1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    лјубицица можеби овој месец нема,за сигурност направи тест ако ти е завршена штом многу малку ти траела(или правеше?) ako нема наредниот месец дај боже да има.калиас ајде срцко стискам палци за две црти :inlove: :inlove: :inlove:

2. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    So decko mi imavme nezastiten odnos, ama toj svrsi nadvor i ojde da se izmie ama po 5-10 minuti pak imame odnos isto taka bez zastita....sega mene mi kasni 7 dena sto sekogas mi idese tocno ama sega mi docni...sto mislite dali ima sansi da sum trudna i koga mozam da napravam test ??

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Штом ти доцни можеш да наравиш тест. Има шанси да си бремена, мали, ама има.

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Има шанси, штом кажуваш дека сте имале повторен однос без заштита. Во тој случај би требало дечко ти да уринира после првото свршување, за каналот да се прочисти од сперматозоиди. Или вториот пат обавезно со кондом, да знаеш за друг пат.
    А сега направи тест, ќе покаже точно затоа што веќе ти касни.

5. scaredgirl

scaredgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Mojata maka e: Imam redovna menstruacija..imav odnos na 3.08 (nezastiten, no sepak svrsi nadvor) a potoa redovno dobiv na 16.08. megutoa sea posle tocno eden mesec od odnosot, izminatava nedela imam potreba od cesto mokrenje i ne e bolka tuku ona loso cuvstvo na nastinka vo dolniot del na stomakot, gradite ne me bolat na dopir, tuku kako od vnatre, gadenje ne sum imala..se plasam da ne slucajno ete neprimetno nesto prsnalo vnatre ili ne daj boze od predsemena tecnost cim gi imam ovie simptomi a eve rano mi e za povtorna menstruacija, ili sepak moze da se raboti za infekcija. Vecerva prvpat samo nekoi 20min. imav temperatura od 36.9 sto ete ke go zemam za moznost od zamor i poremeteno vreme za spienje periodov (legnuvanje vo 5 sabajle, a stanuvanje niedno vreme)..samo si se tesam ili?

6. scaredgirl

scaredgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    A, dobro mozda i preteruvam i se e na psihicka baza, najverojatno e nastinka, infekcija, povremeno osekam bubregov da me zdoboluva..mislenje nekoj za se ova pogore napisanoto od ptehodniot post?

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мислам дека само паничиш. Честото мокрење не е никаков показател. Овие денови температурната разлика дење и ноќе е поголема, па и организмот реагира на овие промени. Летно време внесуваме и повеќе течности и овошје , па и тоа може да предизвика често мокрење.
    Да можеше ВЦ-но да збори, денес ќе ме отераше у пм :)

А да си направиш тест? Незнам како можете вака да се измачувате.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. scaredgirl

scaredgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pa pocnav denes da se izmacuvam so ova zatoa nemam napraveno test seuste, a ne se zamarav zatoa sto sepak neli 12 dena otposle imav redovna i normalna menstruacija, najverojatno se sto pomisliv deka e simptom e od ovie pricini ti sto gi nabroi, samite promeni. Fala ti, mi trebase mislenje od strana:)

9. milkams

milkams Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo...odamna gi sledam temive na forumov megjutoa ova e moe prvo pisuvanje. Imam edno prasanje vo vrska so temava, pa bi Vi bila blagodarna ako mi odgovorite. Imeno pred 4 dena napraviv test za bremenost koj pokaza pozitiven rezultat otkako 1 nedela mi kasnese ciklusot i jas i soprugot sme presrekjni poradi toa zatoa sto tocno pred 1 god abortirav bidejki postoese bremenost, no plodot ne bese razvien t.n missed ab. Seuste nemam otideno na ginekolog, no zakazav za narednava nedela zatoa sto seuste e rano. I se molam ovojpat se da bide vo red! Moeto prasanje e dali mozam da pocnam da pijam folna kiselina zatoa sto citam ovde deka devojkite sto posakuvaat bremenost ja pijat odnapred. I dali mozam vo vakva sostojba da se depiliram na intimnata zona (dosega redovno sum se depilirala) sepak mi e strav nesto da ne mi se sluci. I imam uste 100 prasanja zatoa sto sum preplasena :(

10. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    честита многу ми е мило за вас и ви посакувам лесна и срекна бременост.па вака јас и мојот дечко се обидуваме да имаме бебе и ми препорачаа да пијам фолна киселина така да мозес да почнеш да пиеш а за депилација не сум бас сигурна бидејки секој козметичар различно работи така да за тоа најдобро е да го прашаш докторот.а всушност немој ништо да правиш додека не отидиш на лекар едноставно уживај и биде срекна сто ке имате бебе и мисли само на добри работи заборави го минатато и узивај во сегашноста

