Штом ти доцни 1 недела можеш веднаш да направиш тест. Доколку е негативен, ќе ја елиминираш бременоста како причина за доцнење.
proslata menstroacija mi docnese nad 10 dena i mi traese kratko 3-4 dena ,..... pravev test prosliot mesec negativen , a sega sum pospana vo tekot na denot i bolki vo grbot i za vreme na rucek mi se gadi ..... mozno li e da se prvite simtomi
Девојки здраво денеска ми е 33 ден сеуште немам добиено. Имам симптоми како пред добивање болки во стомакот други симптоми немам. Тест не сум правела сеуште. Кажете ги вашите симптоми ве молам
Јас ги имав истите симптоми како за добивање. Болни гради, повремени болки во стомакот и лошо располошение. Еве една недела по дознавањето на бременоста уште ме болат градите и ми се потечени, но од денед сум омалаксана.
Ќе почекам уште некој ден и ќе направам тест, бидејки мислам дека можеби ми доцни од промема на климата бидејки бевме во саранда. Немам никакви симптоми да не се надевам напразно
Симптомите се слични како за добивање, само што мене градите ми беа меки и болни, а не тврди како секогаш во пмс и ми се спиеше мн.
Добивам на 29,30 понекогаш и до 31.. сега или ми доцни од промена на клима или сум бремена бидејќи нигогаш не ми доцни како сега
Веќе една недела имам болки како за добивање, ме боли доле ниското како за добивање, градите приметив дека ми се отечени,и на допир малку ме болат. Мирис по некогаш нешто ми смета, и ми текнува за јадење се нешто. Незаштитени односи имав на 17.07, 04.08 и на 08.08. Незнам дали фатило, можеби ова ми е до психата. А тест правев на 30.07 беше негативен. Несакам уште еден се плашам од разочарување. На 03.08 повраќав, дечко ми вика од водата ти е, бидејќи патувавме за Бугарија на одмор и цело време во автобус вода пиев а не се движев и затоа сум повраќала.. Извинете на долгиот пост, можеби и ништо да не ми е..
Девојки веќе 4 дена ми доцни имавме незаштитени односи во плодните денови со мојот сопруг,имам болки во долниот дел од стомакот,ми се лоши на два пати веќе повраќав,градите ми се многу цврсти и на допир ме болат,правев тест пред да ми задоцни беше негативен.
Na 31.07.имав последен циклус,на 04.08.ризичен однос.Пред два дена добив тапа болка на десниот препон..јајник?На лекар се сомневаа на слепо црево но установија дека не е тоа.Два дена одвреме навреме болка тапа,денес се смири.Треба дури на 27-8 .08да добијам...Рано е за тест нели?кој ќе чека..баш би сакала да биде позитивен кога ќе праам
Да, многу е рано... По сите универзални пресметки, овулацијата се случува одприлика 14 дена после последниот циклус. Ако си имала последен циклус на 31.07., во моментов треба да ти се случува овулација т.е. си во плодни денови, но не значи дека тоа е така, нели кај секого е различно. Обично тапа болка во јајниците, се јавува кај некои жени и индицира овулација. Дај боже да си бремена, но премногу е рано за било каков тест или симптоми .
Ти благодарам што пиша.Знам дека е рано но ме зачуди таа болка што ме фати некни.Нема друго само да чекам до крај на месец па да проверам.Си размислувам на глас..