Здраво женски, Вашето мислење е значајно . Последна менструација на 04.11. На 12.11. при фоликулометрија има фоликул 19мм, истиот датум незаштитен однос.На 15.11 на фоликулометрија, утврдено е дека фоликулот прснал претходно (13 или 14ти).Денес 18.11 отечени и на допир болни гради.Следен циклус на 29.11 се очекува. Ваша прогноза???? Добра ноќ
Ајде пак јас Последна мен. На 13.10, заради покачен пролактин гинеколог ми даде половина апче Достинекс на 24.10, а другата половина на 01.11. На 23.10 ме гледаше на ехо и ми кажа дека овулација ќе биде на 31.10, 01.11, 02.11. Вредно работевме тие 3 дена. Сега 6 дена ми касни.. тест со утринска мокрача на 4 ден каснење-негативен, тест попладне на 5 ден каснење негативен. Симптоми откако касни, од време на време болка во јајници,некогаш како болка за добивање ,некогаш како болка за време на овулација, градите меки подуени, не многу болни... совет?
Dali ako imame vrtoglavica i nagon na povrakanje moze da bide znak za bremenost, ili da cekam da vidam dali ke mi dojde mensis za tocno da znam.... .
Девојки да ве прашам за тие што веќе се запознаени со симптомот бел исцедок како прв знак за бременост. Кога се појави и дали трае подолго време? На 27ми ден од циклус ми се појави бел исцедок но траеше само 2 дена. Или пак стануваше збор за доцна овулација (мнооогу доцна )
Јас сем константна тт и ко настинка после 2 недели од зачнување, башка шо ми закасна. Друг симптом немав. Ни гадење ни да сум лакома за јадење ни повраќање. Дај Боже сите лесна бременост да си дочекате
Кај мене одеа паралелно со ПМС и во животов од дете не сум имала почисто лице... Ама кога ми задоцни циклус знаев дека или сум бремена или не е во ред нешто заради стресот од свадбата (спремав свадба) а предходно имав симптоми на добивање една недела пред циклус... Зависи од организмот ти посакувам две црти ||
Девојки сакам да прашам дали после губење на невиноста е нормално после 2 дена да крварите и да има кафеав исцсдок
Не, барем ја досега не сум чула за вакво нешто. Крвариш помалку или повеќе само додека имаш односи. А зошто е прашањево во тема бременост ?!
Здраво девојки требаше да ми дојде на 29 сеуште не ми дојде а јајниците и градите ме болат исто како кога имам добиено.Дали тоа може да значи како некој симптом или не?
Zdravo na site sakam da ve prasam imam bolki pregolime vo gradite osobeno vo levata i pod levata grada stomahot mie poduen celo vreme veke mi kasni 1 nedela obicaeno nikogas ne mi kasnelo pravev test pred 4 dena izleze negativen ama simptomive se pojavija pred 2 dena imav nagon na povrakanje sega bolki vo gradite celo vreme mislam da ne e nesto so srceto ahha ama ocigleno sum bremena posto so maz mi pred 2 nedeli imavme odnosi zakazav pregled utre na ginekolog ama sakam da mi kaze nekoj dali e normalno da te bolat gradite da ti bidat oteceni posto stvarno premnogu me boli osobeno levata grada pod gradata i nekogas rakata
Sandrin4 што земаше за настинката? Мене ми доцни 5дена тестот е позитивен но исто и јас имам настинка што земаше? Закажав кај гинеколог но ми закажа за неколку дена па малце сум во паника дали настинката би можела да влијае негативно