Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. blondy1989

blondy1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ve molam pomognete mi :((( veke nekolku nedeli cuvstvuvam macnina,ponekogas vrtoglavica ,gadenje a imam redoven ciklus .dali e mozno da sum bremena ????

[mod-kirilica:30penhxf][/mod-kirilica:30penhxf]

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    А имаш ли причина да се сомневаш дека си бремена? Дали си имала незаштитени односи, дали свршил во тебе? Симптомите може да бидат на нервна база понекогаш, но може да има и друга причина за тоа. Инаку, постои можност да имаш редовен циклус и во бременост, поточно првите 3-4 месеци.

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    на прво место дали дечкото свршил во тебе и дали сега ти касни циклусот...?овие работи што ги наброја може да бидеат и од ова променливво време

4. Machs

Machs Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dali ako si bremena mozesh da imash menstruacija??

5. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Да ,но е малку поразлична од онаа кога не си

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Може да имаш добиено, но дефинитивно ќе забележиш дека нешто не е како што треба.
    Имено менструацијата ќе биде доста променета, помалку обилна, пократко ќе трае и бојата ќе биде променета.
    Сепак ова се случува ретко, ама ако се сомневаш најдобро е да си направиш тест и да одиш на гинеколог.

7. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Девојки, првпат доаѓам на форумов, значи сефте праам со прашањево :D Знам дека не се останува бремена туку така ама ете, никогаш не се знае. Јас минатиот пат кога добив циклус беше како никогаш досега, првпат ми се деси да добијам порано а и начинот на кој добив беше чуден, без никакви симптоми, туку одненадеш крварење. Ми траеше малку пократко отколку вообичаено. Тоа помина што помина, него сега некако не чувствувам болка или потеченост во градите, а би требало да го имам тој симпотм бидејќи треба да добијам наскоро , денес осекам некоја тупава болка во десниот јајник .... не ми се спие, имав вртоглавица пред некој ден, едвај станував од кревер, ми се лоши од време на време, иако не сум повраќала досега, и осеќам мириси што други не ги осеќаат.
    Јас се си мислам дека ке добијам кај и да е ..... мегутоа, ете, сакав да побарам совет. Не сум баш најупатена кога доаѓа до оваа тема. :)

Поздрав

8. bogeva

bogeva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    bi sakala da znam dali moze da ti se povraka da imas glavobolka i mali bolki vo dolniot del na stomakot ako si bremena odnosno dali se znaci na pocetna bremenost i ne znam dali treba da napravam test ili e rano

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Па да, тоа се првите знаци на бременост, заедно со изостанок на менструацијата и болки во градите.
    А за тест-можеш да направиш откако веќе ти касни мензисот, или откако ќе поминат 14 дена од ризичниот однос.

10. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Извини ама имаш35 години или грешно си напишала на профилот???? Бидејќи веќе еднаш си имала ,а сега треба да добиеш по втор пат можеш да направиш тест и да провериш,и доколку си бремена ти си веќе во втор месец

11. bad-cat8

bad-cat8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    78
    Здраво девојкиии :handshake: имам едно прашање.. истото го напишав и на друга тема ама таму наидов само на исмевање и на никаков одговор ;( инаку вака: моја драга пријателка има 14 години и нема добиено менструација (никогаш) летово беше на одмор... таму била во базени (каде што сигурно мочале мажи, а во мочта има сперма (или не? така ми рече таа) :fubar: бидејки незнае многу добро да плива обидувајки се да плива се изнапила многу вода од базенот :lol: па сеа ме праша дали има било какви шанси да остане трудна од тоа... пс. знам дека деца не се прават во желудник :lol: ама нели водата оди надолу до мочниот меур па што знам ти каде :P незнаев како да и одговорам па решив да прашам тука :) и инаку знам дека ке се изнаемеете ама што да правам.. да и речам ДА па да не не е така, да и решам НЕ па пак да не е така.. незнам... и ако сакате САМО ДА СЕ ИЗНАСМЕЕТЕ (како на претходната тема) ПОДОБРО НЕ КОМЕНТИРАЈТЕ молам :* :?:

12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    42.912
    Лелеле бе како така.
    од сеа веке никако на базен .... Глупости
    Па и јас незнам да пливам и сум идела на базени па никоаш не останав бремена.
    Останав без коментар ... деца земете нешто прочитајте литература ... сигурно до толку не сте да не знаете како мозе да се остане бремена :@ Ај

