Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Почнав да имам болки повеќе од левата страна од што може да биде ? Исто како кога ќе добивав долу под стомакпт

2. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    И јас се пронајдов во овој симптом, утре сум на прв преглед кај гениколог а сум бремена 6 недели и 5 дена, секакви мисли ми поминааа низ главата поради таа тупа болка од левата страна долу под стомакот :( сеуште немам никакви мачнини, ни повраќање ни ништо, се надевам се ќе биде во ред, неможам да дочекам да дојди утре :worried:

На anita123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    можеби дека е сеуште рано, и пиши ни утре како ќе поминеш
    јас ќе одам на гинеколог од како ќе видам две убави црвени црти :)

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    И кај мене е скрос исто, 6 недели и истата болка која ја споменувате... Докторот ми даде добростан за поддршка на плодот..

5. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Исто е и кај мене..
    Само што јас искомуницирав со докторот преку Вибер. Ми ја зголеми дозата на Утрогестан 3х1.
    И преглед тек на 30-ти....(waiting)(waiting)

6. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Нормална е таа болка, се додека се издржува и нема крварење.

На em4e_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MarijaLovee

MarijaLovee Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    20
    Девојки од минатата недела имам болки доле од левата страна под стомакот од време на време како да ме сече и да ме пецка, денеска ми е ден за недобивање, се надевам на позитивен тест и || неделава вие што мислите?

8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    17.580
    Нема што да мислиме купи си тест денес и ќе знаеме :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    @MarijaLovee направи си тест ако не добиеш. Пуштам среќа за || (fingers)

Последна измена од модератор: 24 април 2018
  10. MarijaLovee

MarijaLovee Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    20
    Многу сум уморна денеска ме бутка на спиење, денеска требаше да ми дое ама ја нема вештерката да направам ли денеска тест или не...и возбудена и исплашена сум никогаш ми нема каснето :hug::inlove:8)

На L*G му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Ако ти касне само еден ден можи да ти покаже рана бременост види направи па чекаме да објавиш дај боже и две црти да се убави црвени, мене на втирот ден ми покажа бледа линија сега ќе правам уште еден :*:makeup::hug:

На MarijaLovee, lackygirl и fana им се допаѓа ова.
  12. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Бев вчера на гениколог, плодот е мн мал 5 недела, а требало според последен циклус да е скоро 7 недели. Можна причина ми наведе доцна овулација и покасно зачнување. Сместен е во матката, значи ја исклучи можноста за вонматерична бременост. Болките од левата страна ми рече дека се во ред се додека не се мн интензивни и нема крварење, овие тапи болки всушност биле заради растегнување на матката. Ми рече дека сите работи што си ги користев надворешно како кремчиња, пудра, лосион нема никаков проблем особено нагласи за лосионот дека има ептен мала доза антибиотик кој едвај стигнува до мојот организам а камо ли до бебето. За секаков вид терапија која се пија да ја консултирам, смеам аналгин да пијам за главоболка, парацетамол не е препорачливо ми реце. Докторкава ептен фина ми се виде и со добар пристап. дека се уплашив за развојот ме советуваше дека се случувало и во други бремености посебно кога перидот помеѓу циклусите е подолг како кај мене 32-33 дена.Наредната недела ми закажа повторно преглед да видиме како плодот ќе се развива. Ми препорача фолна киселина од 0.4 мг и магнезиум за болките и да чекаме една недела да видиме дали ќе продолжи да се развива плодот или има некаков проблем. Многу се загрижив некако ;( се надевам се ќе биде во ред и се работи за доцна овулација. А и друго заборавив да дополнам, ми нагласи секаков вид секрет кој е кафеав или крвав одма да и се јавам и на гениколог да одам одма оти можело да настани абортус ако се чека со таков секрет.

Последна измена: 25 април 2018
  13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Не се секирај така ќе бидеш под стрес, пијај си од магнезиумот а најдобар е мислам онај во кесички со б6 за смирување,ќе видиш за неколку дена што ќе речат лесна и здрава брменост ти посакувам женска.❤❤❤И дали само те гледаше на ехо или правеше други испитувања ?

14. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Само на вагинално ехо ме гледаше, брисеви имав направено и пап тест пред два месеци и немаше потреба од повторно брисеви оти немав ни чешање и миризба од секретот. Нареден преглед ми рече ќе ме пушти за анализи за крвта и одредување крвна група, само еднаш рече да не правиме дополнителни стресови да почни плодот да се развија повеќе и да се слушни срцето, па потоа анализи дополнителни.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Срценце мислам почнува да чука после 6тата недела,дај боже да е се во ред.ЈАс направив уште еден тест покажа потемна втора црта

Прикачени фајлови:

На Melinda85, baby 5, orevka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Баш ми е мило за потемната втора линија, со лесна целата бременост. И докторката исто ми рече дека според големината плодот е околу 5 недела и затоа во наредната 6 недела ќе одам да ме види пак дали почнало да чука срценцето и се е во ред. Ама според денот на последен циклус требало да е веќе 7 недела. Со не трпение ја чекам да помини оваа недела и моето бебенце да биде во ред :)

17. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Кога ти е датум на последен циклус? Кај мене е на 12.03.2017 и закажав втор преглед во сабота на 28.03, бев минатиот вторник но не се гледаше ништо, освен гестациска кеса... Незнам дали да се надевам дека на овај преглед ќе има срцева акција..

18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo znam deka prasanjevo ne e xa ovaa tema no vo pravilnata tema kade sto treba da go postavam ne pisuval nikoj nisto uste pred 4 god :) sega de vrakam od ginek. Na pregled bev i sum 7 ned i 4 dena no ne slusnavme srceva reakcija
    .. :( me prati pak da odam vo ponedelnik a usye eden pregled. Sto mislite do sega trebali veke da ima ili individualno e kaj site ? Nz sto da mislam :(

19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Vidi iskreno nemoze nikoj da znae koa tocno se zacnalo neli. Jas imam prijateli so imaat i vo deveta/desetta nedela cueno. jas slusnav na 7+6 srceva. Samo smireno i pozitivno :)

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    07.03.2018 mi e data na posleden ciklus, a vtor pregled na 26.04.2018 'e mi bide.

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.