Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Дали имаше незаштитени односи? Пиши нешто повеќе

2. Queen8

Queen8 Популарен член

Симптомите се многу слични, така што никогаш не може да бидеш сигурна гледајќе по нив. Опуштено само и за една недела ќе знаеш секако. (fingers)

3. *love*

*love* Активен член

Da da nezastiten odnosi imame skoro sekoja den....

Falaa mnoguuu....

Last edited by a moderator: Feb 10, 2019
    Queen8 likes this.
  4. *love*

*love* Активен член

Vaka: treba da mi dojde duri na 14 ovoj mesec mnogu me bolat gradite, polovinata, dolniot del na stomakot, imam mnogu belo pranje, imam golem nagon na jadenje se mi se jade, imame nezastiteni odnosi.... Dali znaci deka moze da sum trudna ili rano e uste... Ve molam za iskustvo

Larahappy likes this.
  5. Queen8

Queen8 Популарен член

Можно е, симптомите уптауваат и на бременост, но не може со сигурност да се каже, зашто исти/слични се симптомите и за пред добивање.
    Сепак е и индивидуално.

6. Ajshe@

Ajshe@ Истакнат член

Здраво девојки вака на 19ми заврши менструација послем една недела од кога спиев со мажми на бришење ми се појави како светло розево .денес послем мокрење на тоалет забележав кафев исцедок дали е можно да сум бремена или е нешто друго

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Може да е бременост, може да е хормонално пореметување, имплантација, инфекција, менструација итн. Направи тест.

8. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Zdravo devojki mnogu sum zbuneta
    Trebase da dobijam na 11ti ovoj mesec napraviv test pred 4 dena i mi bese negativen posledniot nezastiten sex so maz mi go imav pred 10 dena i mi docni skoro nedela vreme
    Dali treba da pravam nov test ili mi docni zatoa sto sum mozebi pod stres

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Најдобро би било да го повториш тестот. Можеби си бремена но било рана бременост и не покажало. Од друга страна датумот што го посочи како ризичен не би требало да е во плодни денови. Но, никогаш не се знае:)
    Утре веќе 7 дена ќе ти доцни така да поверодостоен би ти бил тестот ако го направиш.

10. katerin

katerin Истакнат член

здраво девојки,ве читам некое време и би сакала ако сте во можност да споделите некој совет искуство ...
    вака,последната мемструација ми беше на 25.1 а имавме секс со дечкото на 5.02 демек да пробаме за бебенце ,а потоа пак на 13.2 како и првиот пат ејакулираше во мене.инаку треба да не добијам на 19ти според календарчето.меѓутоа денес ме болеше глава,почна да ме боли стомакот ниско долу,спијам малку повеке од вообичаено...па земав тест clear blue и излезе негативен.малку се разочарав бидејки подсвесно си мислев дека сум бремена.дали мислите дека е рано за тестирање ,постои ли некоја надеж сепак да сум бремена?

11. haruki

haruki Популарен член

Na ista maka sme i jas treba da ne dobijam na 19...glavobolki,pospanost,bolni gradi, plus nervozna sum a po priroda ne sum takva...ama jas ke cekam da mi kasni ne bi se osudila da napravam test sega ne sakam pred vreme da se razocaruvam...se nadevam deka ima nesto ama e rano pocekaj do vtornik i ponovi go testot...stiskam palci:)

Ajshe@ likes this.
  12. katerin

katerin Истакнат член

купив јас и frysh test,го испофалија во зегин демек накдобар бил .го чувам ток во слулај да ми досни менс(дај боже) .инаку во долга веска сум и ова ни е прв пат да се опуштиме до крај,па можеби и затоа имам голема надеж.haruki ,вие од кога пробувате?и јас стискам палци :lol:

13. klinkata

klinkata Истакнат член

Минатиот месец немав менструација т.е. имав црвена лигава течност околу 2 3 дена и тоа беше тоа... дали е тоа симптом на бременост или дека нешто не е во ред?

14. katerin

katerin Истакнат член

aa test ne napravi ?

15. klinkata

klinkata Истакнат член

Сеуште не,чекам на 20ти треба да добијам. Искрено страв ми е.... :sweat:

16. haruki

haruki Популарен член

Nadez mora da postoi kako ke stigneme do celta ako nemame nadezi e sega toa so psihata si poigruva so nas e drugo:( inace ne mnogu dolgo 3ti mesec

17. katerin

katerin Истакнат член

jas denes pravev iako ne mi docni no ne se cuvstvuvav ok i ripam vednaspracam test,strav mi bese i na mene ama ljubopitna sum i zatoa..

18. katerin

katerin Истакнат член

ne da me tepa psiha uhuu,uste deckoto mi veli" ke vidis bremena si".toj ko pooptimisticen od mene.a velis tri meseci ,daj boze da se izraduvas so dve crticki ovoj pat

haruki likes this.
  19. klinkata

klinkata Истакнат член

Може и до психата да ми е ама и јас се осеќам чудно.. иначе само црвената течност без да ми дојде менструација (имам читано дека некогаш пред/после добивање имаат таква течност) симптом ли е?

20. katerin

katerin Истакнат член

pa citav deka koga plodot se pricvrstuva ,se krvari no ne so denovi.mozebi sum greska no taka mislam.a na lekar da odis?

klinkata likes this.