Здраво на сите,јас сум нова на форумов,но ве читам подолго време па решив и јас да си ја кажам маката....Вака јас останав бремена во февруари и се беше ок на првите два прегледи се додека во осма недела немаше срцева акција и морав да правам киретажа (( после тоа гинекологот ми кажа 3 месеци да се пазиме и еве од минатиот месец почнавме да работиме на случајот...но од прва не се фати и не губам надеж само ме буни розевиот ицедок што го имав една недела пред да ми дојде....имал ли некој ваква ситуација како мојата и што би можело тоа да значи??????Јас секако ке одам на гинеколог,но ете сакам и ваше мислење да видам....
Вака девојки, имам едно прашање. Имав однос пред три дена, ама кондомот ни пукна... Следниве два-три дена треба да добијам. Е сега, сум читала многу за плодни и неплодни денови и искрено не се раководам многу според тоа, користиме заштита но овојпат така се случи за жал. Некои посебни симптоми за добивање немам, освен што малку ме болат градите, и лицето ми е исфрлано. Прашањето ми е, во случај да ми касни менструацијата, дали можам веднаш да направам тест или треба да чекам да поминат 2 недели?
Ако ти доцни и еден ден направи си тест. Сепак можеби, значи МОЖЕБИ не тврдам со сигурност ќе покаже лажно негативен тест. Најдобро е ако ти доцни да си направиш испитување преку крвта, тоа е најсигурно.
девојко ако некое прашање не ти одговара или не си доволно компетентна да одговориш слобдно скокај и барај друга тема која ке биде од твојата омилена област.Девојето најкултурно ли праша за мислење и кој може културно нека одговори. Аман веке, ароганцијата го уништува форумот.
fala ke pricekam uste dva tri dena ako nema promeni ke si kupam test.inaku bi sakala da sum bremena da go iznenadam mazot mi ))
jas bi sakal da znam od vas dragi majki kalku vi bil stomakot vo perviot mesec na bremenost, mene mi docnela vece 2 meseci ama ova kaj mene veke e normalno deka sekogas mi zadocnuvaat po 3 nedeli ama ovaa vece e premnogu ama mojot partner ne svrshil vo mene ama sepak sum mnogu zagrizena sum pocnala da se debelam mnogu a mojot stomak e veqe mnogu golem ama sepak koga go zapram bozduhot mozam do maksimum da go zalepam stomakot dali vie mozevte toa da go napravete da recime vo perviot mesec na bremenost i kazuvajte mi nesto nekoj simptom da gledam kaj mene sto moze da me odvede do toa deka sum bremena (( nemam ni gadnes ni povrakanje nisto (( ve molam pomognete mi,,fala odnapred [mod-tekst:3dnue2om][/mod-tekst:3dnue2om] [mod-kirilica:3dnue2om][/mod-kirilica:3dnue2om]
Ајде анче ти ја пуштам среќата, и мојата јас и овој месец не го изненадив маж ми(кутриот се изначека како и јас). Али со нови сили по црвенава госпоѓа
ana-bt и јас денес имав кафен исцедок на гаките и тоа доста. Ме исплаши, но не знам нема крв туку само кафено. Дали и на други кога забремениле им се случило истото. Јас веднаш купив тест но се покажа негативен. Се мислам можеби тестот не е точен не знам. Мојата докторка е на одмор па ке ја почекам да дојде па ке одам. Некој ако има вакво искуство нема пише.
jas bev na dr i kaza deka sum bremena po moe 5nedela,no seuste nemam nikakvi znaci,a non stop citam imate ili rozev ili kafen iscedok,milsam deka se e vo red,kaj site e razlicno.pozz devojki
ја прашав јас една другарка ми рече дека е можно да сум бремена,а еве уште немам добиено.а за тоа дека си направила тест можно е да е сеуште рано,треба барем 10 дена да поминат па да направиш тест инаку можно е да си бремена а да не поажи тестот.ако не најдобро оди на гинеколог.среќно
имав однос со партнерот на 3ти август, требаше да ми дојде на 10ти но еве веќе три дена ми касни и немам никакви пмс симптоми !! можно ли е да сум бремена!??
Веројатно си имала незаштитен однос штом се сомневаш во бременост, ама кажи нешто повеќе. Сврши ли во тебе?
да имавме без кондом. не сврши во мене, но потоа почнавме по вторпат истата вечер, но не можеше да сврши уште еднаш и го прекинавме односот и сега ми е страв бидејќи имам читано дека ако еднаш сврши потоа може да остане уште семена течност и да се забремени (недај боже!)
Сум пишувала и др пат ама сепак сум нервозна и ми треба некаков одговор... Имавме незашитен однос со партнерот,во неплодни денови,ми каснеше 4-5 дена но ми дојде...но по завршување на циклусот уште ме болат градитее и се трвди како пред да добијам и имам ублажени болки во јајниците (што се надевам дека се од настинка) но незнам уште кога ми доцнеше направивме тест за бременост и се покажа негативен,не се разбирам толку ммнг но дали од нешто др би можела да биде болката во градите ?
Ве молам некој да ми каже кога се плодни денови??? Во паника сум имав циклус од 29-05 август, на 8 август со дечко ми имавме незаштитен однос, не е сигурен но мисли дека дел од спермата му излетала остатокот го видов и од тогаш само на тоа мислам и осекам некакви грчеви во стомакот ... Ви благодарам !!!
Според датумите 8ми ти бил 11ти ден а плодните денови би ти започнале на 11ти август... мислам дека не би требало да паничиш