Ne ne mi kasni no nikogas ne me bolele gradite vo plodnite denovi i imam na nekoja hrana odbivnost ili pak jadam i odednas ne mi se jade i sabajle mi se gadese nz sto minse slicuva
За гадење и одбивност на храна е многу рано да го гледаш како симптом,може да е од овулацијата,а искрено и психата мн влијае. Најдобронамерно ова, не се оптеретувај со барање симптоми.
Да ти кажам се е различно. Па така и со хормоните. Немав ни ја болка во градите некогаш во време на плодни денови,некогаш па и имав..А за храната одбивноста иста бев. Се е до хормоните сепак као што рече другата феминка не се оптеретувај со барање на симптоми.
Психа и хормони. Јас првиот месец кога почнавме да се обидуваме за бебе бев убедена дека сум трудна, буквално сите симптоми ги имав иако беше мн рано. И многу се разочарав кога добив и тоа 2 дена порано. Моќта на потсвеста е опасна работа. Ианку и мене градите некогаш почнуваат да ме болат уште во плодни денови и ме болат се до 3 ден од менсис.
Здраво девојкии, вака, имам проблем поради нетрпеливост па ако може некое мислење да слушнам. Со дечко ми имавме незаштитен однос што по прв пат не прекинавме пред ејакулација, беше на 3 ден во последната менс (јануари) и се опуштивме, арно ама тој да ти бил и последен ден, утредента ни капка. И сега добив 3 дена пред точната дата (99% ми е редовна) ама првиот ден ретка црвена, а вториот веке малку кафен исцедок (никогаш не ми е обилна ама исцедокот најчесто ми е 4-5 ден) и третиот ден веќе немав ништо. Правев тест 1 позитивен и два негативни, но на позитивниот линијата беше мноогу бледа. Дури во понеделник имам преглед па во меѓувреме дали има некој ваков случај и била бремена?? Не сме спремни баш и паники ме фаќаат. Од симтоми прв ден менс имав нормални болки, а еве веке 4 ден имам огромни болки доле во половината (но не ми е прв пат да ме боле), и дали што паничам ама постојано плачам и урлам и веќе две вечери не можам да спијам без да се разбудам, а обично спијам ко заклана. Плиис хелп Ии да заборавив дека имам честа промена на клима, мк странство скоро на секој два месеци, па и со тоа се тешам
Позитивен тест ретко да е погрешен. Повтори го за секој случај пак. Но доколку имало јасна втора црта тогаш си бремена.
@IAmPresident некаде имам прочитано дека тестот со урина може да биде лажно негативен, ама речиси никогаш не е лажно позитивен. И да си бремена, на ехо можеби нема да се види бидејки е рано. Најсигурно е да провериш бета преку крв. Низ темиве имам прочитано дека девојки и жени кои правеле тест и имале бледа втора линија всушност се бремени.
После колку време од капнувањето на урината го прочита резултатот на позитивниот тест? Поминаа повеќе од 5 мин?
I da si nema sto da urlas i da s3 nerviras taka sakalo da bide nekoi se macime so godini ne mozeme da imame toa e dar od boga, e koga ke go zemes toa malo sustestvo vo race e toga ke se prisetis na se sto si se nervirala i deka ne vredelo na se se zaborava koga dojde bebusot i ke vidis kolku ke si srekjna iako ne si bila spremna za toa
Фала ви на ситеее. Втората линија беше ептен бледа и се појави околу 5тата минута, почекав по некое време не се промени си остана исто толку бледа. А помина веќе еден месец од односот што мислам дека и не е толку рано да се покаже на ехо. Утре повторно ќе направам тест па ќе ве информирам, што е тоа е, за убаво е Фала ви многуу
Не си трудна ако се појавила линијата после пет минути. Ако има бременост, се појавува веднаш, небитно дали бледа или темна.
Zdr na site... jas sum tuka nova na forumot i mn pati gi citav vasite poraki misenja stravovi i sl...sakav da mi kazete poveke okolu prvite simptomi na bremenost i posle kolku vreme od ovulacija se pojavuvaattie grcevi vo jajnicite gorniotdel od stomakot i bolka vo kicmata? Vi blagodaram od napred
Повторно правев тест овој пат од друга фирма еве го рез претпоставувам негативен ме буни тоа што C и T се поставени обратно од упатството. Дали кај сите се вакви тестот е тој германскиот?
Mожно е и да немаш никакви симптоми и да си трудна, и тоа не е воопшто реткост, јас цела бременост ништо не осетив, ама баш ништо.
Ti blagodaram na odgovorot , no ete i denes povtorno jajnicite bolat no ne e bas nekoja jaka bolka koja ne se podnesuva i stomakot mi e po tvrd od voobicaeno i isti bolki osekam kako vo jajnicite... taka da treba da dobijam na 27 vo vtornik pa ke vidime dali ke dobijam
Mene gradite mi se kako silikoni da imama baloni haha nz sto mi se sluci a treba sa mi dojde na 3 mart