Oд кaј си сигурнa декa ќе ти пoрaснaт? Еве мене не ми пoрaснaa вooпштo. Индивидуaлнo е секoјa женa рaзличнo.
Здраво девојки, не знам веќе што да правам, купив и тест за бременост и се, но некако не сум сигурна за ништо, од чудно, по чудно. На 1ви ми заврши циклусот, веќе на 4ти имав однос со дечко ми, некако тој мисли дека не свршил во мене, а и јас го мислам истото, еве денеска поминаа 28 дена од крајниот ден на менструацијата, и 25дена одамна поминаа, сеуште ништо. Брадавиците ми се отечени, што прв пат ми се дешава, и не можам да ги допрам, додека кога требаше пмс да ми дојде ми беа отечени градите, пред 5 6 дена искрварив малку, нешто како 1 саат крв, светла крв, и се израдував дека е пмс, но не беше, од ден на ден осеќам на горниот дел болка, и јајниците ме ужасно болат, имам апетит навечер дека легнувам касно, и сум подувана скроз, ништо не ми прече се јадам, пред 1 недела се карав како луда со дечкото без причина сега пак го сакам најмногу, не знам што ми се дешава, иииииии утре од сабајле ќе го правам тестот, па не знам ни дали да сум среќна, за 2 месеца полнам 19. БОЖЕЕ!!
Ако тестот ти е негативен, тоа што пред недела дена си прокрварила мислам дека треба да си посетиш гинеколог доколку сеуште не добиеш.
Направи си тест преку крв, во моментов одредување на bhcg е најверодостојно за тоа дали си трудна или не. И закажи си и кај матичниот гинеколог за да ја дознаеш точната причина за доцнењето.
Девојки што мислите за ехото има или нема знаци за можна бременост Ми вели матичната клиомивен во петок! Друг доктор вели нема бременост
Гестациски сакус веќе во ~5 недела, а ~7ма (може и некој ден порано, покасно) се гледа внатре во сакусот ембрионче и негова срцева акција.
Девојки, можно ли е покрај откриена водена циста од 4,5cm, да има бременост, ги имам сите симптоми а за 1 ден не треба да ми дојде? Некое искуство ве молам
Здраво можно е како не!! Еве јас ништо и покрај толку многу надеж со десет дена доцнење на крајот излезе дека сестра ми е трудна со полицистични јајници еден неуспешен брак зад себе и сега во врска неколку месеци и деветта недела трудна а појма немаше!! Се е можно
Здраво женски сакам да прашам има поминато 7 дена од ризичниот однос а имам страшни болки долу и во стомакот половината страшно ме боли кога ке станам едвај почнувам да одам од болки совет некој ве молам