Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, нова сум на форумов ве молам за помош. Последната менструација ми беше на 1 март, со мојот маж ги фативме плодните денови и овулација и од прилика на 26 -27 ден ми доаѓа, е сега градите ме многу болат уште од плодните денови и овие последни денови кичмата но таа обично пред доваѓање ме боли секогаш е сега осеќам некои чудни болки во јајниците во едниот па другиот што знам малку чудно, но во сабота имав многу вагинален исцедок со вода па вчера немаше ништо и ништо не ме болеше е денеска пак исто исцедок и болки од време на време. А за тест знам дека е рано а можеби и не помагајте. А претходно имав два спонтани па правев хистероскопија во ремедика и имам од доктор дека можам да пробувам оној месец беше не успешен е сега овие симптоми незнам на што водат?

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.654
    Допаѓања:
    38.212
    Рано ти е за симптоми. Првите симптоми се појавуваат после 5-6 недели од последниот циклус.

3. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Па можеш тест да направиш, не е толку рано за тест, ако има бременост ќе покаже штом ти трае циклусот 26-27 дена. Но за симптоми е рано, а и симптомите не се дел од секоја бременост, јас на пример немав никаков симптом, цела бременост се чувствував исклучително здраво. Среќно и нема губење надеж :)

4. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Благодарам, ќе видам што ке излезе па ке ви пишам

5. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Девојчина убави пак јас.. :D
    Прво да подсетам дека последната менс ми почна на 4 март, заврши на 8 сабајлината..имав односи вечерта со свршување внатре, значи на 8 и 12.. 15 и 20, 20 ден на овулација беше..(чудо што ништо не излезе све отиде внатре :$..)
    Треба да не добијам на 3 април..Градиве ме болат на допир неможам да спијам освен на грб, немам апетит и имам болки чудни во стомак доле, слично како да ќе добијам, и тапи болки во јајници.. Се стресирам веќе од негативни тестови..Некоја слично што и фатило можеби на ден на овулација има ли?? Очајна сум :worried::worried::worried:

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    vidi imas nekolku kalendari za sledenje na plodni denovi jas ne se zamarav ama ja dzirkav na femina cisto onaka da znam i opusti se samo malku poveke vo plodni denovi ova moevo vtorovo od prv mesec pravenje moze zasto bas na sala znaes opusteno edno dete veke imame ama i mene ne mi se veruvase ama bas udrivme na plodni denovi poveke :)

На Allwayshappygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Allwayshappygirl

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Фатив два плодни денови и овулација, здравје што ќе биде нека биде.. Фала тии

8. sementa

sementa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    Zdravo mila istata situacija jas ja imam samo sto jas poslednata mens imav dobijeno na 25 febuar .Posle toa gi fatifme plodnite denovi so mazmi opusteno . A samo za kratko vreme od nedela dena posle pocnaa prvo gradite da me bolat sto i gradnikot mi smeta ,eve denes 3den kako kasni mensot i veke pred edna nedela i se uste trae itata bolka i edni tapi bolki na dolnijot del na stomakot pa teperatura veke dva dena izmostena ,neraslolozena gubenje na apetit .. A pred da mi kasni veke imam napraveno testovi za bremenost i site negativni i samata odluciv da cekam bar uste edna nedela za nareden test ...Dali se ova simtoni za bremenos ili ???

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.654
    Допаѓања:
    38.212
    @Allwayshappygirl @sementa не сакам да ве разочарувам, ама рано ви е за симптоми. Првите симптоми се појавуваат после 5-6 недели од последниот циклус.

10. Allwayshappygirl

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Можеби подсвесно си помислуваме така, незнам..едвај чекам да видам 2 црти :sweat:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. згодната јас

згодната јас Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    здраво девојки имам прашање дали болките како за добивање менструација можат да бидат дел од бременоста

12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да, ама кај мене беа со послаб интензитет и ги снема за неколку дена. Освен болката во градите кои сеуште ме болат, ама не ми се тврди како пред менструација.

13. згодната јас

Се зачлени на:
    25 март 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    да имам и јас болка во градите али на допир само и меки ми се а исто имам и болки во половината и во стомакот доле кај јајниците дали ако направам тест ке покаже нешто

14. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Јас во 4 месец дознав дека сум бремена, пошто цело време имав менструални болки... мислев ќе добијам денес, ќе добијам утре...а и после тоа од време на време имав. Така да, во мојот случај да.

15. згодната јас

Се зачлени на:
    25 март 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    мене прв пат ми се
    случува ова вакви болки да имам зашто пред 2 недели ми заврши менструацијата сега сум во дилема затоа побарав мислење

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.654
    Допаѓања:
    38.212
    Рано ти е за симптоми. Поминале само две недели од последниот циклус.

17. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Па почекај уште малку, и еден тест направи. Јас имам нередовен циклус, и плус пиев апчиња за недобивање пошто идев на одмор, и ни на крај памет дека можно е да сум бремена.

На згодната јас му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    24.416
    Кај мене симптоми беа исти како за добивање, градите ме болеа многу и ми беа тврди, стомак ме болеше и мислев дека ќе ми дојди менс и така почна да ми касни 5-6 дена и направив тест и беше позитивен, бременост која заврши во 9та недела со missed abortion ;( е сега прв пат после 4 циклуси овај месец не се пазевме и пак ги имам истите симптоми ко за добивање а треба да ми дојди кон 3 април, рано ми е за тест а одвај чекам да видам што ќе биди :) нестрплива сум, а од др страна имам голем страв сега бидејќи првата беше неуспешна ...

19. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Nemam nikakvi simptomi deka ke mi dojde a do sega sekogas sum imala bolni gradi i bolki vo jajnicite . Sega nisto od toa a na 1 treba da mi dojde . Dali ima sansa da sum bremena ili JOK haha

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Здраво девојќи,
    денес ми е 32 ден после последниот циклус.Вчера правев тест искочи една бледа линија едвај се гледаше.Од симтоми ги имам тапите болки во стомакот и многу ми се спие.Некој совет?
    Да одам да проверам преку крв или да почекам уште некој ден

На @Verba, L*G и Milaаа991 им се допаѓа ова.