Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Tattooismylove

Tattooismylove Активен член

Lugje dosadna vekje stanav ama ajde vie sto se razbirate povekje.. 11ti den mi kasni imam denes kako belkast iscedok ne e ligav samo onaka tece kako cista da imam puknata ili neso taka.. sto mislite od sto moze da e ?

2. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

хахаха стално? стално бараме симптоми? извини да не се знаеме случајно а да не знам?
    Си уживам јас во бракот и сексот не се секирај ти. И воопшто не сум под стрес,не знам од каде го заклучи тоа, не знаеш ништо за мене.
    Претпоставки еден куп, мој совет е малце ти да се едуцираш на тема комуникација и самоконтрола.

Larahappy likes this.
  3. Someday

Someday Популарен член

Баш не обожавам не културно и не убаво однесување. Ова е форум, прашуваш и добиваш одговор. Не е за лечење фрустрации.
    Пс фала му на Господ што не те знам. Волку негативна особа не би сакала да имам во моја близина.
    Поздрав

4. mb2408

mb2408 Истакнат член

Здраво,најпрво да ви посакам среќна нова и што поскоро сите да си дочекаме бебенце :)
    Моето прашање е ова
    Веќе 2 ден ми касни но немам многу симтоми само на моменти болки во јајниците,гадење и промена на расположение..дали е рано уште за тест или да направам? Предпоставувам има некоја поискусна што ќе ми каже.. фала ви :)

bella.gk likes this.
  5. Tattooismylove

Tattooismylove Активен член

Ne pravi seuste pocekaj edna Ned..

mb2408 likes this.
  6. SwanMay

SwanMay Популарен член

Појди на лекар, таму најточно ќе ти кажат која е причината. Ние тука можеме само да нагодуваме.

7. Orchidea

Orchidea Популарен член

10 дена ми доцни, 2 негативни теста. Денот кога требаше да добијам имавме односи, утрото забележав кафеав исцедок. Неколку денови имам болки во половината, и еве од вчера ме болат градите како за добивање и имам лигав исцедок на моменти. Ме мачат негативните тестови. Можно ли е да сум имала задоцнета овулација :?:
    Решив да почекам уште некој ден, па ако не добијам и ако имам уште еден негативен тест да одам на преглед секако...
    Некоја со слично искуство?

8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Па баш дека е форум секој може да си постави прашање, колку и да звучи глупаво за некој. Јас поставив прашање за симптоми за бременост, во соодветма тема, како што гледам секој тоа прашање го поставува, а ти мене ми одговори, со доза на иронија, како да не си измислувам симптоми и да уживам во сексот? Фустрација ти истури врз мене со таков одговор како да сум партал и згора на се ми рече да се едуцирам малце?

9. Someday

Someday Популарен член

Извини каде виде иронија во мојот пост? И не би користела навредливи зборови за некој кој не го познавам. Не би ни за тие што ги познавам уствари. Фино лепо објаснив дека симптомите се исти и дека наместо да барате симптоми пред да добиете и да се разочарувате кога ќе добиете најдобро е прво да ви касни па после да размислувате. Затоа што со тоа си стварате непотребен стрес. И баш поради тоа треба да се опуштите, помалку мислење на тоа, повеќе љубов. (y)

srekice likes this.
  10. Hello me

Hello me Активен член

10 дена, 2 негативни теста мене не ми изгледа на бременост. Сепак направи уште еден тие денови.

11. Monella

Monella Форумски идол

Ако ти е редовен циклусот може да правиш тест.
    На 2 дена каснење треба да покаже доколку има бременост.
    Со среќа (fingers)

mb2408 likes this.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Мене на ден за добивање ми покажа позитивен тест^_^ Симтоми можеш да имаш од 7-8 недела сега ти е рано:)Со среќа(fingers)

Veki4kaa likes this.
  13. SwanMay

SwanMay Популарен член

Кај секого е различно. Некои девојки/жени чувствуваат симптоми на бременост и пред да им задоцни. Нема правила. :)

Ava.84 likes this.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Имаш право за рани симптоми како мирис.
    Јас мислев за гадење и повраќање .

SwanMay likes this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Од што реков ќе се опуштам и нема да мислам на ништо, неможам да се сетам кој ден имавме незаштитени односи, можеби има 15 дена, после некој ден ми дојде.. И ко за чудо немав никакви болки. Во текот на денот имам слаби болки во јајниците. Дали е можно и покрај тоа што имав добиено да се фатило?? Имам тест за бременост од оние од 30 денари, таков купил маж ми, ама незнам дали да го направам сабајле или сега... И се чувствувам омалаксана..

16. haruki

haruki Популарен член

Ja naptaviv na vtor den kaj mene pokaza za zal negativen se nadevam kaj tebe ke bide obratno....a imav isto gadenje, bolka vo gradi me bolea jajnici duri i povrakjav ama kako so citam od poiskusni za simptomi premnogu e rano no neli sekoj organizam e razlicen...goof luck (fingers)

mb2408 likes this.
  17. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Здраво, нова сум на форумов иако религиозно ве читам долго време по овие теми. :D:D
    Сакам да ве прашам веќе неколку месеци работиме на случајот, последна менструација ми беше на 1декември, а требаше да ми дојде вчера (на 4ти(на 35 дена ми доаѓа)).
    6 дена пред денот за добивање имав по малку крварење розово па кафеаво исто и наредниот ден и ми прекина 2риот ден. Инаку имам обилни менструации и помислив дека е некоја циста или пак имплантациско крварење.
    Денес веќе втор ден ми доцни правев сабајле тест со прва мокрача но испадна негативен.. (waiting)

18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

може да ти е имплантациско, почекај уште два дена и пак направи тест. или ако си нестрплива иди во авицена нека ти земат крв и за 2,3 саата ќе си знаеш сигурно :)

19. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Не сум од Ск, а овде не прават кај нас |-)

20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Слична ситуација како мојата, со тоа што јас имав кафеав исцедок на денот кога требаше да добијам, но еве 11ти ден ми доцни и имам два негативни тестови :?: