Не знам, приватно бев и само ми земаа крв и после на тел.ми јавија негативен. Кога прашав за вредност рекоа нема и толку беше. Не сум правела дома тест бидејќи мислев дека е поверодостојно преку крв. Ќе почекам неколку дена па ќе правам преку урина. Можно е да е рано преку крв да се види позитивно?
Не знаев дека постои со вредности и без. Докторката само рече да ме боцнат, не спомна типови на тестови. Не знам дали е можно на 4 ден доцнење да е рано да се види?
Кога ми земаа крв мене, сестрата ми тече преку крв и на 1 ден доцнење покажува. Затоа и преку крв е најверодостоен и најрано може да се открие.
Ист случај и јас имам еве веќе 5 дена само кафеаво помалку, а не сум добил досега. Вчера бев на контрола ми рече дека не се гледа ништо бременост и дека све друго во ред е. Направив анализа со крв во адриалаб б хцг и 0,1 е резултатот што значи дека нема бременост. Еве веќе 4 дана ми касни не знам што да помислам веќе.
Zdravo zenski veke 3 4 dena osekam bolki vo stomahot I polovinata ponekogas kako gadenje osekam dali moze od nesto Dr e ili bremenost inaku pred 4 5 meseci imav pesok vo bubrezite a imam uste 1ipol nedela za da mi dojdi
Здраво.Ве молам за мислење дали имал некој вакво искуство ко моето.На 23 октомври добив и беше поразлично од обичното,но траеше 3-4 дена како и секогаш.На 9 овој месец забележав капки крв розеви а кога се бришев како кафеаво траеше еден ден и толку.од тогаш наваму повремено имам благи болки како менструалните.Денес пак исто прокрварив и имам болка во десниот јајник.Ве молам за совет пошто не сум во државата и немам можност да појдам кај гинекологот до понеделник,ме фаќаат паники
Ми доцни веќе 3 недели, правев 2 теста за бременост негативни излегоа, проверив урина и тоа беше негативно,сето тоа беше пред 2 недели, во текот на тие 2 недели имав на почетокот кафеав исцедок, а подоцна стана и црвен, но немав никаква крв во урината?За што поточно се работи?
Оди на гинеколог да види што е причината за доцнењето и исцедокот. Никој овде не може точно да ти каже за што се работи.
Девојки на 14 месецов дм сврши во мене, после некој два три дена, почнав да имам болки благи како за преддобивање, траат по 7,8 секунди а за добивање имат уште две недели и појке .. што може да биде знае некојаа?
Од лично искуство одма на лекар. Од вакво нешто немав спиено неколку дена ,оди на лекар за да се утврди што може да биде
Здраво девојки...имам еден гоооолем проблем имам многу нередовна менструација... ми доаѓа на 40-50 дена... сега последен пат имав добиено на 04.10... во овој период од 54 дена од последната менструација јас почнав да вежбам и имам прилично напорен тренинг... почнав да држам диета... и имам многу голем стрес... на 20.11 правев bHcg и ми излезе негативно...утре ќе идам пак ќе направам... и доколку и тоа искочи негативно кажете ми што да правам?дали 100% се верува на наодот од лабараторија испитан преку крв. А во овој период сум имала само 2 пати секс... ве молам за совет
Ако има барем 10 дена помеѓу последниот однос и bHCG тестот, тогаш тестот е веродостоен. Штом ти излегол негативен - значи не си бремена. Во спротивно, доколку се развива ембрион во твоето тело, bHCG ќе ти бил позитивен.
Сега правев и тест исто така беше негативен..некоја паника ме фаќа неможам да издржам... а што ако е негативен тестот што ќе го правам преку крв утре...да идам ли на доктор или да почекам да ми дојде...знам дека ќе ме клукаат со хормонски апчиња и ич не го сакам тоа ...некој да ми каже некој природен лек за регулирање на менструалниот циклус?
Ова звучи како да имаш полицистични јајници и хормонска терапија е единствено решение. Посети гинеколог, џабе ти се било-какви тестови ако добиваш на два месеци...
Devojki minatiot mesec dobiv na 01.10. pa pak na 24.10 Eve Sega nemam nisto ni gradi me bolat ni nisto. Dali e mozna bremenost? A bass bi sakala!!! Kaki ke see radvam ako ne mi dojdi na 4-5pravam test juhuu samo da ne e lazna nadez