1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. LoveableMe

LoveableMe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Ок, фала. Најдов некои странски форуми каде пишуваше дека на одредени жени им се појавиле подочници кога откриле дека се бремени. Сепак технкс.

2. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    здраво феминки!може некоја од вас да ми каже каде поточно се осекаат грчевите при ширење на матката како симптом за бременост.однапред фала :$

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    доле ниското во стомакот

4. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    јас може претерувам со прашањава ама многу ме интересират овие работи.повремено осекам кратки откуцувања внатре во стомакот подолу од стомакот,како кога некој мускул ти заигрува сам како што велат.дали може и тоа да е некој симптом на бременост.ми касни веке 2 месеца пред еден месец правев бета хцг излезе негативен но сеуште ми ја нема тетката,не сакам да направам тест се плашам од разочарување. :$

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Девојки еве и јас да си кажам маката, на 22 требаше да ми дојде но сеуште не ми дошло, значи околу 10 дена ми касни, мене по принцип ми е нередовна и секогаш ми касни , но до 4,5 дена и ми дојде , а сега ништо, имав симптоми пред добивање и ништо, ме болат и градите сеуште на допир веќе недела и повеќе, долу под стомакот секојдневно осеќам повремени болки и очекувам секој момент да ми дојде, но ништо од тоа, а имам и многу бело прање деновиве...уффф, а не сакам пред време да направам тест да не се разочарам , се обидуваме со мм за бебе, леле не знам дали да чекам уште некој ден дали ќе ми дојде или да правам тест :worried: :tmi: ...Што да праваааам????

6. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    калиас се надевам дека и на двете ке ни се исполни најпосакуваната желба-да ги видиме двете цртички.инаку мене не ме болат градите,ми касни околу 2 месеци тетката,имам повремени грчеви во пределот на јајниците и чудни повремени кратки вибрации во долниот дел од стомакот,еве од денес и главоболка имам,никакви други симптоми како што се гадење повракање или често мокрење немам затоа и не сакам да земам тест за да не се разочарам повторно.бацки и поздрави... се надевам на позитивни резулати :$ :* :inlove:

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас потајно се надевам, но не сакам ни да мислам дека можеби сум останала трудна за да не дојде до разочарување.... :worried: би почекала уште некој ден и ќе правам тест па што биде нека биде. Поздравче и до тебе :hai: и една :hug: за среќа и на двете :)

На anailisav му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    болка во градите,во долниот пределн стомакот кај јајниците..секогаш мора да се симптоми дека си бремена? тие не се и исти за кога треба да добиеш??

и сакам да прашам пример ако останеш бремена и во првите недели спортуваш вежбаш,креваш тежини дали е можноо да се изгуби плодот? (чисто информативно :) )

На tamarce.j му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас да ви се придружам... и јас премногу сакам бебенце, и се надевам секој месец дека ке видам две црти ама овај месец посебно се разочарав, ми дојде на 4.08 и ми траеше 10-на дена, отидов на лекар неколку дена откако ми заврши( а во меѓувреме имавме односи со мажето) и ми рече очекувам септември да не ти дојде, т.е така ми била поставена матката ама ете вчера, и денес имам по некоја капка темно црвено, на кај кафено на влошката, се надевам дека нема да ми дојди а и мене градите ми се јаки, осеќам болки во јајниците... ама ке видиме за некој ден

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Заедно сме посилни :clap: Дај Боже да ни се оствари долго посакуваната желба за бебче на сите, јас неколкумесеци се обидувам со мм ама ништо ми доаѓа секој месец, е сега овој месец исклучок да не ми дојде, имам зголемен бел исцедок, ме болат градиве ненормално, често осеќам некоја болка кај јајниците.... што знам шо е работава, а и се поправив последнио месец едно меше сум направила да ме види некој ќе рече гарант оваа бремена е :lol: прв пат ми се случува ова па да се надеваме за арно да е :)

11. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    дај боже да ни се оствари на сите желбата :) и ние се обидуваме неколку месеци,ама мојот гинеколог рече дека е нормално да не се фати од прва, затоа шо долго време сме се пазеле па требало време некое да се навикни и матката ;) па здравје боже да бидни кај сите
    инаку и јас овај месец се поправив, јадев на вечер, а цел живот се пазам не јадам касно, ама сега неможам да издржам :lol:

На anailisav му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    драги феминки се надевам дека кај сите ке има позитивни резултати,па да се радуваме заедно.инаку за навикнувањето не знам колку време и е потребно на матката ние веке година и пол се обидуваме и ништо сеуште.ајде белким празникот голема богородица ни го испратил најпосакуваното.бацки и гушки :* :hug: :hug: :hug:

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    За првото прашање-да, исти се симптомите (скоро), па затоа не може само според симптомите да заклучиш конечно дали си бремена или не.
    А за второто, да ризично е. Мора да се избегнува тежок физички напор и кревање на тежини.

14. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    дај боже на сите да ни се оствари желбата :) е сега незнам колку време е потребно, ама ние да реќам се опуштивме и решивме да си имаме бебенце некаде од мај месец и затоа ми рече дека е рано можеби ;)

15. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28

а овде нешто на форумот имав прочитано како демек вени излегуваат на градите бла бла... јас имам вени на градите ми се познаватт паа? не ми е јасно :D

16. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9

http://tvoebebe.com/BREMENOST/simptomibrem.php

17. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    lubicica i kalias нема ли нешто ново сеуште,правевте ли тест,јас сеуште немам соберено храбсрост да направам,треба да идам во среда до ск. на преглед па ке чекам до тогаш ако се види нешто на вагинално во ред ако нема ништо значи ништо од бременоста моја.со господ напред,само позитвни мисли и ке биде во ред,а до тогаш во мене еден дел потајно ке се надева дека мојот ангел живее во мене. :$
    поздрави и бацки и се надевам ке се радуваме наскоро сите :* :* :* :hug: :hug: :hug:

18. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    кај мене нема ништо овај месец , ми дојде иако е различна некако од претходните пати, имам многу малку, имам чудни болки... :?:
    ајде срцка собери храброст за тест, мислам дека побрзо на тестот ке видиш одколку на ехо ;)
    па да не израдуваш сите :*

19. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    ајде на сите ви пуштам среќа

На anailisav и ljubicicaa им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И кај мене сеуште не дошла тетката , а тест немам ни јас храброст да направам, си велам да почекам до понеделник ако во меѓувреме не добијам и да направам тест.....