Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. auguri

auguri Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Почитувани најдобри сте!!!
    Ве молам некој да ми каже кога се плодни денови??? Во паника сум имав циклус од 29-05 август, на 8 август со дечко ми имавме незаштитен однос, не е сигурен но мисли дека дел од спермата му излетала :( остатокот го видов и од тогаш само на тоа мислам и осекам некакви грчеви во стомакот ... Ви благода...

2. auguri

auguri Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ivicka ti Blagodaram , me utesi malku se nadevam deka nema da se iznenadam :)

3. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Не би требало според мене :) Али и јас се паничам секој месец дури и да ми доцни еден ден два :$ се е до психата плус :)

На auguri му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CudnaZena

CudnaZena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    12
    Имам едно прашање!!! Вака:јас овој месец добив ама се сомневм дека сум бремена :) ми траеше само 3 дена и плус др. симптоми ме наведуваат да мислам дека сум бремена! дали може да направам тест сега откако ми заврши или треба да чекам до наредната менструација?!?!

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Да можно е, но не се толку големи шансите. Затоа машкото треба да се тушира и да мочка после првиот однос, во случај да има останато некој сперматозоид да се прочисти. :)
    Купи си еден тест и кажи што си направила.

6. frose89

frose89 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    праев тест негативен е, ама поминаа само 13 дена од тогаш....

7. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Ако си бремена би требало да покаже... Мислам дека доволно време поминало.
    За секој случај повтори го тестот деновиве, иако јас мислам дека нема ништо. :)

8. frose89

frose89 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    фала ти на разговорот, многу ми значи!!

9. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Без гајле, затоа сме тука. :*
    И еден совет од мене-колку повеќе мислиш на тоа повеќе ќе ти доцни, сум била во слична ситуација. Опушти се само, ете првиот тест бил негативен и верувам дека нема ништо, а психата прави чуда да знаеш! :!:

На frose89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    а ке може некој мене да ми одговории :worried::worried:?

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    ивана82 а зошто не си направиш повторно тест ако се сомневаш дека има шанси да си бремена или па најдобро отиди на гинеколог.

12. Elona

Elona Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    и ете се случи и тоа .Конечно сум бремена ,утрово од 6:00 се разбудив да правам тест. Инаку како информација за сите тестот го направив пред датумот да добијам менструација и единствен симптом беше честото мокрење. А тестот запакуван во машничка му го подарив на дечко ми за роденден (единствен подарок кој најмногу го посакуваше).
    Ви посакувам на сите добро здравје и што поскоро да се израдувате .
    Јас заминав на друг форум.
    :)

На anailisav, Nina24, vivaldi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Fikret88

Fikret88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Cestitki za Elona imal jesna bremenost!!!!!!No eve go i mojot problem mi docni 23 dena pred nekoj den napraviv test izleze negativen mozno li e da sum bremena a testot da zglesil???Se obiduvame vekje 9-10 meseci so mm i nisto do sega pred nedela dena bev na ginekolog i mi rece deka sega za sega nema nisto i deka e mnogu rano za da se vidi pa da dpjdam pak ako ne mi dojde do krajot na mesecot.....nemam nekoi izrazeni simptomi osven cat-pat bolki vo dolniot del na stomakot kako za dobivanjei cat-pat bov iklo gradite!!!Ne sakam pak da pravam test bidejki se plasam od razocaruvanje...ve molam nekoj ako imal slicno iskustvo neka go spodeli fala vi...

14. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Значи пред 2 дена си дојдов од одмор. Таму имаше една жена која повраќаше. Па дечкоми фати вирус, изгледа од нејзе го префатил. Имаше прво болка во долниот дел од грбот, температура, неможеше да појди во веце, и од секакво јадејне му се гадеше. Сега прима антибиотици и му рекле дека е некаков вирус.
    Но вчера мене почна да ме боли долниот дел од грбот итоа со интензивна болка.
    Немам воопшто никаков апетит, и ме болат бубрезите, и нон стоп мокрам. Што и да се напијам за 2 мин морам да појдам во веце и да се измокрам.
    Прочитав дека болка во долниот дел од грбот и зачестено мокрење се првите симптоми на бременост.
    Додека бевме на одмор, ми беа плодните денови, но секогаш имавме односи со заштита и ги проверувавме презервативите, не беа скинати.
    Што и да каснам, мислам дека ќе го изблујам.
    Пренесен ми е вирусот бидеќи спиевме заедно или?
    А секогаш пред да свршуваше го вадеше кондомот и свршуваше надвор.
    Помош незнам дали е вирусот или дали сум бремена.

15. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    Не си бремена, честото мокрење не е во првите месеци од бременоста туку подоцна кога плодот е поголем, исто и болките во грбот :)

16. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не си бремена 100%, многу поверојатно е да си го закачила вирусот.
    Сте имале заштитени односи, така што место за паника нема.

17. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Ве молам за помош.. бев на одмор се вратив сабајлево а дека патот беше долг и многу лош, 14 саати со бус денес цел ден ми се лоши и повраќа. А пред 10тина дена имав незаштитен однос ама не сврши во мене. Уште пред да му дојде го извади. За секој случај се напив и апче за ден потоа. Но еве денес, дали од патот многу ми е лошо, ми се врти и повраќа, а и во автобус ми беше исто така. Дали е можно да сум бремена? :( и кога да направам тест, за колку дена? Треба да добијам наредната недела. Однапред благодарна!

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    уживај сигурно не си бремена и лошењето е нешто покасно не во првите денови. Од долгиот пат ти е па самиот организам е преистоштен и му треба време да се стабилизира ;)

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    а болките во градите и гадењето во кој период се јавуваат како знаци на бременост?
    зашто имам јаки болки во градите како пред добивање и исто имам болки во јајниците :\
    информирана сум доста ама збунета сум незнам дали болки во јајниците се некаков симптом...

20. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Гадењето ти е сигурно од долгиот пат а болките во градите и јајниците ти се симптоми дека треба да добиеш. Поради промена на климата најверојатно ќе добиеш порано од вообичаено, мене ми подрани дури цела недела така да не се вознемирувај за џабе ;) Како и да е, ако толку си исплашена земи си еден тест од зегин (околу 150 ден) и ќе можеш мирно да спиеш :D