Утре имам закажано за на гинеколог и се надевам дека ќе скокам од радост Фалати многу секаде каде што нема да дава господ ❤️
Здраво може ли совет или искуство на некоја жена. Бремена сум 8 недели гинекологот ми рече до 3 мес да ги пијам метформинот, а денеска ендокринологот ми вика да ги прекинам. Сепак гинекологот е битен и он си знае . Да барам совет од др доктор? Иначе сум со пцсо и ендокринологот кажува дека метформинот биле штетни за плодот.
Ако си ги пиела и пред бременоста, метформинот вообичаено не се прекинува во текот на бременоста. Не се грижи, не е штетен за плодот, напротив, го намалува ризикот од појава на дијабет и спонтан абортус.
Здраво девојки! Еве ме и мене по кратка пауза после позитивниот тест. 6 недели и 3 дена сум, го слушнавме срцето, се е ок. Прашањето ми е, дали е нормално да осеќам повремени благи болки ниско кај стомакот? Почна од се да ми се гади, особено од мириси. Поздрав и секое добро!
Да нормално е овој период цело време ќе имаш благи менструални болки ќе чувствуваш ко во секој момент да ќе добиеш.Ќе помине само позитивни мисли.
Здраво на сите , имам и јас прашање ... Треба да ми дојде денеска , но последниве 5-6 дена имам вртоглавици , повраќање секој ден , болка во грбот и јајниците од време на време , и мал исцедок со бледо црвена крв кој се појавува само насабјле и не трае цел ден , немам апетит и од секое јадење ми се згадува , само еден ден базалната температура ми беше 37 ... многу сум напната и емотивна ... Да напоменам дека до сега вакви симптоми пред менструација не сум имала , речиси многу лесно ја поминувам . Прашањето ми е дали треба да направам тест и кога ?
Тест веќе може да покаже ако има бременост, а за симптоми е рано, тие малку подоцна се појавуваат ако и воопшто се појават, јас немав никакви симптоми, ко да не бев трудна, имав ептен лесна бременост.
Imam nezastiteni odnosi..pred nedela bev na ginekolog no za pap test i eho ne pravev. Od togas do den denes ima nekoi tapi bolki vo stomakot i delot pod stomakot, kako da me kluka nesto, kako tesko da osekam nes,kako poduen stomakot a ne mi e... i sl. Mozno e da sum bremena? Test da pravam 10 dena posle docnenjeto ili mozam i porano.. a ako veke dobijam treba da e nekaden 4 5 6 noemvri.. poz
Здраво луѓе. Нова сум . Мило ми е што сум тука. Иначе... На 02.10 имав циклус. На 20.10 имавме односи со дечко ми и сврши внатре. Е сега , тоа беше во саботата. Од победелникот навака имам цело време болки во стомак и половина. Ама цело време тапа болка без престан. Вечер одам на гинеколог . Рано ли е или е можно тие болки да се знак за бременост? Зашто почнаа два дена по односот
Рано ти е ептен.Да се оплоди и вгнезди ембрион во матката треба да помине најмалце една недела.А да види било што гинеколог на ехо треба да поминат 2 недели од термин за добивање.Опушти се и чекај да ти задоцни прво
Рано е . Тие болки не значат ништо може да се за добивање може за бременост неможеш да знаеш додека не ти задоцни
Девојки дали како симптоми на бременост сте имале: често мокрење,нечести болки во јајниците, како да ми тежи стомакот, осет на подуеност а уствари не сум, и болки особено на брадавиците?
Цурии итно ми треба ваша помош Вака сеа со мм се обидуваме за бебче ми доцни веке три недели градите ме болат премногу гасови исто така имам повраќање мачнини направив 3 теста 2 позитивни 1 негативен бев на генеколог ми рекоа да чекам ваше мислење?
Те разбираме, ама како да ти помогнеме ние од овде? Дали првите два теста беа позитивни, а третиот негативен? Направи пак тест, ако не можеш да направиш преку крв, тогаш направи пак преку урина и кажи ни дали е позитивен или не. А, гинекологот за што точно ти кажа да чекаш, за тест, за ехо, или? Ајде, чекаме резултати!