купи си од аптека тест и направи наутро најточен е а и можиш и сега оти ти касни повеќе дена ако си бремена секако ќе покаже .. со среќа !
Една недела од незаштитен однос.. Многу ми се врти, не ми било вака до сега, челото ми е топло... Ме боли по малку доле ниското.. Многу мочам.. Не се симптони на бременост сеуште така?!
Јас неможам да се водам по циклусот бидејќи не добивам редовно, на секои 2 до 3 месеци ми доаѓа. Ќе чекам уште 10 дена за тест.
Здраво феминки ! Пошто не ми одговорија во другата група ај и овде да пробам... Би сакала да слушнам некое мислење ако сте имале слични искуства... Последна менструација ми беше на 06.07 ми траеше едвај 3 дена и 4тиот само кафеаво. На 15.07 имав односи и дечко ми сврши во мене. Овие 2-3 дена за време на овулација ми се појави кафеав исцедок, не многу но го има. Дали е нешто останато од мензис, инфекција некоја што мислите ?
И мене ми се случуваше еден период така во овулација да имам кафеав секрет, дури еднаш и крв после односи. И тоа баш на почетокот кога станав сексуално активна. Толку се исплашив што избегував да имам односи. Појдов на гинеколог ми кажаа дека е нормално и со тек на време може да се среди. И вистина по 1 година ми прекина спотингот. Можеби и кај тебе е овулаторно крварење. А тебе овулација ти е на 20 ден од циклус? Оти може да биде и имплантациско крварење.
Девојки, дали некоја од вас имала осетливи и болни брадавици како симптом на рана бременост. Значи само брадавиците, не градите. Мене прв пат вака ми се осетливи па затоа си викам да не е можеби некој симптом.
Не на 20ти ден туку на 15, 16тиот ден ми се појави тоа од менструација, таман во овулација, а една недела по ризичниот однос. И значи не е крв туку кафеав секрет. Кога обично е имплантациското крварење ?
Ova bi trebalo da znaci okolu 20ti do 26ti den od ciklus nastanuva implantacija. No zavisi tebe koa ti bile plodni denovi, ne ja isklucuvaj moznosta Pocekaj da ti zakasni bar den dva ako ti e redoven ciklusot Good luck!
Денес ми е ден за недобивање, имам некоја чудна малаксаност и главоболка. Градите ме болат исто како пред добивање но пупките ми се како распукани. Дали би можело да биде симптом на рана бременост . Уморна сум од тестови и разочарување ...
Можно е да се симптоми на бременост, но можно е да се и симптоми на пмс. Јас овој циклус бев убедена дека нема да добијам... имав симптоми кои никогаш до сега не сум ги имала, отечени и осетливи гради, дупло поголеми од нормално, брадавици ултра осетливи, болни и тврди, видливи вени, пецкање во јајници... Не само што не ми закасни, сабајлево добив на 25 ден ( прв пат во живот) а добивам скоро секогаш редовно на 28-29 дена. Нема никакви правила. Посакувам кај тебе да се симптоми на бременост. Среќно!
Истото ми се слулуваше и мене. Секогаш кога имав мн изразени пмс симптоми добивав порано. Месецот кога одвај и да ме болеа градоте и ми беа меки, останав трудна. Единствена разлика ми беше поспаноста.
И мене ми е точна менструацијата, ако ја нема и утре ке правам тест, фала ви на подршката Кога спомна поспаност и јас ја имам еве веке 11 часот е не можам да се расонам. Ке ве известам што ке се случи . Дај боже сите што со нетрпение чекаме две црти да ги видиме и да се префрлиме во труднички муабети
И мене денес ми е 29 ден, ако не дојде до утре, решив да правам тест. Од кога се обидуваме за бебе секогаш ми доаѓа до 27 ден, не сум успеала ни еден тест да направам ,но пред тоа знаеше да закасни некој ден. Имам само болни и отечени гради и малку предменструални болки еве 2-3 дена . Дај боже и двете утре на Илинден да се радуваме