Srekjna nova i od mene. Koga sme kaj toa mene mi kasni 9 dena na tretiot isto napraviv negativen bese I sega sum vo ista situacija kako ti ...
Nisto zenski nema novogodisno paketce za mene mi dojdi sabajle a bas ovoj mesec bev ubedena deka se fatilo....ajde dolg e januari
Ja mislam deka mi e od promena na klima bev na planina nekolku dena ili od pusta zelba da ne mi dojde...inace znam kako ti e mislata e golema ili napravi si uste eden ili pocekaj nz mene da ne mi dojdese deneska vo plan mi bese da si kupam uste eden
Ajde mozebi kaj tebe ima nesto ama bilo rano ili otidi si na lekar pa od nareden mesec so pozitivni misli se nadevam ke staneme mamicki
Opusti se i ne misli na toa ke vidis nabrzo ke bides mamicka.Ti posakuvam od srce sto pobrzo da ni pises deka si stanala mamicka.Sako opusti se i ne misli na toa i ke vidis Srekna nova i od mene na site i ovaa godina najubava da ni bide na site
И овој пат ништо Пред малку ми дојде, 27 ми ден е не дочека ни да ми задоцни 7 месец веќе стана како се обидуваме, незнам што да барам да испитуваме, овулација има се создаваат фоликули, сопругот ќе прави сега спремограм па каде во Скопје или Куманово може да се направи на приватно дали има потреба од упат од матичен и цена како се движи И дали може да ми каже некој зошто и кога се испитуваат хормони кај жената? Времето минува станува се потешко
Сите тие прашања ќе ги поставиш на матичниот гинеколог и тој ќе ве упати што и како да направите. Ќе си дојде и бебенце, само трпение - спасение. И дополнителниот стрес и нервоза околу забременувањето придонесува да не дојде до забременување.
Душо јас 6 месеци пробувавме со вереникот и никако да останам бремена.Сите испитувања ги направивме се беше ок.Кога се откажавме и рековме ајде да не мислиме на тоа ќе дојде време и за тоа јас останав бремена.Затоа ти реков опушти се и ти и мажот ти и не мислете на тоа.И ќе видиш дека ќе останеш бремена.Тргнете ги тие мисли и уживајте малце посветете си се еден на друг и ќе видиш дека ќе биде И сега си викам подобро никогаш да не останев со него бремена.Да даде господ бел ден да не види.
Знам дека стресот може дополнително да влијае околу тоа, но ми станува се потешко, баш денеска кумовите ни беа на гости и отвараат тема околу тоа да дознаат дали сум бремена, кога ќе имаш дете ова прави, децата прашуваат кога ќе имате бебе веќе смислиле имиња Однемав зборови
Здраво девојки пред се ви посакувам среќна нова на сите❤Многу сум загрижена 4ти ден како ми доцни градите ме многу болат иста болка како кога растат на моменти имам болки во грбот и долниот ден на стомакот.До кој ден да чекам за тест дали е уште рано. Дали овие симптоми што ги кажав се дел од симптомите на бременост бидејќи мене никогаш градите не ме болат пред да добијам и многу ме загрижи тоа што сега ме болат веќе 2 дена
мислам дека сепак повеќе жени не чуствуваат ама буквално никакви симптоми, пред доцнење на менструацијата, или грешам?
дали леплив исцедок е симптом? треба да добијам утре и обично немам исцедок пред да добијам, имам некогаш ама само кога овулирам. немам некои други симптоми, пред 10 дена ме болеа малку јајниците неколку дена. сега и градите почнаа ама тоа секогаш ме болат пред добивање...
Леплив исцедок се појавува ден два пред добивање обично. Не туку барајте без врска симптоми него опуштете се. Треба да ви касни па да почнете да се сомневате на бременост, затоа што симптомите се скоро исти. Вака од стрес и исчекување можете да постигнете само да ви касни и да си давате лажна надеж.
Нит сум под стрес, нит сум во исчекување,нит си давам лажна надеж. Обично прашање поставив. Мислам дека ти треба малце да се опуштиш, а не јас
Ајде одма на кавги удирате, страшно Опуштеноста се однесуваше на тие што сакаат да останат бремени. Наместо да бараат симптоми треба да уживаат во љубовта и сексот и само по себе ќе си дојде, нема ни да приметат дури . Тоа што стално барате симптоми пред каснење значи имате проблем со нестрпливост. Со константно мислење и барање симптоми само си стварате стрес. А стресот не е добар кога сакаш да останеш бремена. Прочитај малку, едуцирај се