Ве молам многу за одговор..одкако го имав односот имам многу тешки болки во стомакот што не се издржуваат кога ме заболи 2 мин ми требаат да се исправам да ми помине и потоа пак почнува цел ден сум во кревет неможам да се мрднам ни на лево ни на десно незнам дали да се обратам на лекар бидејќи бочките ми се многу страшни..Дали некој можеби се нашол во ваква ситуација и знае од што би можело да биде.ве молам за одговор...
Zeni da ve prasham nesto pa mozhi nekoja ke mi odgovori ako imala vakvo slichno iskustvo Pred 2 nedeli dobiv itoa so 4 dena zadocnuvanje ..mi traeshe 6-7 dena posle toa edna nedela se si beshe ok i deneska pak dobiv .. si mislam dane imalo bebche vo meshevo pa ova sto mi se sluchuva ili mozhebi se nekoj cisti ma da sum nemala takov problem do sega..inace da si kazham deka pred 2 nedeli na nekolku pati mi se vrteshe i napraviv test negativen beshe..
Мој совет е да одиш на гинеколог , истата бев и јас не сакам да те плашам а не е ништо страшно,значи после однос болки невидени неможев воздух да си земам,трпев така ден ипол кога не се издржуваше бев ме видеа на ехо рекоа дека е циста пукната со многу течност.Па примав инфузии за таа течност да се апсорбира .Така да мој совет е да одиш да видиш од каде тие болки.
Здраво Јас колку што знам симптомите на бременост може да се јават различни кај секоја жена.Може веднаш после втората недела а може и подоцна. Најрано ти е доцнење на менструација што не е случај кај некои жени исто така и повраќање омалаксаност во рана бременост но сето тоа ти е индивидуално.поз
Zdravo zensiki.Deneska sum posebno razocarana, sakame bebe so mm iako imam blaga vrtoglavica bolki vo polovinata i ponekogas mi se gadi koga gledam jadenje sabajlevo napraviv test i bese negativen epten se razocarav. Slednata menstruacija treba da ja dobijam na 13ti mesecov pa ke se nadevam deka nema da dobijam... Pozdrav do site i so sreka...........
Прв симптом е доцнење на менструација. А останатите симптоми најчесто се појавуваат штом се појави срцева реакција, барем месец и пол после последната менструација. Причекај да ти доцни, па после прави тест.
Здраво, Сакав да прашам дали ви се случи и вас ова, дали имате вакво искуство, јас последната менструација ја имав во 14.10. значи денеска ми е 26 ден , и кога ќе видам сабајле само како течно отворено кафеаво не знам како да го опишам тоа. и мислев дека добив порано ама веќе цел ден немам ништо друго. Дали има шанси да сум бремена и ова да е тоа имплантациско крварење незнам како точно се вика, не сум имал јас порано вакво искуство ? и кога се случува тоа ако знае некоја од вас?Зашто има неколку месеци што се обидуваме за второ дете? Закажав на гинеколог тек у понеделник има слободен термин, а за тест со урина дома кој е поефикасан да направам утре? Многу ви благодарам однапред за секој ваш совет и подршка
Прв пат после години ми касни 4 дена. Имавме односи баш во сите најплодни денови (и сите денови предтходно од моментот на завршување на местр). Обично почнува со кафен исцедок, а сега нема ништо. Правев тест преку крв и ми рекоа дека е негативен. Кога прашав за бројот што е добиен на бХЦГ ми рекоа: нема број кога е негативен. Матичната ми вика мора да има број. Лаборантката вика нема број. Чаре освен да чекам?
Verojatno imas praveno test za bremenost dali e samo poziiven ili negativen..koga se proveruva bhcg mora da ima brojka..makar i da ne si bremena moze da bide so vrednost 0.1.. no sepak ke ima brojka.. So sreka
има референтни вредности.Дали е испод,во граница или над.Нели ти дадоа од лаб резултат на рака ? а домашен тест преку урина правеше ли
незнам јас правев пред 3 недели во лаб и знам имаше референтна вредност.Со бројка ми пишуваше резултат
Јас два пати до сеа имам правено, на резултатот само пишуваше негативен без бројка на вредности. Веројатно го има правено тој.