБИ не тврдам со сигурност ќе покаже лажно негативен тест. Најдобро е ако ти доцни да си направиш испитување преку крвта, тоа е најсигурно.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    девојко ако некое прашање не ти одговара или не си доволно компетентна да одговориш слобдно скокај и барај друга тема која ке биде од твојата омилена област.Девојето најкултурно ли праша за мислење и кој може културно нека одговори.
    Аман веке, ароганцијата го уништува форумот.

5. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    fala ke pricekam uste dva tri dena ako nema promeni ke si kupam test.inaku bi sakala da sum bremena da go iznenadam mazot mi :)))

6. Julieg123

Julieg123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    jas bi sakal da znam od vas dragi majki kalku vi bil stomakot vo perviot mesec na bremenost, mene mi docnela vece 2 meseci ama ova kaj mene veke e normalno deka sekogas mi zadocnuvaat po 3 nedeli ama ovaa vece e premnogu ama mojot partner ne svrshil vo mene ama sepak sum mnogu zagrizena sum pocnala da se debelam mnogu a mojot stomak e veqe mnogu golem ama sepak koga go zapram bozduhot mozam do maksimum da go zalepam stomakot dali vie mozevte toa da go napravete da recime vo perviot mesec na bremenost i kazuvajte mi nesto nekoj simptom da gledam kaj mene sto moze da me odvede do toa deka sum bremena :((( nemam ni gadnes ni povrakanje nisto :((( ve molam pomognete mi,,fala odnapred
    [mod-tekst:3dnue2om][/mod-tekst:3dnue2om]
    [mod-kirilica:3dnue2om][/mod-kirilica:3dnue2om]

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Ајде анче ти ја пуштам среќата, и мојата јас и овој месец не го изненадив маж ми(кутриот се изначека :( како и јас). Али со нови сили по црвенава госпоѓа

8. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    ana-bt и јас денес имав кафен исцедок на гаките и тоа доста. Ме исплаши, но не знам нема крв туку само кафено. Дали и на други кога забремениле им се случило истото. Јас веднаш купив тест но се покажа негативен. Се мислам можеби тестот не е точен не знам. Мојата докторка е на одмор па ке ја почекам да дојде па ке одам. Некој ако има вакво искуство нема пише.

9. ankica84

ankica84 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas bev na dr i kaza deka sum bremena po moe 5nedela,no seuste nemam nikakvi znaci,a non stop citam imate ili rozev ili kafen iscedok,milsam deka se e vo red,kaj site e razlicno.pozz devojki

10. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3

ја прашав јас една другарка ми рече дека е можно да сум бремена,а еве уште немам добиено.а за тоа дека си направила тест можно е да е сеуште рано,треба барем 10 дена да поминат па да направиш тест инаку можно е да си бремена а да не поажи тестот.ако не најдобро оди на гинеколог.среќно :)

11. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    да се надеваме :) додуша кај нас не беше планирано ќе биди големо изненадување

12. ana-bt

ana-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    samo sto dobiv

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    со нови сили после црвената тетка :* :*

14. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    И јас денес :(

15. frose89

frose89 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    имав однос со партнерот на 3ти август, требаше да ми дојде на 10ти но еве веќе три дена ми касни и немам никакви пмс симптоми !! можно ли е да сум бремена!?? :(

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Веројатно си имала незаштитен однос штом се сомневаш во бременост, ама кажи нешто повеќе. Сврши ли во тебе?

17. frose89

frose89 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    да имавме без кондом. не сврши во мене, но потоа почнавме по вторпат истата вечер, но не можеше да сврши уште еднаш и го прекинавме односот и сега ми е страв бидејќи имам читано дека ако еднаш сврши потоа може да остане уште семена течност и да се забремени (недај боже!)

18. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Сум пишувала и др пат ама сепак сум нервозна и ми треба некаков одговор...
    Имавме незашитен однос со партнерот,во неплодни денови,ми каснеше 4-5 дена но ми дојде...но по завршување на циклусот уште ме болат градитее и се трвди како пред да добијам и имам ублажени болки во јајниците (што се надевам дека се од настинка) но незнам уште кога ми доцнеше направивме тест за бременост и се покажа негативен,не се разбирам толку ммнг но дали од нешто др би можела да биде болката во градите ?

19. auguri

auguri Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ве молам некој да ми каже кога се плодни денови??? Во паника сум имав циклус од 29-05 август, на 8 август со дечко ми имавме незаштитен однос, не е сигурен но мисли дека дел од спермата му излетала :( остатокот го видов и од тогаш само на тоа мислам и осекам некакви грчеви во стомакот ... Ви благодарам !!!

20. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Според датумите 8ми ти бил 11ти ден а плодните денови би ти започнале на 11ти август... мислам дека не би требало да паничиш :)

На auguri му/ѝ се допаѓа ова.