Грчеви во папокот не е симптом на бременост, туку можеби гасови во цревата или проблеми со варењето. Инаку, прв симптом е без исклучок, доцнењето на менструацијата. Сите останати симптоми, ако се појавуваат, ќе се појават најрано после месец и пол од првиот ден од последната менструација, значи кога би била некаде 6 недела, и најчесто се поклопуваат со појавата на срцевата акција.
Jas napraviv i bese negativen sega treba utre da dobijam i ako mi zadocni 2-3 dena ke napravam uste eden Jas isto taka posle ovulacijata edna nedela imav grcevi vo stomakot no dolniot del i posebno mn me bolese leviot jajnik posle toa desniot i mnogu kicmata no eve utre treba da dobijam i gradite ne mi se tvrdi kako pred PMS i ne me bolat prv pat ...a stomakot mi e poduen i potvrd od voobicaeno ... sto mozi da bidi devojki
После еден ден доцнење може да направиш тест. Би требало да покаже точно, освен ако немаш задоцнета овулација.
Ovulavijata mi bese od 9-14ti i bas na 11 i 14 imav odnosi i svrsi vo mene pa posle toa i vo neplodni ama nema vrska toa plodni neplodni Mislev na plodnite denovi od 9-14ti annath
Нема правила. Почекај да ти задоцни, па направи тест. Вака само се преиспитуваш и си бараш симптоми, а најверојатно според ова што го пишуваш се работи за ПМС. Не се оптоварувај, уживај во сексот, бебето ќе си дојде.
Mozebi seuste e rano no kako sto mene mi rekoa eve jas tebe ti velam ... opustise i ke dojde toa sto go posakuvas .. relax
Дали зголемениот исцедок, и привремени болки во долниот дел на стомакот се рани симптоми на бременост?
Kako sto sum slusnala od dr. Isto kako menstruacija da ti doagja isti simptomi imas ,a mozno e da ne ti dojde
Вчера тестот ми беше со една бледа црта,денес добив или незнам што се случува ... имам крв кога бев во тоалетот свежа крв и малку како едно лигаво црвено.Дајте совет што може да е .Сум добила,тестот беше ли грешен?
Минатиот месец имав на 28! Од овој месец почнавме да планираме бебе. Денес е 31 ден од последната менструација,немам апетит од вчера,а веќе неколку дена ми прска главата! Планирам во недела да направам тест за бременост,но ме интересира и Ваше мислење. Би била пресреќна кога би било од прва!!! Поздрав до сите идни мамички!
Можеш и денес да направиш тест. Ако си нестрплива Јас на 29 дена од последна менструација правев и испадна позитивен. Може да е од прва, зашто не би можело
Тестот имал само една црта или две? Втората била побледа (ако ја имало)? И кога се појави таа линија, веднаш или после пет минути? Инаку по ова што го опишуваш, како да си добила.
Девојки во понеделникот направив еден тест, изгледа ми се причинување дека има втора многу бледа црта. Потоа направив уште еден истиот ден, беше негативен. Денеска направив уште еден ама и тој беше негативен, а веќе 5 дена ми доцни. Симптоми некои немам, само стомакот ме сечи долу привремено, но никогаш немам никакви болки пред да добијам. Дали можеби е рано за да се покаже бременост на тестот, или има друга причина што уште немам добијано.