Вгнездување на плодот во матката и при тоа може да дојде до прскање на мал крвен сад и да се појави минимално крварење
A vo red e sto imam bolka? Podnosliva. Za cudo. Prethodno nemozev da disam od bolka. Mislam ne e mozno od cel den da imam epten malku kafeno. Se brisam skoro ic nemam .... A sea i nervoza me fakja.. da se nadevam na bremenost?
Za da bides sigurna treba da napravis test preku krv..ako pravis domasen a denes se implantiralo (daj boze) nema da ti pokaze na domasniot test.. good luck
Да нормално е. И јас имав болки ко секој момент да ќе добијам ама поподносливи. Во вторник имав кафеав исцедок, а во сабота направив тест и испадна позитивен. Со среќа.
Добив бе. Глупости Ме замислува тоа што немав некоја голема болка ко друг пат. Вчера немав ништо и денеска нагло многу искрварив.. :/ ајде не се губи надеж. Господ е голем. Секаде да дава здравје,среќа,љубов и мноооогу дечиња
Ќе биде нареден пат не се секирај.. И јас се не какви симптоми сум имала. Кога треба да биде ќе биде.
Здраво девојки дали ова спаѓа симптом на бременост и касни 8 но кај десната града одоздоле имам како топче не е многу тврдо ниту пак меко дали има врска некоја со бременост за жлездите за доење или пак жлездичка ми се покавила мислам неможам да погодивам ажа еве прашувам дали сте сретнале таков случај доколку НЕ тогаш ќе си одам на лекар како и да е секако јас ќе одам ама ме тераа мозоков на лоши работи на тумор па сакав за побрзо да најдам некој утешен или неутешен одговор. Ви благодарам декое мислење ми значи.
За бременост дали имаш најубаво можеш да си провериш ако направиш тест за бременост купен од аптека и направен преку крв кај лекар бидејќи ти доцни осум дена.А,топчето што го имаш на десната града не е никаква гаранција дали си бремена,не е поврзано со тоа,можеби имаш бенигна циста на млечната жлезда,но тоа најубаво може да ти потврди лекар за што се работи,најверојатно не е ништо сериозно,не е тумор,почесто се случува кај жените коишто дојат.Сепак,за да бидеш најсигурна оди кај твојот матичен лекар да ти даде упат за соодветен специјалист да испита за што се работи ако се сомнева во нешто,мислам дека тука на форумот никој не може да биде апсолутно сигурен за што точно се работи.
За топчето оди кај матичен да ти даде упат да го испиташ, за тоа што ти доцни направи си тест и ако е негативен појди на гинеколог да ја дознаеш причината.
@lost12 и @atala Се јавив на ало докторе и тие ми кажаа дека не постои таков симптом пбавезно и да имало таков симптом ќе барам од докторката упат. Уште утре на матичен ќе одам. Ви благодарам
Epa vaka nie se obiduvame za bebence, posledniot ciklus mi bese na 22 dekemvri, mi doaga na 30 dena, ama mesecov od 6ti pocnaa da me bolat gradite kako pred dobivanje a premnogu e rano za toa. Sto mislite ima li sansa da e nekoj simptom na bremenost?
Болка во градите е еден од првите симптоми на бременост, така да се е можно. Меѓутоа ако последно си добила на 22ри Декември, по некоја логика негде на 6ти би требало да ти се плодни денови, па можно е болните гради да се симптом и на овулација. Почекај да ти доцни па направи тест, се надевам дека ќе имаш позитивен исход. Со среќа!
Cudno mi e zasto ova prv pat mi se slucuva i eve sekoj den se poveke me bolat. Ke vidime daj boze da bide
Не знам стварно, шанси да се фатило постојат секако, кога веќе се работи на случајот. Болката во градите чим ја немаш чувствувано во претходните овулации, можно е да е знак на рана бременост, ништо не е исклучено како што кажав. На оплодената јајце клетка и треба време за да се вгнезди во матката, затоа ми е малку рано на 6ти да почнат симптоми. Меѓутоа ништо не се знае, ако разлисташ по форумов ќе сретнеш секакви примери на жени што зачнале пред менструација, два дена по менструација и слично. Зборот ми е, сите сме различни, овулацијата знае да варира. Искрено се надевам дека бебче е на пат! Чекаме добри вести!
Здраво девојки, дали базална тт 37.0 на 21, 22 и 23 ден од циклус може да укажува на рана бременост? Циклусот ми е на 28-29 дена
Може ако не се спушти до денот на доаѓање на мензис. Ако на денот кога треба да добеш е толку или повеќе, до 37,2, а и не добеш тогаш може да е бременост. Јас кога мерев температура ми беше 37,2 до последниот ден пред циклус, но наредниот ден, нагло паѓаше температурата и добивав.