Здраво девојки, нова сум на форумов ве молам за помош. Последната менструација ми беше на 1 март, со мојот маж ги фативме плодните денови и овулација и од прилика на 26 -27 ден ми доаѓа, е сега градите ме многу болат уште од плодните денови и овие последни денови кичмата но таа обично пред доваѓање ме боли секогаш е сега осеќам некои чудни болки во јајниците во едниот па другиот што знам малку чудно, но во сабота имав многу вагинален исцедок со вода па вчера немаше ништо и ништо не ме болеше е денеска пак исто исцедок и болки од време на време. А за тест знам дека е рано а можеби и не помагајте. А претходно имав два спонтани па правев хистероскопија во ремедика и имам од доктор дека можам да пробувам оној месец беше не успешен е сега овие симптоми незнам на што водат?
Па можеш тест да направиш, не е толку рано за тест, ако има бременост ќе покаже штом ти трае циклусот 26-27 дена. Но за симптоми е рано, а и симптомите не се дел од секоја бременост, јас на пример немав никаков симптом, цела бременост се чувствував исклучително здраво. Среќно и нема губење надеж
Девојчина убави пак јас.. Прво да подсетам дека последната менс ми почна на 4 март, заврши на 8 сабајлината..имав односи вечерта со свршување внатре, значи на 8 и 12.. 15 и 20, 20 ден на овулација беше..(чудо што ништо не излезе све отиде внатре ..) Треба да не добијам на 3 април..Градиве ме болат на допир неможам да спијам освен на грб, немам апетит и имам болки чудни во стомак доле, слично како да ќе добијам, и тапи болки во јајници.. Се стресирам веќе од негативни тестови..Некоја слично што и фатило можеби на ден на овулација има ли?? Очајна сум
vidi imas nekolku kalendari za sledenje na plodni denovi jas ne se zamarav ama ja dzirkav na femina cisto onaka da znam i opusti se samo malku poveke vo plodni denovi ova moevo vtorovo od prv mesec pravenje moze zasto bas na sala znaes opusteno edno dete veke imame ama i mene ne mi se veruvase ama bas udrivme na plodni denovi poveke
Zdravo mila istata situacija jas ja imam samo sto jas poslednata mens imav dobijeno na 25 febuar .Posle toa gi fatifme plodnite denovi so mazmi opusteno . A samo za kratko vreme od nedela dena posle pocnaa prvo gradite da me bolat sto i gradnikot mi smeta ,eve denes 3den kako kasni mensot i veke pred edna nedela i se uste trae itata bolka i edni tapi bolki na dolnijot del na stomakot pa teperatura veke dva dena izmostena ,neraslolozena gubenje na apetit .. A pred da mi kasni veke imam napraveno testovi za bremenost i site negativni i samata odluciv da cekam bar uste edna nedela za nareden test ...Dali se ova simtoni za bremenos ili ???
@Allwayshappygirl @sementa не сакам да ве разочарувам, ама рано ви е за симптоми. Првите симптоми се појавуваат после 5-6 недели од последниот циклус.
здраво девојки имам прашање дали болките како за добивање менструација можат да бидат дел од бременоста
Да, ама кај мене беа со послаб интензитет и ги снема за неколку дена. Освен болката во градите кои сеуште ме болат, ама не ми се тврди како пред менструација.
да имам и јас болка во градите али на допир само и меки ми се а исто имам и болки во половината и во стомакот доле кај јајниците дали ако направам тест ке покаже нешто
Јас во 4 месец дознав дека сум бремена, пошто цело време имав менструални болки... мислев ќе добијам денес, ќе добијам утре...а и после тоа од време на време имав. Така да, во мојот случај да.
мене прв пат ми се случува ова вакви болки да имам зашто пред 2 недели ми заврши менструацијата сега сум во дилема затоа побарав мислење
Па почекај уште малку, и еден тест направи. Јас имам нередовен циклус, и плус пиев апчиња за недобивање пошто идев на одмор, и ни на крај памет дека можно е да сум бремена.
Кај мене симптоми беа исти како за добивање, градите ме болеа многу и ми беа тврди, стомак ме болеше и мислев дека ќе ми дојди менс и така почна да ми касни 5-6 дена и направив тест и беше позитивен, бременост која заврши во 9та недела со missed abortion е сега прв пат после 4 циклуси овај месец не се пазевме и пак ги имам истите симптоми ко за добивање а треба да ми дојди кон 3 април, рано ми е за тест а одвај чекам да видам што ќе биди нестрплива сум, а од др страна имам голем страв сега бидејќи првата беше неуспешна ...
Nemam nikakvi simptomi deka ke mi dojde a do sega sekogas sum imala bolni gradi i bolki vo jajnicite . Sega nisto od toa a na 1 treba da mi dojde . Dali ima sansa da sum bremena ili JOK haha
Здраво девојќи, денес ми е 32 ден после последниот циклус.Вчера правев тест искочи една бледа линија едвај се гледаше.Од симтоми ги имам тапите болки во стомакот и многу ми се спие.Некој совет? Да одам да проверам преку крв или да почекам уште некој ден