Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Maleno

Maleno Истакнат член

Ne ne mi kasni no nikogas ne me bolele gradite vo plodnite denovi i imam na nekoja hrana odbivnost ili pak jadam i odednas ne mi se jade i sabajle mi se gadese nz sto minse slicuva

2. Tukituki

Tukituki Популарен член

За гадење и одбивност на храна е многу рано да го гледаш како симптом,може да е од овулацијата,а искрено и психата мн влијае.
    Најдобронамерно ова, не се оптеретувај со барање симптоми.

3. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Да ти кажам се е различно. Па така и со хормоните. Немав ни ја болка во градите некогаш во време на плодни денови,некогаш па и имав..А за храната одбивноста иста бев. Се е до хормоните сепак као што рече другата феминка не се оптеретувај со барање на симптоми.

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Психа и хормони. Јас првиот месец кога почнавме да се обидуваме за бебе бев убедена дека сум трудна, буквално сите симптоми ги имав иако беше мн рано. И многу се разочарав кога добив и тоа 2 дена порано. Моќта на потсвеста е опасна работа. Ианку и мене градите некогаш почнуваат да ме болат уште во плодни денови и ме болат се до 3 ден од менсис.

5. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Здраво девојкии, вака, имам проблем поради нетрпеливост па ако може некое мислење да слушнам. Со дечко ми имавме незаштитен однос што по прв пат не прекинавме пред ејакулација, беше на 3 ден во последната менс (јануари) и се опуштивме, арно ама тој да ти бил и последен ден, утредента ни капка. И сега добив 3 дена пред точната дата (99% ми е редовна) ама првиот ден ретка црвена, а вториот веке малку кафен исцедок (никогаш не ми е обилна ама исцедокот најчесто ми е 4-5 ден) и третиот ден веќе немав ништо. Правев тест 1 позитивен и два негативни, но на позитивниот линијата беше мноогу бледа. Дури во понеделник имам преглед па во меѓувреме дали има некој ваков случај и била бремена?? Не сме спремни баш и паники ме фаќаат. Од симтоми прв ден менс имав нормални болки, а еве веке 4 ден имам огромни болки доле во половината (но не ми е прв пат да ме боле), и дали што паничам ама постојано плачам и урлам и веќе две вечери не можам да спијам без да се разбудам, а обично спијам ко заклана. Плиис хелп (facepalm):l:
    Ии да заборавив дека имам честа промена на клима, мк странство скоро на секој два месеци, па и со тоа се тешам

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако свршил во тебе и штом тестот ти е позитивен, трудна си.
    Па кој сакаш изговор дај си го.

lost123 likes this.
  7. lost123

lost123 Форумски идол

Позитивен тест ретко да е погрешен. Повтори го за секој случај пак. Но доколку имало јасна втора црта тогаш си бремена.

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@IAmPresident некаде имам прочитано дека тестот со урина може да биде лажно негативен, ама речиси никогаш не е лажно позитивен. И да си бремена, на ехо можеби нема да се види бидејки е рано. Најсигурно е да провериш бета преку крв.

Низ темиве имам прочитано дека девојки и жени кои правеле тест и имале бледа втора линија всушност се бремени.

fana likes this.
  9. fana

fana Форумски идол

После колку време од капнувањето на урината го прочита резултатот на позитивниот тест? Поминаа повеќе од 5 мин?

10. Maleno

Maleno Истакнат член

I da si nema sto da urlas i da s3 nerviras taka sakalo da bide nekoi se macime so godini ne mozeme da imame toa e dar od boga, e koga ke go zemes toa malo sustestvo vo race e toga ke se prisetis na se sto si se nervirala i deka ne vredelo :) na se se zaborava koga dojde bebusot i ke vidis kolku ke si srekjna iako ne si bila spremna za toa :)

IAmPresident likes this.
  11. IAmPresident

Фала ви на ситеее. Втората линија беше ептен бледа и се појави околу 5тата минута, почекав по некое време не се промени си остана исто толку бледа. А помина веќе еден месец од односот што мислам дека и не е толку рано да се покаже на ехо. Утре повторно ќе направам тест па ќе ве информирам, што е тоа е, за убаво е :* Фала ви многуу

em4e_baby, fana and Lejlaah like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Не си трудна ако се појавила линијата после пет минути. Ако има бременост, се појавува веднаш, небитно дали бледа или темна.

fana and IAmPresident like this.
  13. Bile987

Bile987 Активен член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdr na site... jas sum tuka nova na forumot i mn pati gi citav vasite poraki misenja stravovi i sl...sakav da mi kazete poveke okolu prvite simptomi na bremenost i posle kolku vreme od ovulacija se pojavuvaattie grcevi vo jajnicite gorniotdel od stomakot i bolka vo kicmata? Vi blagodaram od napred :)

14. IAmPresident

Повторно правев тест овој пат од друга фирма еве го рез претпоставувам негативен ме буни тоа што C и T се поставени обратно од упатството. Дали кај сите се вакви тестот е тој германскиот? 36FDF3A4-36F4-46E6-B1D0-28E25183D07A.jpeg

15. lost123

lost123 Форумски идол

Негативен.

16. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Mожно е и да немаш никакви симптоми и да си трудна, и тоа не е воопшто реткост, јас цела бременост ништо не осетив, ама баш ништо.

17. karak

karak Популарен член

Jas go pravev ovoj i ne se snajdov hehehhe i si kupiv sure cek i mi pokaza dve linii vtora bleda.

Mina989 likes this.
  18. Bile987

Bile987 Активен член

Ti blagodaram na odgovorot , no ete i denes povtorno jajnicite bolat no ne e bas nekoja jaka bolka koja ne se podnesuva i stomakot mi e po tvrd od voobicaeno i isti bolki osekam kako vo jajnicite... taka da treba da dobijam na 27 vo vtornik pa ke vidime dali ke dobijam :) :)

Milaаа991 and RedRevolution like this.
  19. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Среќно и без разочарувања, ќе бидеее кај сите, кој тргнал, стигнал до целта :*

Bile987 likes this.
  20. Maleno

Maleno Истакнат член

Mene gradite mi se kako silikoni da imama baloni haha nz sto mi se sluci a treba sa mi dojde na 3 mart :)