Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Здраво девојки имам едно прашање, минатиот месец добив на 22.11 а овој месец сеуште немам, не е многу еден ден ама сепак иначе завчера правев тест кој излезе негативен. Дали е можно да сум бремена? Иначе имам нередовна менструација ..

2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Си купив тест aмa ќе пoчекaм пoчнa дa ме бoли стoмaк и дoјде вештеркaтa :( сaмo штo гo купив ќе гo искoристaм вo нoвaтa гoдинa :puke:

Milobebence and Lavica2016 like this.
  3. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Лара, со нови сили во новата година!! :*
    Те гушкам!!

Lara 27 likes this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Дали имавте ризичен однос и на кој датум? Бидејќи имате нередовен циклус еден ден доцнење не мора да значи знак на бременост. Што се однесува до тестот можеби е прерано направен па затоа е негативен. Се е можно.

5. anonimna.999

Немавме ризичен однос, периодов сум мн нервозна можеби е и ради тоа но пробувам да не бидам нервозна но доцнењево ме прави уште по нервозна.. да земам диазапам или нешто против стрес?

6. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

здраво девојки сакам да прашам за телесната температура ја следам од првиот ден на циклусот на 16 ден ми се намали на 36,4 другата ден ми се покачи за 0,1 денеска ми е 20 ден кога ја измерив ми беше 36,9 како се движи и до колку треба да стигне ако е настапена бременост пишете ако некој има искуство ви благодарам :*

7. fana

fana Форумски идол

Мислам дека така треба да остане ако има бременост. Ако нема ќе се намалува. Ќе ти пише друга поискусна феминка.

Bebe 91 likes this.
  8. Emili5

Emili5 Активен член

Bazalnata temperatura treba da e visoka do 37 ,ama individualno e kaj sekoja zena .A za da ima bremenost mbogu e vazno da ne padne pod 36,5 ,a isobeno treba da se visoka na 25 den od ciklusot,ako ti e togas 37,1 ill 37,2 togas so sigurnost ima bremenost.So sreka.

Milobebence, Lara 27 and Bebe 91 like this.
  9. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Fala za odgovorot ke ja sledam pa ke vidime sto ke bidi da se nadevame Na najubavoto :*

Lara 27 and Emili5 like this.
  10. anonimna.999

После колку време гинеколог може да види дека има бременост??

11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

mozi da se vidi koga ke ti kasni ciklusot edna nedela

12. Emili5

Emili5 Активен член

Aj ve molam da mi kazi nekoja imam kafeav iacedok pred 5 dena da mi dojdii mi prestana a sega imam ko zasusena kafeavo- crvena krv.Za eden den treba da mi dojdi,dali e toa zaradi menstruacijata ili bremenost.Vaka prv pat mi e

13. lost123

lost123 Форумски идол

Мислам дека ти пробива, до утре ќе видиш дали ќе добиеш.

14. macufce

macufce Истакнат член

Imavme nezastiten odnos so mm na 17mi dek. So site pravila i propisi. I toa od sabajle, otkako se desi toa jas ostanav da lezam uste dva casa. Toa se sluci na skoro edna nedela pred ovulacija. Sega nasabajle mi se gadi malku, osekjam mn glad a mi se gadi. Gradite mi se premnogu osetlivi. Mnogu mi se jade. Imam tvrda stolica. Treba da dobijam na 8mi januari, a rano e za da me bolay gradi za dobivanje. Dali ima nekoja so slicno iskustvo?

15. Annath

Annath Форумски идол

Рано ти е за симптоми. Првиот симптом е доцнење на циклусот со продолжена болка во градите (која не мора да ја има). После некаде околу 6-7 недела се јавуваат оние најчестите, утрински мачнини, гадење, повраќање...

Milobebence and Lianna Anna like this.
  16. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Zdravo devojki nesto ne mi e jasno pa sakav da se konsultiram so vas ja meram bazalnata temperatura eve veke 4 Dena temperaturata mi e 36,9 ni paga ni se pokacuva a utre treba da (ne) dobijam osven sto gradite mi se custvitelni Na dopir I oteceni Mali nesekojdnevni bolki vo polovinata I vo jajnicite liceto mi se nafrla od dvete strain nemam drugi simptomi pa neznam ova so temperaturata ne go razbiram pisuvaat po forumive deka ako ima bremenost treba da se pokaci do 37,2 ama kaj Mene si e celo vreme 36,9 pa pisete ako nekoj se razbira poveke pozdrav do site

17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Не се замарај со температурата. Нема правила секој организам е различен. Почекај 1 ден да ти касни и прави тест. Јас освен голема омалаксаност, болки во стомак и почесто мокрење немав ништо друго. Позитивен тест на денот кога требаше да добијам. Со среќа и ти посакувам 2 црти

Bebe 91 likes this.
  18. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Fala se nadevam utre ke go dobijam najgolemiot podarok sto go ceka eve veke 7 meseci :*

#Sweet.girl and *Milicka* like this.
  19. macufce

macufce Истакнат член

Devojki jas pak.. me bolat gradite vekje 2 nedeli bez prekin. Da nemozam da gi dopram! E sega deneska me boli stomak i mislev deka ke dobijam. Otidov vo wc i gledam kremava tecnost ... staviv uloska i eve sea odam pak i gledam bledo kafeav iscedok .. iskustva? Sovet? Inaku na 8mi treba da dobijam, a na 17 dek imavme so mm.

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Може да ти е имплантациско крварење. Јас имав така 5 дена пред термин за добивање. Види следи утре задутре ако немаш ништо значи тоа било.