На annel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bad-cat8

bad-cat8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    78
    Лелеле бе како така.
    од сеа веке никако на базен .... Глупости
    Па и јас незнам да пливам и сум идела на базени па никоаш не останав бремена.
    Останав без коментар ... деца земете нешто прочитајте литература ... сигурно до толку не сте да не знаете како мозе да се остане бремена Ај

Ти благодарам на коментарот а инаку незнаев од каде да прочитам побарав но никаде немаше ништо слично :?:

14. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Абе ај... одиш на базент,се шлапкаш ваму-таму иии оп бремена :lol: :?: .. па и не одат баш така работите :!: ...кажи и на другарка ти да не се грижи,не и е ништо,(ако)ја боли стомакот поради тоа што испила нечиста вода(најверојатно ;) ) Кажи и не е бремена.. нека не се грижи.. ај поздрав ..П.С. и да не оди више на базент ако незнае да плива,први нека се научи...
    П.С.2 Она не се смејте..не мислам,смешно е :lol: другарка ти е малку неинформирана и многу треска зелени :lol:
    И ГОЛЕМ поздрав до другарка ти
    П.С.3 некој со години неможе да има дете таа од еднаш тоа отишла на базент,уште на 14 (и дури без менструација) мислам алоооо врати се на земјатаа

15. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    zdravo feminki.mene mi kasni menzisot veke 2 meseci no bidejki mi e neredovna i primam terapija za da mi doaga navremeno ne me cudi toa sto mi ja nema.posledniot mesec bev na klomifen i ne mi cudi deka od klomifenot ne mi dojde na vreme bidejki mi bese prv mesec kako go pijam(predhodno piev kontarceptivi za da mi doaga navremeno).pravev test za bremenost pred eden mesec i ispadna negativen,nemam nekoi simptomi za bremenost osven nekoi grcevi konstantni vo predelot na jajnicite i pospanost,me interesira dali cestoto mokrenje e eden od neophodnite simptomi za bremenost ili ne se javuva kaj sekoja trudnica toa najmnogu me koci da zemam uste eden test i da bidam na sigurno,ne mokram cesto i poradi toa mislam deka ne sm bremenka,no sepak me interesira i vaseto mislenje.fala mnogu odnapred :inlove: :inlove: :inlove: :* :* :*

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Честото мокрење не е секогаш симптом од почетокот, туку доаѓа до израз подоцна, како што плодот расте се' повеќе притиска на мочниот меур.
    Кај мене најран симптом беше поспаноста. Ич не сум по спиењето, ама откако забременив многу спиев, дури и без проблем заспивав и во неудобни положби. Провери си пак со тест за секој случај ;)

17. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    не знаев на која тема да пишам но еве оваа некако ми е најпогодна
    прашањето ми е Дали може да се забремени ако партнерот не свши во мене а имаме секс без кондом,многу често слушам примери од типот Ќне сакавме,ама ете се случи,не сврши во мене ама останав бременаЌ
    Дали е ова можно и дали овде на форумов меѓу девојкиве имаме некој таков случај?
    ви благодарам

18. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Me interesira nekoj da mi kaze dali bazalnata temperatura na teloto se zgolemuva na primer 36 so 9 koga si trudna :)

19. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Значи последната менструација ми дојде на 30 јули, а ми заврши на 4 август.
    Од 5 ти август до 15ти, бев на одмор кадешто имав односи.
    Кога си дојдов на 16ти имав постојана потреба за уринарење, но испадна дека сум имала воспаление на бубрезите. Но последниве 2 дена чувствувам мала болка во градите, и неможев да појдам во веце еве 2 дена.
    Дали треба да чекам да ми касни менструацијата за да направам тест за бременост или може сега.
    И дали ако сум бремена има шанса за да се спречи бременоста со апчиња?

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    За ова низ форумот се има зборено ехее , можно е да од предсемената течност , но шансите се минимални, оние кои останале бремени ( а немаат свршено во нив) лично и јас познавам неколку такви случаеви тоа е всушност онаа "втора рунда" значи имаат односи, свршува па после некое време повторно имаат и тогаш сперматозоидите(оние од првото свршување) кои останале во каналот се исфрлаат преку предсемената течност и така :D затоа втора-трета рунда со кондом, или обавезно мокрење пред тоа и измивање :wasntme:

Neltu Можеш уште сега да направиш тест преку урина од оние што се прават неколку дена после однос има такви ќе си прашаш во аптека, или пак за посигурно тест преку крв тој се прави по 8 дена од односот :) И апчиња нема ;) бар не кај нас :D