Здраво девојки имам едно прашање, минатиот месец добив на 22.11 а овој месец сеуште немам, не е многу еден ден ама сепак иначе завчера правев тест кој излезе негативен. Дали е можно да сум бремена? Иначе имам нередовна менструација ..
Си купив тест aмa ќе пoчекaм пoчнa дa ме бoли стoмaк и дoјде вештеркaтa сaмo штo гo купив ќе гo искoристaм вo нoвaтa гoдинa
Дали имавте ризичен однос и на кој датум? Бидејќи имате нередовен циклус еден ден доцнење не мора да значи знак на бременост. Што се однесува до тестот можеби е прерано направен па затоа е негативен. Се е можно.
Немавме ризичен однос, периодов сум мн нервозна можеби е и ради тоа но пробувам да не бидам нервозна но доцнењево ме прави уште по нервозна.. да земам диазапам или нешто против стрес?
здраво девојки сакам да прашам за телесната температура ја следам од првиот ден на циклусот на 16 ден ми се намали на 36,4 другата ден ми се покачи за 0,1 денеска ми е 20 ден кога ја измерив ми беше 36,9 како се движи и до колку треба да стигне ако е настапена бременост пишете ако некој има искуство ви благодарам
Мислам дека така треба да остане ако има бременост. Ако нема ќе се намалува. Ќе ти пише друга поискусна феминка.
Bazalnata temperatura treba da e visoka do 37 ,ama individualno e kaj sekoja zena .A za da ima bremenost mbogu e vazno da ne padne pod 36,5 ,a isobeno treba da se visoka na 25 den od ciklusot,ako ti e togas 37,1 ill 37,2 togas so sigurnost ima bremenost.So sreka.
Aj ve molam da mi kazi nekoja imam kafeav iacedok pred 5 dena da mi dojdii mi prestana a sega imam ko zasusena kafeavo- crvena krv.Za eden den treba da mi dojdi,dali e toa zaradi menstruacijata ili bremenost.Vaka prv pat mi e
Imavme nezastiten odnos so mm na 17mi dek. So site pravila i propisi. I toa od sabajle, otkako se desi toa jas ostanav da lezam uste dva casa. Toa se sluci na skoro edna nedela pred ovulacija. Sega nasabajle mi se gadi malku, osekjam mn glad a mi se gadi. Gradite mi se premnogu osetlivi. Mnogu mi se jade. Imam tvrda stolica. Treba da dobijam na 8mi januari, a rano e za da me bolay gradi za dobivanje. Dali ima nekoja so slicno iskustvo?
Рано ти е за симптоми. Првиот симптом е доцнење на циклусот со продолжена болка во градите (која не мора да ја има). После некаде околу 6-7 недела се јавуваат оние најчестите, утрински мачнини, гадење, повраќање...
Zdravo devojki nesto ne mi e jasno pa sakav da se konsultiram so vas ja meram bazalnata temperatura eve veke 4 Dena temperaturata mi e 36,9 ni paga ni se pokacuva a utre treba da (ne) dobijam osven sto gradite mi se custvitelni Na dopir I oteceni Mali nesekojdnevni bolki vo polovinata I vo jajnicite liceto mi se nafrla od dvete strain nemam drugi simptomi pa neznam ova so temperaturata ne go razbiram pisuvaat po forumive deka ako ima bremenost treba da se pokaci do 37,2 ama kaj Mene si e celo vreme 36,9 pa pisete ako nekoj se razbira poveke pozdrav do site
Не се замарај со температурата. Нема правила секој организам е различен. Почекај 1 ден да ти касни и прави тест. Јас освен голема омалаксаност, болки во стомак и почесто мокрење немав ништо друго. Позитивен тест на денот кога требаше да добијам. Со среќа и ти посакувам 2 црти
Devojki jas pak.. me bolat gradite vekje 2 nedeli bez prekin. Da nemozam da gi dopram! E sega deneska me boli stomak i mislev deka ke dobijam. Otidov vo wc i gledam kremava tecnost ... staviv uloska i eve sea odam pak i gledam bledo kafeav iscedok .. iskustva? Sovet? Inaku na 8mi treba da dobijam, a na 17 dek imavme so mm.
Може да ти е имплантациско крварење. Јас имав така 5 дена пред термин за добивање. Види следи утре задутре ако немаш ништо значи тоа било.