Znamza testovite,ama si racunam deka mozda kakva takva menstruacija mi bese mesecov i deka od stres ili nez sto taka iskoci...a ne deka mi docni veke
Neznam,uvek imam redoven ciklus me zbuni ova rozevo kafeavo i toa kao krvarenje den...sabajle ce napravam test...po redoven pat trebase ajde 25-27 da dobijam i da imam nekolku dena i da zavrsi sega...me zbuni toa cudno krvarenje koga se brisev ima nema,si rekov dobiv ko ona nisto den i tolku.ce vidam sabajle
Hmmm...te citam sega pak,vikas mi docni....jas mislev ide porano,samo sto nepoteklo...skroz me zbuni toa takvo sasavo ima nema...i prikvecer ispiv kafe i istata macnina u zeludnik se pojavi...nez.vise sto da mislam,mozda ustvari mi bese nekoj sasav ciklus...ce vidam sabajle....mmhh
Направи си тест доста се мачиш. А не сватив ти се обидуваш за бебе? Мене прв симптом ми беше поспаноста и немањето апетит, а после и тоа што имав изразено чувство за мириси.
Направив сабајле од најефтините,небитно,таков имаа у оваа аптека у седум сабајле отворена : ) негатив!Знам дека нешто се дешава бременост не е,мора да проверам што е.поздрав и срекно на сите
Девојки бев на преглед и моето бебенце е порастено и добро се развива засега, според последна менструација требаше да е 8 недели мегутоа подоцна е зачнато и има 6 недели и 1 ден, му го слушнав и срценцето се беше во ред, и се прерадвав искрено кај докторката оти цела недела бев загрижена дали ќе расти плодот и дали ќе има срцева реакција, после прегледот докторката запримети кафеавкаст секрет и ми препиша Утрогестан едно наутро едно навечер пред легнување и да си продолжам со фолата и магнезиумот. Ми даде листи за трансфузиологија и за обична крван слика со шеќер и мокрача. Па по еден месец со резултатите пак кај матичната и тогаш ќе ми земе брисеви и пак ќе ме пушти за да ми земат крв и некој анализи пак. Многу бев возбудена кај неа одвај запамтив се и можи и од толку возбуда дома ме болеше стомакот и пак имав кафеав исцедок, меѓутоа после ставањето на Утрогестан вечерта и денес сабајлево секретот се враќа на кај млечна боја а болките ми се смирија со магнезиум што се напив усте еднаш ( нема гајле ми рече докторката да се напијам уште еднаш ако имам болки мали а ако се поголеми правец на болница одма и др ми напомена по два дена од вагиналните таблетки секретот да го нема ако уште има кафеав секрет одма кај неа пак или на болница) Од една страна мн се израдвав што имаше срценце кое чукаше и убаво се слушаше а од др страна мн загрижена сум ова со секретот и болките што настанаја ( можи и од вагиналниот преглед да беше оти мн бев стегната и возбудена незнам)
Moj sovet NAJISKREN za nedaj boze da ne dojde do nesto najsttasno odma stom ke osetis bolka bilo kakva dali mala ili golena odma da odis na lekar nemoj da cekas da bide pojaaka pa tohas da stanes da odis. Ne cekaj ako treba 3 pati na den ke otides ama e dozvoluvaj da ja trpis bolkata jas taka id minimalni bolki zavrsi so spontan. Nedaj boze i tebe toa da ti se sluci nemoj da mi zameris no sto i da bide ne cekaj nisto da pomine samo od sebe prevzemi odma merki... SO LESNO I CUVAJ SE
Не мила какво замерување, советот го сфаќам најдобронамерно. Многу ми е жал за твојата загуба и болка, ајде со нови сили и ќе си имаш пак бебенце, ти ја пуштам целата среќа на светот што побрзо да се израдваш. Јас решив одесега магнезиумот само навечер ќе го пијам и ако имам болка одма на лекар. Фала за советот и поддршката
Здраво девојки! Малку ќе пишувам подетално бидејќи ми треба совет, се мачам со денови... Веќе година дена се обидуваме за бебенце, од моја страна се направени општите испитувања и 2 месеци пијам Овунорм за подобрување на плодноста и репродукцијата со препорака на матичниот гинеколог... Последен пад ми дојде на 27ми март, правев тест на 37 ден од циклус беше негативен, и сеуште немам... Имав болки во долниот предел од стомакот и килмата и сеуште имам на моменти, градите понекогаш ме болат, ова ме мачи веќе 2 недели... Можно ли е да е тестот погрешен, му се случило ни на некој нешто слично... Ве молам за совет, ве гушкам!
Болкички ќе си имаш де во матка де јајници се тоа е нормално се додека и на ехо е нормално. Бебе расте матка се шири. Уживај и без стрес.
Симптоми освен болка во градите, често мокрење и мала болка во долниот дел на стомакот, други немам. Првиот симптом,често мокрење,станувам по 3-4 пати во тек на ноќта, ми се појави неколку дена по правење на тестот, односно од денот кога требаше да добијам менструација. Не знам дали кај сите е така, ама јас немав никаков симптом кој би ми укажувал на бременост.
Сеуште не сум сигурна, но постојат големи шанси да сум бремена. Сакам да ве прашам, дали на почетокот од бременоста сте се чувствувале вознемирено, со силно чукање на срцето? Два дена сум вака, прашав доктор и ми рече дека е можно, бидејќи со бременоста се случуваат огромни хормонални промени. Но сакав да се исконсултирам и со вас.