11. milkams

milkams Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram za odgovorot i tebe vi posakuvam poskoro zabremenuvanje...samo nemoj mnogu da se zamaras psihicki, oslobodi se i toa samo ke dojde :). A vo vrska so mene...pa mislam normalno e ova moe plasenje koe se nadevam deka ke go snema narednava nedela koga doktorot ke mi kaze deka se e vo red...toa ke bide poseben den :)

12. karla7e

karla7e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    12
    значи имав секс незаштитен со партнерот и имавме анален секс и тој сврши во мене но не во вагината тоа беше шестиот ден од менструацијата т.е последниот ден од мојата меструација. има ли шанси да сум останала бремена иако сврши во задникот.. Знам дека не ми беа плодни денови, и дека со анален секс речиси е невозможно да си бремена но што мислите вие колкави се шансите да сум бремена, сакам да направам тест но од тогаш поминаа само 11 дена и знам дека е рано а јас се шекнувам од сомнежи ...... помошшш...

На Winteer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па самата си кажа дека свшил во задникот.. :o како може тогаш да останеш бремена?????? :x

14. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    не е можно да си бремена .....
    леле луѓе бе :?:

На millicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. scaredgirl

scaredgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Mojata maka e: Imam redovna menstruacija..imav odnos na 3.08 (nezastiten, no sepak svrsi nadvor) a potoa redovno dobiv na 16.08. megutoa sea posle tocno eden mesec od odnosot, izminatava nedela imam potreba od cesto mokrenje i ne e bolka tuku ona loso cuvstvo na nastinka vo dolniot del na stomakot, gradite ne me bolat na dopir, tuku kako od vnatre, gadenje ne sum imala..se plasam da ne slucajno ete neprimetno nesto prsnalo vnatre ili ne daj boze od predsemena tecnost cim gi imam ovie simptomi a eve rano mi e za povtorna menstruacija, ili sepak moze da se raboti za infekcija. Vecerva prvpat samo nekoi 20min. imav temperatura od 36.9 sto ete ke go zemam za moznost od zamor i poremeteno vreme za spienje periodov (legnuvanje vo 5 sabajle, a stanuvanje niedno vreme)..samo si se tesam ili?

16. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    ^Не си ги поврзувај сите симптоми со бременост. Ако не свршил во тебе, не паничи!
    Ми се има случено повеќе пати такво зачестено мокрење со чудни чувства во долниот дел на стомакот (кај мочниот меур), па кога ќе притиснам на тоа место, имам нагони за мокрење, а сум била во ВЦ пред нецели 5 минути. Притоа не сум била настината. Ова ми се случува, не секогаш, ама се погодува да е кога имам овулација.

17. scaredgirl

scaredgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Da, nekako se olabavuvam od ovie misli..sepak, redovna i normalna menstruacija imav posle toa..I prethodniot odgovor bese povrzan vaka nekako, veruvam deka ste vo pravo:)

18. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    за жал - делиме исто минато ;( , но сепак тоа нека е позади нас!
    Како и да е, ти честитам за бременоста, со лес да си ја износиш. Веднаш купи си фолна киселина од 400мг и пиј ја секој ден после ручек ( или после било кој оброк кој тебе ти одговара ), да знаеш задолжителна е таа за пиење во првиот триместар ( значи до 12 недела ). А за депилација, јас после првите 3 месеци се издепилирав, гинекологот ми кажа само да бидам претпазлива каде одам ( во смислам да е чисто и да се работи хигиенски ), така да мој совет нека си поминат првите 3 месеци, па потоа со помирна глава да си отидеш на депилација.
    Поздравче и Бог да те чува овој пат ( како тебе, така и мене! ) :*

На anailisav и milkams им се допаѓа ова.
  19. Butterfly3

Butterfly3 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    zdravo Dechki :hai:
    jas sum nova ovde i sakav da ve prasham za sovet
    spored Oview testot za ovulacija bev plodna i tie denovi so mm rabotevme na sluchajot :)
    sega NE treba da dobijam na 11ti, inaku osekjam topli branovi kako me oblevaat plus gadenje nasabajle i navecher ama toa go osekjav i prethodnite 2 meseci pred da dobijam.. pred toa nikad ne sum imala takvi simptomi...inaku 3tiot den od ovulacijata prokrvarev malku svetla krv i chudno mi padna...SOvet?? Iskustvo nekoj drug so slichni simptomi??
    fala i so zelba site da sme blazeni :*

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    па тоа со крварењето некако ми асоцира на блажена состојба со оглед на тоа дека нели викаат кога се всадува плодот во матката жената крвари но многу малку и кратко....земи си тест па ти пуштаме среќа :)