Mene mi e strav sto ako sega za 5 dena kiga ke odam sro ako pak nema ... posledna mens mi e na 2 mart spored toa treba da sum 7 ned i 5 den. Sto ke bide ako ne slusnam i na sl pregled srcence ?
Mozebi e podocna zacnato ti rekov. A za drugiot del ne razmisluvaj, doktorkata ke ti kaze. Ajdr opusti se bez stresovi
И јас се плашам од истото, последен циклус на 12ти март, ама сигурна сум дека е зачнато на 26ти март затоа што тоа беше единствен однос кој се поклопува. Сакам да видам дека се е во ред, нестрплива сум. Ми закажаа термин на 8ми мај но неможев да издржам и закажав за во сабота..
Има плод внатре нее празно немај гале ќе се слушне срценце,само јависе и прашај дали да пиеш аспирин.
Аспирин од 100 јас пијам за подобра циркулација. Можело секој да го пие не бил штетен. И јас се плашам в петок сум на втора контрола за срцева акција а последна менструација ми беше 4 март, 7+5 ќе биди мора да има. Само тоа се молам.
Sega bev da si kupam folna i procitav vo upatstvoto na aspirin 100 deka ne se preporacuva na trudni vo prvite meseci a bremenosta i ako vwke se pie da e epten potrebno i vo mn mali kolicini i malce vreme...
Moze ne vikam ne.. jas sepak ke si pocekam do ponedelnik da vidam so kw mi kaze valjda nema da bide kasno....
И јас пијам по препорака на трансфузиолог. А гинекологот од Систина кога видовме сакус ми кажа да почнам и со Аспирин.. Така да, се пие и во бременост.
Zdravo ja sum nova i pocnav da e sldeam bidejki deneska doznav sum bremena veke 5 ta nedela ama nis ne mozeze da mi potvrdi doktorkata ne gledase nis samo mala tocna ama malce nis mi rece po 2 nedeli da otidam i mi dade tableti folna kisslina dali e normalno toa da ne se gleda nis mn malku
Sandra aspirin i bilo koi drugi apcinja se pijat po preporaka od doktor. Ako tebe doktorot ne ti prepisal aspirin togas nema sto da pies. Voobicaeno go davaat kako zastita kaj trudnici koi imale prethodno spontan abortus/i ili drugi nekoi zdravstveni problemi.
Денес бев на гинеколог и бтрмрна сум 5та недела ама ми дојде почна кафеав исцедок и ми даде вагиналети утрогестан ме исчисту од крварењето и ми рече дека е плодот во ред а сеуште нежа срцева реакција а јас уште почнав да крварам дали на некој му се има десено ? уплашена сум многуу
Бев и ме прегледа вагинално се е во ред не се знае од што е ми даде вагиналети а кога да дтавам од нив нз ми рече вечер ама бидрјќи крварам ?